Geçmiş tecrübelerde gördük ki EKPSS tercihinde kimse puanına güvenmesin 91/92/93/94 /95 puanlar dahada dikkatli olmalı ; bu puanları alan arkadaşlardan yanlış tercih den dolayı açıkta kalan da çok fazla oluyor ... puanlarına güvenip dengesiz dikkatsiz tercih yapıyorlar ondan sonra yüzlercesi açıkta kalıyor . o 95 le atanamaz ken bir diğeri 75 le atanıyor ... Şunu unutmayın sıralamanız 2 olsa hala önünüz de 1 kişi var .. 30 tercih hakkımız var değilmi , Bu tercihtede diyelim önüzdeki herkes atandı sizinde güncel sıralamanız diyelim ki 31 . sıra diyelim . Ha buna da kesinlikle emin olamayız . Tercih yaparken şunu ASLA UNUTMAYALIM Biz otuz birinci sıradayız ve 30 tercih hakkımız var ... önümüzde Hala otuz kişi var (30) bu ne demek biliyormusunuz . binlerce kadroda açılsa bu otuz kişi benim tercih ettiğim ettiğim kadroları tercih edebilir , bende açıkta kala bilirim . ben 31 . ci sırada atanamazken 30 bininci sıradaki kişide tesadüfen atana bilir . O sebepten Tercihlerinizde bolca Hizmetli yazıp bu riski daha çok dağıtın .bunun nedeni bir elin 5 parmağı kadar memur kadrosu var böyle bir durumun yaşanması çok doğal ... hepimiz için .. yazının devamını da iyi okuyun
Arkadaşlar Dostlar Kadroların neredeyse tamamı hizmetli kadrosu ;ben bu güne kadar engellilerin hizmetli olmasını hiç bir zaman tasrif etmedim , uygunda bulmadım . onlarca yazınla makalemle ; özel açtığım başlıklarla da , gerekçeleriyle delilleriyle dile getirdim eleştirdim . Ama görünüyor ki sessimizi gerekli yerler duymamış , duyuramamışız . olur ne yapalım dünyanın sonu değil ya ....benim memurluk da 2. yılım İki yıldır Yardımcı Hizmetlerdeyim "
Yardımcı hizmetli de 657 memur statüsünde ama görev mahiyeti farklı " ... onca yaşadığım olumsuzluğa zorluğa rağmen Ama dönüp ardına bakınca devlet güvenceli bir işte çalışmak çok güzel .zaman akıp gidiyor hayatınıza bir düzen bir intizam geliyor . O sebepten tercih yaparken öncelikle kendi ilinizde ne kadar boş kadro varsa onu yazın , bu çok önemli .Gurbet yani yaşadığın şehir dışı bir şehir normal bir birey için öyle zor ki , Bir Engelli için inanılmaz şartlarda ağır . İkinci olarak kimse sakın puanına güvenmesin ; 90 üstü puanlar kesin ve net atanmak için Atanmak için ;Zaruri bir sebepleri yoksa çokca Hizmetli kadrosu yazsın ve kesin atanmak isteyen full hizmetli yazsın ;ve gine tekrarlıyorum ilk etap da kendi şehrinizde ne kadar kadro varsa onu yazın . Eğer puanınız 93/94' altındaysa eğer atanmak istiyorsanız bir tane bile memur kadrosu yazmayın ; Nedeni Memur kadrosu 95' lerde bile riskli . onların bile önce kendi memleketleri , sonra ise kesinlikle %70 / %80 lere yakın hizmetli kadrosunu tercih etmesi uygun ve akılcı olur . 3. olarak da Bu arada Kamu hastanelerinde de Yardımcı Hizmetli yok ... Oraya yardımcı hizmetli bile atarsanız da kamu hastanelerin de memur olarak değerlendiriliyorsunuz ;kamu hastanelerinde yardımcı hizmetli kadrosu yok .bakın bu çok önemli tercih yaparken çok dikkat edin buna ...4. olrakta Hizmetli memur maaşı arkadaşlar maaş 1800 ila 1900 tl arası [FONT=sans-serif]Küçümsenecek bir rakam değil .Eğer kendi şehrinizde ailenizin yanında iseniz büyük para :Evli ve çocuğun varsa 2100 lirayı bulur .Memurun Maaşıyla arada pek fark yok ...Kamu hastanelerinde artyı döner sermaye , Bazı kurumlarda Artı binliraya yakın ikramiye benzeri bir ödeme var .[/FONT]
arkadaşlar altaki lingide tıklayıp inceleyin faydası inanın çok olur
[FONT=sans-serif]ÖMSS ile atananların çoğu, atandıkları yere gidebilecek mi?
[/FONT]Dikkat! EKPSS tercih sürecinde gözden kaçanlar ve dikkat edilmesi gerekenler..?
