Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Kadrolar hakkında

(diE)

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle girmiş olduğunuz sınavdan ötürü hepinize en iyi dileklerimi iletiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Konuya gelecek olursak...

Yaklaşık 3 saat kadar önce üniversitede hocamı ziyarete gittim ve beraber EKPSS sınavı hakkında konuştuk ve ben Tercihler nasıl yapılacak diye bilgi almaya çalıştım hocamda bana geçen yılın tercih kılavuzunu kontrol etmemi aşağı yukarı aynı olacağını söyledi. Beraber girdik bir kontrol ettik ve hocamın çok ilginç bir detay ilgisini çekti. Ben internet ve ağ teknolojileri mezunuyum Geçen Yıl yapılan ÖMSS tercih klavuzunda 4291 İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ programı olmasına rağmen ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER Bölümünde yer alan ÖĞRENİM KOŞULLARI arasında Bu program yok
Eğer ki bu yıl yayımlanacak olan 2014 EKPSS Tercih klavuzundada böyle birşey olursa Bu benim tercih yapma seçeneğimi daraltacaktır. Bu konuda DEVLET PERSONEL DAİRESİ Başkanlığına Resimlerle süslü püslü bir şekilde bu konunun dikkate alınması için Mail attım. Bence sizlerde mezun olduğunuz bölümlerin Böyle bir işlemi tabii tutulup tutulmadığını kontrol ediniz. Benim Kendi adıma konuşmam gerekirse bitirmiş olduğum bölüm NİTELİKLİ bir bölüm yani o tabloda yer alması gerekir sizinde aynı kontrolü kendiniz için yapmak olası bir eksikliğin önüne geçerek önlem almada yardımcı olabilir.

Saygılar.

DPB'ye atmış olduğum mail.

[FONT=Tahoma]Merhaba, Geçen Yıl yayımlanan ÖMSS 2013 Tercih klavuzunda "TABLO 6B Mezun Olunacak/Olunan Ön Lisans Programı" Nolu tabloda (Resmi görmek için Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting) İnternet ve Ağ teknlojileri kriteri bulunmasına rağmen ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER Bölmünüde yer alan ÖĞRENİM KOŞULU başlığında Bu program bulunmuyor. (resmi görmek için Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting) Buda Bu bölüm mezunlarının tercih kriterlerinin daralmasına sebep oluyor. Bu yıl yayımlanacak olan Tercih klavuzunda İnternet ve Ağ teknolojileri programının Öğrenim koşulu başlığı altında yayımlanarak kadro oluşturulmasını talep ediyorum. Konu gereği için arz ederim.[/FONT]

Merhabalar,

Açıklanacak olan kadrolar için öğrenim koşulları - o kadro için belirlenen öğrenimi gösterir.. Türkiye de bulunan tüm okulların tüm bölümleri için kadro açılması zaten düşünülemez. bölümünüz için uygun olan kadrolar öğrenim seviyesine göre seçilebilir.

Zaten Lise - ön lisans ve Lisans olmak üzere üç ayrı kategoride liste açıklanıyor.

"benim oturduğum eve yakın bir kurumda kadro açılmamış" diye şikayet etmeye benziyor bu durum. Eğitim durumunuza göre diğer alanları seçemezsiniz diye bir yasaklama yok - Ek olarak nitelik gerektiren durumlarda ise Sertifika vs.. isteniyor

NİTELİKLİ bölüm olduğu için eklenmesi gerekir bu sebeple paylaşılması gerektiğini düşündüm.

Yüksel abiye hak vererek , İnşaallah bir sonuç alırsınız ama pek bir beklentiye girmeyin. Devletin öncelikle bu sınavla ilgili çözüme kavuşturması gereken çok şey var. AB uyum yasalarıyla gelen %3 oranı gibi.

ben bu konu için personel daire başkanlığıyla bizzat görüştüm benim kadromda aynı senin gibi ama alımlarda es geçiyor verdikleri cevap çok ilginçti her kadrodan alma zorunluluğumuz yok işleyiş aslında şöyle ben et endüstisi mezunuyum dpb misal gıda ve tarım bakanlığı kadro istiyor ve elinde sınava giren nitelik kadrolarını gönderiyor bunun içinden ilgili bakanlık kadroları seçiyor süreç bu şekilde bende bimere şikayet ettim ama birşey çıkacağinı düşünmüyorum
açıklamalara gelince ama nitelikli engelli yok demesi biliyorlar allahtan bu sınavda puanım yüksek geldide düz memur olabileceğim ..

6225 ve 3001 nitelik koduna kaldık ben önlisans 78. sıradayım ama muhtemelen açılmıcak bölümümün kontenjanı güzel derece yapmş olmama rağmen kısıtlı seçim yapmak zorunda kalacağım

Üst Alt