Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kuraya katılabilir miyim? Şartlar nedir?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar EKPSS sınavına nisan da baş vurmadım kuraya katılabilirmiyim 3 mayıstan sonra baş vurabilecekmiyim

KURA İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI,

· En az %40 engel oranına sahip olunması,
· Çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi,
· En az ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olanlar,
· EKPSS için başvuru yapmış olmayan,( sınava girmeyen )
· Kura başvurusunun başladığı tarihi itibariyle 65 yaşını doldurmayan,
· 18 yaşını doldurmuş olan, (Sanat okulu veya meslek okulu mezunları için 15 yaş itibariyle başvuru yapabilir.)
Kişiler ise Kura için 03.05.2016 – 16.05.2016 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir.

Çalışabilir durumu atamadan sonra sanırım başvuru için istiyorlar mı başvu ÖSYM başvuru merkezinde yapılır değil mi

Muratkanireş

Başvuru esnasın da çalışabilir ibaresi istenmeyebilir ancak atanınca istenilir de veremezseniz o zaman atamanız gerçekleşmez.

Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü (varsa ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacaktır.

Üst Alt