Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile hizmetli olarak atandım. Lisans mezunu olunca durumum ne olacak?

olmazsaolmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler.Ben lise ekpssyle mayısta atandım.Kadrom hizmetli ama memurluk yapıyorum.Ayrıca şuan örgün öğretimden İşletme okuyorum bu yıl bitcek okulum.Sizce bu yıl lisanstan girip atanmam mantıklı mı ? Önerilerinizi bekliyorum.Bir lisans ekpss konular neler ? lise ekpssyle aynı mı konular ?

Lisans diplomasını alınca zaten lisans mezunlarının hakları ne ise otomatikman ona geçiş yapacaksınız.
Örnek: Maaş, Derece, Terfi ve buna benzer sosyal haklar.
Bu nedenle tekrar sınava girmenize stres yapmanıza ve en önemlisi de başkalarının hakkını gasp etmiş olmayacaksınız.
Naçizane tavsiyem tekrar sınava girmeyi düşünmeyin çünkü zaten bi işiniz var ya olmayanlar lütfen onları da düşünün.

engelli_biri

Teşekkür ederim görüşünüz için.Ben sadece kadromun memur olmasını meb den daha bir kuruma geçmek istiyorum bu yüzden böyle bir düşünce işine girdim.

olmazsaolmaz

Kendini daha iyi bi konuma götüreceğini düşünüyorsan gir kardeşim... neden okuyoruz daha iyi yerlere gelmek için başkasının hakkı diye bişey yok.... senin şuan ki kadrona başkası yerleşecek ilerde.... bunu engellilikle düşünmeyelim kendi önümüze set koymayalım... daha iyi noktada ve mevkilerde ne kadar bizi anlayan insanlar olursa o kadar halkın ve yöneticilerin engellilere bakış açısı farklı olur.

İlerlemek için mücadele etmezsen kendi hakkını yemiş olursun bu kadar aşırı rekabetin olduğu bir dünyada önce kendi hakkını düşünmelisin.

İlerlemek için mücadele (Bu fikrinize samimiyetle katılıyor saygı duyuyorum) etmezsen
kendi hakkını yemiş olursun.
Bu kadar aşırı (Bu fikrinize katılmıyor ancak yanlış olmasına rağmen düşüncenize, fikrine saygı duyuyorum) rekabetin olduğu bir dünya
(Başkalarının hakkını hukukunu gözetmeyerek bu sistemi bu hale getirenler yine bizleriz) da önce kendi hakkını (bu düşünce egoistlik
bencillikten öte değildir bana göre)
düşünmelisin.

Ben Lise mezunuyum EKPSS ye Lise mezunu olarak gireceğim başkalarının hakkını gasp etmemek için
çaba sarf etmekteyim sadece EKPSS için geçerli değil her yerde her zaman bu çabamı iyi niyetle sürdürmekteyim.
İnanıp inanmamak size kalmış Lise mezunu olabilmek için çok sıkıntılar çektim (benden daha çok sıkıntı yaşayanlar daha fazla
problemlerle karşılaşanlar olmuştur diye düşünüyorum.) bunu en iyi sizler anlamanız gerekir yani bizleri en iyi bizler anlamalı gerekir
diye düşünüyorum karar sizin sizlerden ricam kararlarınızı kalbinizle vicdanınızla verin.

olmazsaolmaz

Merhaba öncelikle ben teşekkür ederim kardeşim düşünceme fikrime saygı duyduğunuz için.
Bulunduğunuz yerden memnun olmadığını yazmışsınız anladığım kadarıyla problemler yaşıyorsunuz
ve daha problemsiz daha rahat bir yerlere geçmek istiyorsunuz tabi ki bu sizin en doğal hakkınız
sonuna kadar size katılıyorum.
Ancak bunu yaparken başkalarının hakkını da gözetmenizi rica ettim ediyorum.
İnşallah herşey gönlünüzce olsun sağlıcakla.

arkadaş a dan a ya geçiyor kadroda yine aynı boşluk olacak ki kendinizi arkadaşın yerine koyun başındaki yönetici iyi değilse anlaşamıyorsa bu arkadaş başka kuruöda daha tahat edecek. sizin mantıkla hareket edersek o zaman herkes atandığı ilde kalsın. batı kadroları boş kalsın neden doğuyu seçeyim

Çalışıp alnınızın akıyla memur, VHKI, Bilgisayar İşletmeni açarlarsa Ekonomist kadrosunu tercih edebilirsiniz. Gasp diyenler neye göre kime göre olduğunu bilmeyenler. Bırakın bu humanist söylemlerle fırsatçılık yapmayı. Eğer çalışıp yüksek puan alırsa YH sınıfından kurtulacak. Sizde YH kadrolarını yazarsınız böylece hak hukuk demezsiniz. Yarın yeni gelen idareci kalk bana çay getir, masamı sil, paspas çek dediğinde gıkı çıkamaz. YH görev tanımında bunların tamamı var. Hatta okulda boya yapan, moloz döken, tuvalet temizleyen hizmetli arkadaşlar bile var. Temelde engelliye hizmetli kadrosu açılması hata. Siz bu hatayı düzeltmeye uğraşın buradaki arkadaşın aklını hak hukuk zırvalarıyla doldurmaya çalışmayın. Ek olarak zaten siz artık ortaöğretim kadrolarını işgal etmeyeceksiniz.

Neyin otomatik geçişiymiş bu düz memur kadrosu 5. Derecede kalır (Lisans mezunu olsan bile) yani esas yüksek derecelere geldiğinde tazminatlarını alamazsın ki zaten Bilgisayar İşletmenine kadar hepsi aslında Lise kadrosudur. Bilgisayar İşletmeni bile 3. Dereceye kadar çıkabilir. Lisans mezuniyetinin hakkını almak istiyorsan Lisanstan sınava girip adam gibi bir kadroya atanmak zorundasın. engelli_biri biraz hariçten gazel okuyor. :) yada kanunları bilmiyor. Herhalde hayatı çok kolay zannediyorsunuz. Herşey otomatik ne güzel bende otomatik daire başkanı olacam zaten.

engelli_biri

@olmazsaolmaz Kurumunuzda rahatsanız 3 yıllık olduğunuzda görevde yükselme sınavları açılır o sınava girerek memur kadrosuna geçersiniz, ben kurum değiştireceğim diyorsanız EKPSS'ye girerek daha yüksek puan alarak tercihinizi ona göre yaparsınız zaten yhs sınıfından atandığınız için EKPSS'de gih kadrolarını yazabilirsiniz yhs kadrolarını yazamazsınız, lisans mezunu olarak kademe ve dereceniz değişir ama yhs sınıfında olduğunuz için otomatikman gih sınıfına geçerek memur vs olamazsınız,tercih size kalmış sınava girmek ya da görevde yükselme sınavıyla kurum içi yükselme hakkınız var.

Önünüzde iki yol var ya üç yıl sonra görevde yükselme açılırsa o sınava girip memurluğa geçmek ya da ekpss ye girerek memurluğa atanmak yoksa doktora bile yapsanız kadronuz değişmez dereceniz değişir.

arkadaşlar herkesin görüşüne ayrı ayrı teşekkür ederim.Ben bulunduğum yerin yönetimden memnun değilim sadece.Dediğiniz gibi elimden daha iyisi varken neden yap mıyım değil mi

Üst Alt