Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ilk atamada yeni rapor alamayan bir kişi ikincide tercih yapabilir mi?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Diyelim e-kpss ye girdik ilk tercih döneminde tercihimizi yaptık ve kurum bizden tekrardan sağlık kurulu raporu istedi.Raporu vermediler veyahut istediğimiz oranda alamadık atamamız yapılmadı atama yapılmadıktan sonra tekrardan sağlık kuruluna girip istediğimiz raporu alıp 2.atamalarda tercih yapıp atanma imkanımız var mıdır?İzlenecek yol nedir?

Ekpss atamalarında herhangi bir kadroya yerleşen adayın birdahaki sınavın atamasına kadar tercih hakkı yoktur malesef

atandığınız kurum eğer yeni rapor isterse, rapor çıkarmak için yeterli zamanı veriyor... kişi gerçekten engelliyse verilen süre içerisinde yeni raporu çıkarabilir. malesef eskiden uygunsuz rapor alanlar vardı onları kastediyorum..
yerleştirmeler sonucu "... kurumu kazandınız" ibaresini gördükten sonra; ister evraklar verilip atama gerçekleşsin ister evraklar verilmeyip göreve başlanmasın, o puanla başka merkezi alımlarda tercihte bulunulamaz.. kurum alımları hariç, mesela meb engelli öğretmen alımı gibi...

deep_blue85;

malesef o hakkını kaybedersin. 1 kere tercih yapıp biyere atandıysan orada işe başlaman lazım başlıyamıyorsan 2. tercih hakkın olmaz .

yalnizefe;

Yeterli zamanı veriyorsa sıkıntı yok üstad.Ben hemen yapılacak sanıyorum.

Slm arkadaşlar benimde Hemşire olarak atamam yapıldı ancak benden de tekrar sağlık kurulu raporu istediler raporu çıkartıp tekrar gönderdim. bu seferde raporda yazan tanı kısmı Hemşirelik için uygun değilmiş bu sefer durumumu devlet personel başkanlığına bildirdiler şuan itibari ile haber bekliyorum merak ettiğim devlet personel başkanlığından çıkacak karar ne şekilde olabilir farklı bi pozisyonda iş olanağı olurmu yada atamam iptal mi olur düşünüyorum bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim iyi günler.

[FONT=Helvetica]arkadaşlar atanan arkadaşlar cevap verirse sevinirim ATANDIKTAN SONRA TEKRAR RAPOR İSTİYORLARMI YOKSA ELİMDE BİR RAPORUM VAR O RAPOR İŞ GÖRÜRMÜ kurumdan kuruma degişiyor diye duydum hangi kurumlar istemiyor hangi kurumlar istiyor[/FONT]

Evet arkadaşlar benden istediler yeni rapor.%40 üzeri çalışabilir ibareli raporunuz olmalı.Ayrıca atandığınız kadronun gereksinmlerini karşılayabilecek hitelikte olmalı engeliniz. Mesela benim raplrumda masa başı işlerde çalışanbilir ibresi var..Örnek verecek olursak bedensel emgelli tekerlekli sandalyede biri hizmetli kadrosu seçerse bu işi yapamaz ve ataması iptal olur.Bir başka örnek görme engelli birinin bilgisayar işletmeni kadrosu seçti diyelim.Bu kadroya atansa bile görevi yapamayacağından iptal olur..

iptal olursa dava açma hakkımız varmı peki ?

engeli atamaları ne zman kurayla abim girecekte

ortaokul mezunu sınava girebiliyormu

Bir sorum daha olacak sizlere e-kpss sınavına girip ardından 1.atama döneminde değil 2.atama döneminden önce raporumu alıp 2.atama için tercihte bulunabilir miyim?Saygılar.

karatas_52;

sınava ortaokul mezunları giremiyor kuraya katılırsınız

Onu biliyorum sneyper sıkıntı şurada benim hali hazırda bulunan engelli raporum mevcut fakat büyük ihtimalle 2016 yılında yapılacak olan ilk alımla raporumun bitiş süresi çakışacak bende işi garantiye almak adına 2.atamadan önce raporumu çıkartıp o şekilde tercihte bulunayım diyorum.Bu mümkün müdür sıkıntı bu?

raporunun süresi dolmadan çıkarabilirmisin bilmiyorum ama hastalık derecem değişti dersen olabilir ayrıca rapor oranın düşmedikten sonra sıkıntı olacağını sanmam

2014 ekpss ile egm ye tekn yrd olarak atandım 1999 tarihli %50 oranlı süreklidir ve çalışabilir yazılı heyet raporumu yenilememi istediler fakat yeni heyet raporu %40 ın altında çıkar deniliyor çünkü 1999 tarihinde -6 görme ve göz kayması göz kapağı deformesi için ölçüm puanı %50 ye denk gelirken yeni yönetmeliğe göre %20 ye denk geliyormuş kısacası göz raporlarında oranları çok düşürmüşler bunda bizim suçumuz nedir ? atandığım kuruma eski raporumla çalışmak istediğime dair dilekçe yazdım red gelecek sanırım idare mahkemesine dava açacağım fakat yol yordam bilmiyorum bu sitede (oturan boğa ) rumuzlu Bülent Küçükaslan var o bilir denildi ama tüm çabalarıma rağmen kendisine ulaşamadım abi eğer bu yazıyı okursan ne olur bana ulaş gsm 0545 255 59 35

mehmetsahin19;

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun dediğin doğru göz rapor oranları maalesef yarıyarıya düşürüldü tamamen görmeyen göze bile 32 oran veriyorlar gerisini sen düşün artık kurumların aslında senden yeni rapor istemeye hakkı yok fakat maalesef onuda kılıfına uydurup istiyorlar çünkü yasal olarak sürekli ibareli raporlarda yenileme talep edilemez senin yapacağın yeni bir rapor alıp buda dediin gibi düşük olacaktır bu raporla mahkemeye başvurman olacaktır yapacak maalesef başka bişeyin yok

Raporumun süresinin dolması değil mesele abi zaten 7 yıldır devam eden bir rahatsızlığım mevcut.Benim merak ettiğim e-kpss sınavına girdim sınava girdikten sonra yapılacak ilk atama dönemiyle benim raporumun bitiş süresi büyük ihtimalle çakışacak ben de çakışmaması açısından 2.atamadan önce tekrar rapor çıkartarak 2.atamalar için tercihte bulunayım diyorum.Sorun bunun mümkün olup olmadığıdır.

Üst Alt