Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihlerinde rehberlik edecek yerler var mi?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim bi sorum olacak benim puanim yuksek mesela ve ornek verecek olursak benim 30. Tercihin olan kurum benden puanı düşük olan ama onunda birinci tercihi olan kurum boyle bir durumda kim ataniyor o kuruma ?herkeze hayırlı gunler

Tercih yerleştirmeyı bilgisayar yapar. Program sistemi söyle çalışır.

Önce sıralama yapar en yüksek puan alanları sıraya dizer. Sonra sırayla tercihlerine göre atama yapar.

Sıra sana gelir diyelim 30. sıradasın ve bilgisayar seni ilk tercihine yerleştirmeye çalışır; boş yer varsa eyvallah pat diye yerleştirir. Boş yer yoksa yani senden yüskek puan alanlar yerleşmiş ise bilgisayar senin bir sonraki tercihine bakar; tercih bitince senden daha az puan alan ama sana en yakınına döner.

Yaptığın tercihe göre yerleşmemişseniz iş biter seni eler, yerleşmediniz notu düşer. Yerleşirseniz sorun yok...

Ama kurum ilk tercih diye not düşemez.
En düşük puan kimin ise onun tercihine göre o puanı yazar iş kapanır.
Diyelim hiç kimse A ili B kurumu tercih etmedi en düşük not alan biri tercih etti ise; o kişi atanır; sizin yüksek puan almanız halinde bile o A ili B kurumuna tercih etmediniz ise yerleşemezsiniz.

Rastgele tercih yapmak yerine; en çok istediğin illeri seç: sonraki tercihlerinizi ise mantık hesaplarına göre yap...
Yerleşmediniz ise sağlık olsun..

Diğer yandan tercih hatası yapan çıkabilir. diyelim herkes kuruma yerleşti; bakmışsınız tercih eden kişinin başvurusu hatalı; o kadro boş kalır sizde puanım yetiyordu ama o kuruma yerleşemedim diye hayıflanırsınız... Yada o kişi zamanında başvurmadı da hakkı yandı olabilir..

sizin puanınız yüksek olduğuna göre ilk 30 tercih içinde bir yere atanırsınız... eğer atanmazsanız son tercihinize sizden yüksek puan almış biri seçmişse o atanır ama sizden düşükse siz atanırsınız.

Üst Alt