Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sınavına yanlış alandan kaydedildim! Ne yapmalıyım?

wolcyy

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar lisans mezunuyum. Dolayısıyla ekpss lisans için başvurumu bi okulda yaptırdım. Daha doğrusu o amaçla gittim. bugun sınava girdiğimde önüme ortaöğretim kitapçığı geldi. Görevliye sordum bizimle alakası yok dedi. Sınıftan bi arkadaş da herkeste öyle o sonra alanlara ayrılıyo diyince ben de öyledir diye düşündüm doğrusu hiç aklıma bile getirmedim. Şimdi sınav kağıdı kayıdıma baktığımda üniversite bilgilerimin girilmediğini farkettim. Benim de hatam var kontrol etmeyerek farkındayım. Ama çok feci madur durumdayım. Ne yapmalıyım. Yapabileceğim bişey var mı. Ne dersiniz ?

yapabileceğin fazla bişi yok düşüncesindeyim özür dilerim ama üzmek istemem ama hayırlısı olur inş.

en fazla ortaöğretimden girmiş sayarlar ve tercihini öyle yaparsın yada iptal edeler yapamazssın. Ortaöğretimden lisansa hayata geçirmezler.

malesef sınavın geçersiz. kimin hatası onun bunun sorunu ile ilgilenmez ösym. 2016daki sınavda başarılar

Benim kaydımı yaparken de lise olarak yaptılar ve ben sonradan lisansa çevittirdim ve çevirme dilekçesini de mecburen iki defa yollattırdılar. nedeni ise İlk dilekçeye referans numarasını yazmadım diye. o yüzden üzmek istemem ama geçersiz sayarlar.

osym ye dilekçe yazdım ama bir cevap gelmedi. acaba ortaöğretimden atanıp mühendis kadrosuna geçebilme şansım var mıdır? benim durumumda olan arkadaş yok mudur acaba?

öle birşeyin olacağını hiç sanmıyorum sıkıntı çıkar mutlaka herşey inceleniyor.

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ADAY BAŞVURU KAYIT BİLGİLERİ başlığında bir form imzaladınız.Bu formda eğer ortaöğretim olarak işaretli iseniz, kasıtlı yaptığınız varsayılır iptal olur. Ama orada Lisans yazıyor size ortaöğretim kitapçığı verildiyse o zaman yırtarsınız.

Buradan bakabilirsiniz.
https://ais.osym.gov.tr/ÖMSS/2014/1/BasvuruKayitGoruntule

evet burada üniversite bilgilerim görünmüyor. benim de gözümden kaçmış açıkçası. hiç farketmemişim. ama bunu incelediğime dair imza atmadım kayıt esnasında

itiraz tarihi vardı bu tarih içinde itiraz etmeniydin şayet şimdi edersen bir faydası olmıycaktır. sınavın bu hata tespit edilirse iptal olur. ama bence tespit edilmezsede sen ÖSYM binasına git yada il milli eğitim bakanlığına durumu izah et. şayet memur olarak çalışmaya başladığında bu tespit edilirse yalan bilgiden dolayısı ile hukuki ceza alırsın.

zaten durumu osymye dilekçe ile belirttim. Henüz bir cevap gelmedi. Düz memur olmak gibi düşüncem de yok açıkçası. Mustafa bey belirttiğiniz yazıyı okudum teşekkürler yalnız okuyanlar için sıkıntı yok. Ben sadece lise mezunu olarak sınava girmiş oldum.

2012 ömss tercih klavuzu sayfa 4 :

5.1 Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile
kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık elektronik ortamda kontrol edilecek bunlardan birinde
bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Üst Alt