Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS mühendislik atamalarında YDS bir işe yarıyor mu?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
EKPSS mühendislik atamalarında YDS bir işe yarıyor mu ?
2016 EKPSS sınavına girecek mühendis adayları YDS sınavınada girmeli mi ?

Mühendislik alanını bilmiyorum ama alanınla ilgili bazı lisans mezunlarından özellikle dil istiyorlar. Bu da kılavuzda özellikle belirtiliyor. Mesela benim ilgilendiğim alandaki alımlarda YDS-C istiyor.

Sen de düşündüğün alanın isteyip istemediğini 2014 kılavuzunu kontrol ederek fikir sahibi olabilirsin.

Klavuzun hangi sayfasında yazar ? Veya hangi konu altında ? Klavuza baktım herhangi bir bilgi bulamadım.

Atanmak istediğiniz alanın yanında ikinci sırada yazan kod genelde YDS puanı ile ilgili veya güvenlik soruşturması gereken kadrolarla ilgili oradan anlayabilirsiniz.

engelli mühendis kadrosu ne zaman açıldı ki.. hep 4001 memur kadrosu açıyolar

B kadrosu için isteneceğini sanmıyorum. Ekpss de b kadro ataması yaptığı için istemez diye düşünüyorum. Bu düşüncemin diğer bir dayanağı ise 2014 ekpss veya 2012 ömss kontenjan listesini incelediğimde sadece kodları gördüm (inşaat, makine, elektrik gibi) diğer dayanak ise atanan 2-3 arkadaşım yds den bahsetmedi.

Bu arada evet mühendis kadrosu açılıyor. Ama bazen genel atama olabiliyor (1 kadro için (mesela) hem endüstri, hem bilgisayar, hem elektrik elektronik hem makine başvurabiliyor. )

Üst Alt