Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanırsam okuluma nasıl edebilirim?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar ben şuan üniversite okuyorum ve henüz ilk senem atanıp çalışırsam okulum nasıl olacak çalışma saatlerim mi değişir yoksa okul saati mi? Bi de bulunduğum ile atamazsam okulumu nasıl değiştiriyorum ya da değiştirebilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

Yapacağınız tercihler sonucu başka bir ile Meb personeli olarak atanırsanız bulunduğunuz ilde görev yapabilme imkanınız var ancak diğer kurumlar bu imkanı sunmuyor. Başka bir ile atanmanız durumunda üniversiteler arası yatay geçiş imkanı var tabi belirli koşulları sağlamanız koşuluyla. Eğer bulunduğunuz ile atanırsanız örgün eğitim okuyorsanız ikinci öğretime geçmeniz gerekebilir, çünkü kurum amiriniz sizin işte olmanız gereken saatlerde gün boyu okulda olmanıza razı olacağını sanmıyorum mesai saatleri de size göre ayarlanmaz. Kaldı ki siz bir de aday memur olmuş olacaksınız bu da sizin için bir dezavantaj. Atanma sonrasında iyi bir kurum amirine denk gelmeniz ve ikinci öğretimi seçmeniz durumunda kurum amiriniz öğleden sonra saat 14.30 dan ya da 15.00'dan sonrasını idare edebilir (bu şekilde okuyan arkadaşlarım var) onun dışında bir uygulama yapacağını sanmıyorum. Hem çalışan hem de okuyan kişiler için kanunen düzenlenmiş bir uygulama da maalesef mevcut değil tamamen kurum amirinizin inisiyatifine kalmış oluyorsunuz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki diyelim atandığım ildeki üniversitenin puanları okuduğumdan daha yüksek o zaman ne olacak?

Şimdi ortalama ile yatay geçiş için bölümümü 1 sene okumak zorundayım. Ben bu sene hazırlığı bitirdim. Olur da atanırsam seneye başka ile giderim yani 1. Sınıfı okuyamam. 1. Sınıfı okuyamazsam nasıl geçiş yaparım?

Üst Alt