Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ünvana göre sadece mühendis mi alıyor?

can12

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
iktisat mezunu olarak ekonomist neden alınmıyor ekpss ile ?

mühendis cogunlukta alıyor diyelim o zaman. aslında bahsetmek istediğim idari kadrolarda ekonomist ünvanı ile neden almıyor ? mühendis gibi bazı bölümler idari personel olarak iibf mezunlarının bölümlerine girebilirken ?

çoğunluk olarak mühendis de almıyor. Öğretmen sayısına bir bak istersen. Sonra özele indirge. Makine mühendisi sayısına bir bak. hemen hemen 10 çeşit mühendislik dalı varken iibf de 4 bölüm var. Atama sayısı daha fazla olmalı zaten. Ayrıca hiçbir mühendis 4001 kadrosuna atanıp hem mesleğinden uzak kalmaya hem daha düşük maaş almaya meraklı değil zaten. Burada haftalar öncesinde duyuru başlattık:
* öğretmen atamaları erkene alınsın, lisans mezunlarının kontenjanları gaspedilmesin
* Teknik kadro açılsın ortak kadro gaspedilmesin diye
kaç kişi katıldı? kaç kişi kıymetli vaktinden 2-3 dakika ayırıp bimer'e mesaj attı?
Şimdi olacakları söyleyim mühendis, öğretmen, avukat, ilahiyat ve sayamadığım onca teknik kadro ortak kadroyu yazacak olan diğer kişilere olacak. Empati yoksunu bir toplumuz. Sözlerim bir kişiye değil sadece, ben herkese söylüyorum bunu. Yukarıdaki 2 madde için uğraşanlar dışında.

benim söylemim mühendislik değil şahsen ben de nitelikli kadro acılmasını isterim şahsen. gelir dairesi memurluk alırken mesela ibf alabilir ya da belediye ekonomist ünvanlı alabiir. ekonomist i basite almamak gerek.

Basite aldığımdan değil, ben edevletten bimere başvurduğumda kısacası "kişiye özel kadro açmıyoruz" tarzında bişey dendi. Daha çok sesimizi duyurmamız lazımdı. yazık günah ne halde çalışıyoruz, ne muamele görüyoruz. Mesela bence ekpss de uzman yardımcısı kadrosu da açılmalı. O ayrı bir konu

ekpss gibi bir sınavın yapılması da güzel birşey ama ben sadece ekonomist ünvanının da gerekli oldugunu düşünüyorum şahsen.

Üst Alt