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Arkadaşlar Dostlar Kadroların neredeyse tamamı hizmetli kadrosu ;ben bu güne kadar engellilerin hizmetli olmasını hiç bir zaman tasrif etmedim , uygunda bulmadım . onlarca yazınla makalemle ; özel açtığım başlıklarla da , gerekçeleriyle delilleriyle dile getirdim eleştirdim . Ama görünüyor ki sessimizi gerekli yerler duymamış , duyuramamışız . olur ne yapalım dünyanın sonu değil ya ....benim memurluk da 2. yılım İki yıldır Yardımcı Hizmetlerdeyim "
Yardımcı hizmetli de 657 memur statüsünde ama görev mahiyeti farklı " ... onca yaşadığım olumsuzluğa zorluğa rağmen Ama dönüp ardına bakınca devlet güvenceli bir işte çalışmak çok güzel .zaman akıp gidiyor hayatınıza bir düzen bir intizam geliyor . O sebepten tercih yaparken öncelikle kendi ilinizde ne kadar boş kadro varsa onu yazın , bu çok önemli .Gurbet yani yaşadığın şehir dışı bir şehir normal bir birey için öyle zor ki , Bir Engelli için inanılmaz şartlarda ağır . İkinci olarak kimse sakın puanına güvenmesin ; 90 üstü puanlar kesin ve net atanmak için Atanmak için ;Zaruri bir sebepleri yoksa çokca Hizmetli kadrosu yazsın ve kesin atanmak isteyen full hizmetli yazsın ;ve gine tekrarlıyorum ilk etap da kendi şehrinizde ne kadar kadro varsa onu yazın . Eğer puanınız 93/94' altındaysa eğer atanmak istiyorsanız bir tane bile memur kadrosu yazmayın ; Nedeni Memur kadrosu 95' lerde bile riskli . onların bile önce kendi memleketleri , sonra ise kesinlikle %70 / %80 lere yakın hizmetli kadrosunu tercih etmesi uygun ve akılcı olur . 3. olarak da Bu arada Kamu hastanelerinde de Yardımcı Hizmetli yok ... Oraya yardımcı hizmetli bile atarsanız da kamu hastanelerin de memur olarak değerlendiriliyorsunuz ;kamu hastanelerinde yardımcı hizmetli kadrosu yok .bakın bu çok önemli tercih yaparken çok dikkat edin buna ...4. olrakta Hizmetli memur maaşı arkadaşlar maaş 1800 ila 1900 tl arası [FONT=sans-serif]Küçümsenecek bir rakam değil .Eğer kendi şehrinizde ailenizin yanında iseniz büyük para :Evli ve çocuğun varsa 2100 lirayı bulur .Memurun Maaşıyla arada pek fark yok ...Kamu hastanelerinde artyı döner sermaye , Bazı kurumlarda Artı binliraya yakın ikramiye benzeri bir ödeme var .[/FONT]
arkadaşlar altaki lingide tıklayıp inceleyin faydası inanın çok olur
[FONT=sans-serif]ÖMSS ile atananların çoğu, atandıkları yere gidebilecek mi?

[/FONT]Dikkat! EKPSS tercih sürecinde gözden kaçanlar ve dikkat edilmesi gerekenler..?
[FONT=sans-serif]
[FONT=sans-serif]
1).En öncelikli formda EKPSS puanınızı paylaşmayın .Paylaşanların büyük çoğunluğununada itibar etmeyin . Neden mi Biri sizin puanınızı öğrenerek bunu tercih sürecinde kendi menfaatleri için kullana bilir, sizi tuza düşüre bilir . Geçen ömss de benzer durumlar yaşandı . Kısa bir örnek , Arkadaşın biri bir sertifikayla ilgili başlık açtı , Nadir bir sertifika ve O sertifikada bende de var . Ama bu başlık açıldı ya oradan , o yazıyor bende bu sertifika var puanın 85 öbürü oradan yazıyor karabük benim kimse yazmasın puanım 87 .. öbürü ordan başka yorum diğeri başka yerden uçan kaçan .. kadro sadece 5 tane 2. tercih 2. atama . Ben şahsım bu yorumlardan etkilendim ,o kadrodan atanamama pahasına 1 tanesi işaretledim puanım 80 lerdeydi . Ne oldu biliyormusunuz , o kadra 77 puanla atama oldu . 77 puanla benim aram da tam 5 bin kişi var .. o 85 aldım diyen adi terbiyesizler nerde ...
2) Hangi şehri ve Kadroyu tercih edeceğinizi sakın söylemeyin , Şehir ismi sakın ha paylaşmayın insanın aklına iş düşüyor hiç tercih etmeyeceksede o şehri tecih edip senide hakkından ediyor , Arkadaşın biri ilk atamada Karadeniz ve bir kaç doğu ilini içeren bir başlık açtı , oralarda izdiham oldu ,zannedersiniz atama puanları türkiyenin en gözde yerleri , aslında TÜRKİYENİN en zor yaşana bilir bölgeleri. ...
3) Kimse üzerine alınmasın , şu puanı bu puanı aldım diyenlere de pek inamayın bu form 90 aldım deyip ne 70 puanlar düşenleri gördü
4) siyasi yorum ve tartışmalardan kaçının .
Arkadaşlar ; Bu başlık da dile getirdim ; Bu tamamen bana öznel bir durum . başka kişileri bağlamaz sadece fikir verme amaçlı.
[/FONT]2) Hangi şehri ve Kadroyu tercih edeceğinizi sakın söylemeyin , Şehir ismi sakın ha paylaşmayın insanın aklına iş düşüyor hiç tercih etmeyeceksede o şehri tecih edip senide hakkından ediyor , Arkadaşın biri ilk atamada Karadeniz ve bir kaç doğu ilini içeren bir başlık açtı , oralarda izdiham oldu ,zannedersiniz atama puanları türkiyenin en gözde yerleri , aslında TÜRKİYENİN en zor yaşana bilir bölgeleri. ...
3) Kimse üzerine alınmasın , şu puanı bu puanı aldım diyenlere de pek inamayın bu form 90 aldım deyip ne 70 puanlar düşenleri gördü
4) siyasi yorum ve tartışmalardan kaçının .
Arkadaşlar ; Bu başlık da dile getirdim ; Bu tamamen bana öznel bir durum . başka kişileri bağlamaz sadece fikir verme amaçlı.
Son düzenleme: