Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanmak mı KPSS ile atanmak mı daha kolay?

damlaerdal27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. ben 1 yıldır kronik böbrek yetmezliği hastalığına sahibim. rapor almadım ama alırsam yüzde 70 olarak geçiyor. ben şuanda kpss ye hazırlanıyorum. sizce rapor alıp ekpss ye mi girim yoksa rapor almadan kpss ye mi girim? hangisinin ataması daha avantajlı? buarada mesleğim hemşirelik... teşekkürler...

kusura bakma ama bu soruyu sorulmamış kabul ediyoruz :) şaka mısın ?
tabiki ekpss. çalışmadan 86 aldım ...

Tabiki ekpss hem basvuran sayisi az hemde daha basit calismadan 85 alanlardanim.

basvurusu sayısı as kardesım ama alımda cok az bak mesela sadece kuraya basvuranların sayısı 50 bını gectı ben 3 defa katıldım ısmım cıkmadı aldıkları sayı ısse 200 ıla 400 kısı gecmedı

ama 85 ıle atanman yuksek

Atanmak yüksek de sen daha rapor almamış sin rapor alsan bile onun çıkması eline geçmesi en az 10 gün sürer Ekpss başvuru son tarih Mart in 9 u yetişir isen ekpss ye başvuru yap herseyin hayırlısı ni versin Mevlam

Zor veya kolay bilmiyorum ancak %4 devletteki engelli kontenjanına karşılık 100 bin kişinin girmesi artık ekpss nin kpss den farkı olmadığını gösteriyor (giren sayısı, atama bakımından)

Şimdilik ekpssden atanmak daha kolay.Gelecekte ikiside imkansız olacak.O yüzden boşuna çocuğunuzu okutmayın masraf etmeyin.Tarlada çalışması veya zanaat öğrenmesi daha mantıklı.En çok işsizlik üniversite mezunlarında var.Mezun olan adam işde beğenmiyor evde oturup kpssyle ömür harcıyor.

Bence bu soruyu sormamış say kendini. Ekpss ye giren aday sayısı 70 bin verilen kadro 10 -15 bin. Kpssye giren aday yaklasık 3 milyona yakın. Verilen kadro sayısı merkezi yerleştirmeler için söylüyorum yine yaklaşık 15-20 arasında en fazla son yıllarda cok fazla azaldı bu sayısı. Ayrıca ekpss 60 soru sorulurken ve bazı konulardan muafken . Kpss de 120 soru ve tüm konular dahildir. Ayrıca bu karşılaştırmaları değerlendirip kendin karar verirsin

Hangi konulardan muaf tutuluyoruz bilginiz varmı acaba?

Ekpss tabi ki , çalışma hayatına başlayinca engelli çalışan olarak pek çok hakkınız olacak . Mesela sağlık mazereti tayini ile bir defaya mahsus ailenizin yanına tayin hakkınız var. Kpss ile atanirsaniz numune hastanesi nden rapor isteyecekler tayin için . Sonra tayin oldunuz diyelim 5 yıl boyunca ocak ayında mazereti nin devam ettiğine dair yine numune hastanesinden rapor isteyecekler,. Yani en az 6 kez aynı hastalığı ispat edeceksiniz. Git devlet hastanesi nden al raporunu gir ekpss ne rahat et kardeşim

yalnız ekpss de düz memurluk var. uzmanlık gereken alanlarda alım çok az oluyor. yani düz memur olurum dersen ekpss avantajlı. çalışayım da düz memurluk önemli değil demeyin. çalışmaya başladıktan sonra yükselmek vs istersiniz.

Üst Alt