Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kayıt bilgilerinde ZİHİNSEL (MR) ne anlama gelmektedir?

net az

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yakın bi arkadaşım bana bi soru yöneltti.cevaplayamadım sizden yardım bekliyorum.

soru şöyle: tam vücut engel oranı:yüzde 56 zihinsel ( mr ) yüzde 40 yazıyormuş başvuru kayıt bilgilerinde şimdi arkadaşım sınava hangi kategoride girecek.

Mental Retardasyon rahatsızlığının kısaltılmışını yazmışlar galiba, Zihinsel gruptan girer sınava. net az

Önemli olan soru gercekten zihinsel engellimi?

Yoksa psikolojık rahatsızlıgımı var da zihinsel işaretlendi. Bir cok kişiye bu şekilde yanlıs işaretlenmeler yapılmış umarım ki ösym sınavdan snra evrak incelemesi yapmaz yaparsa keza bir cok engellini sınavı iptal olucak. Kılavuzda açıkça yazmaktadır ''engel bilgilerinde yanlış beyan da bulunanlar ya da engel bilgilende tutarsızlık bulunan adayların sınavları iptal edilecek sınav dan dogan yerleştirme ve atamaları yapılmış olsa dahi tüm hakları edilden alınacak. Adaylar bu konuda hiç bir yasal hak iddia edemiyeceklerdir'' malesef memur bile yanlış belirlediyse yine hata sizde oluyor.

Eğer raporunda mental kapasitesiyle ilgili bir tehsis ya da iq testine dair bir sonuç bulunuyorsa zihinselden girmesinde sıkıntı yoktur ama bunun dışında baska rahatsızlıksa engel grubu yanlıştır belirlenmiştir

Zihinsel engelli olmayıp, yanlış kaydedilen ve bu durumdan istifade edip değiştirme ya da kayıt sırasında uyarma zahmetine girmeyenlerin sınavları iptal olmalı zaten.

Çok kişinin malesef canı yanacak akıl hastalığıyla ruh hastalığını birbirinden ayırmak lazıım. Ösym klavuzdada gerekli uyarıyı yapmış bizlerde yapıyoruz ama bunlara rağmen bişey olmaz deyip bu şekilde başvuru yapanlar mümkünse sonundada sonuçuna razı olsun.

s. ünsal arkadaşım akıl hastalıkları hangısıdır ruh hastalıkları hangısıdır .bunları yzarsanız mılletın bılgılenmesıne sebep olucaksınız...bana göre bu psıkıyatrı hastalıklarının hepsı aynı zamanda zıhınsel hastalıktr ..bunu doktor böyle görürken siz nasıl göremıyorsunuz anlamıyorum...tanıdıgınız bır doktora sorabılırsınız bu yazdıgım kelımeyi...

pasini EKPSS zihinsel engelliler soruları ruhsal bozuklukları olanlar düzeyinde değil, retardasyon düzeyinde sorular(Benim bugüne kadar çıkmış sorulardan gördüğüm kadarıyla). Ayırım burada. Ben de CP hastasıyım, doğum sırasında oksijensiz kalmaya bağlı beyin hücrelerim ölmüş, fakat bu durum bedensel anlamda yansımış zeka düzeyinde değil. Beyinle alakalı diye zihinsel engellilerden girmem doğru olur mu sınava? Olmaz.

Benim fikrim doğru olan sadece retardasyon düzeyi rahatsızlığı olanların zihinsel engelliler kategorisinde girmesi sınava. Ki ÖSYM de kılavuzda buna benzer bir açıklama yapmış, dün arayıp konuştuğumda da kontrollerin yapılacağını ve uygun olmayanların sınavlarının iptalinin gerçekleşeceğini söylediler.

pekı okb+depresyon+1 kulak sagır benım ben nerden gırecem

Bildiğim kadarı ile oranı en yüksek olan rahatsızlığınız hangi kategori içinde ise o kategoriden gireceksiniz.

benım sadece psıkıyatrıden yude 50 raporum var tek kulaga ıse yuzde 12 verdıler benımde anlama zorlugu beceerme zorlugu yanlıs anlama zorlugu var bunu defalarca doktora dedım ılk okul matematık sorunusu sorlsalar cozemem kaldıkı genelden gırsem ayvayı yedım 10 puan almam sans

müracat etmedinmi önkayıtta yazıyor hangi durumdan gireceğin bu arada hayırlı olsun

abım raporumu yenıledım daha hastaneden cıkmamıs pazartesı cıkar dedıler ınsallah genel yazmaz yoksa mahfolurum cozemem cok zor o sorular anlamıyorum aklım almıyor sana yemın ederım bırazdan sana ne cevap yazdıgımı dahı unutuyorum ılk okul matematık sorunu sor bana cozmemem

arkadasların cogu genelden gırcen dıyorlar

evet öyle görünüyor raporunu al ve hemen başvurunu yap

Üst Alt