Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanıp eğitimine uygun iş verilmesi için yapılan bir çalışma var mı?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Selamu Aleykum.
EKPSS sınavından eğitimimizle hiç ilgisi olmayan işlere atandık ve hiç ilgimiz olmayan işlerde çalışıyoruz. Bunun için bir çalışma yapılması düşünülüyor mu ? Herkesin kendi branşına eğitimine uygun EKPSS sınavı ile yerleştirilmesi ve daha önce atanan arkadaşların kendi eğitimine uygun işe tayin edilmesi konusunda bir çalışma yapılabilinir mi ? Kimler öncü olur ve kimlerle görüşür bu konuyu ?

Yok, o konuda bir çalışma yapılamaz. Çünkü alınan bir puan var ve tercih yapıyorsunuz. Kimse zorlamıyor bu puan ile tercih yapmanıza. "Boğaziçi endüstri mühendisliği 200bin kişi alsaydı ben de girerdim" gibi bir düşünce ile kıyaslayınız. Bitirdiğiniz bölüme bu sene ihtiyaç olmamış. Fakat siz tercihte bulunarak devlete atanmışsınız. Bir sonraki sınava girip kontenjan açılırsa istifa edip tercih yaparsınız belki. Devlette tek bu durumda olan siz değilsiniz ne yazık ki. Kaldı ki, branşı X olduğu halde kendi branşından farklı olarak amirin atadığı yerde çalışan çok memur mevcut devlette.

Saçmalıkta burada ya işte. Gıda ve Ziraat Mühendisliği örneğin. Bir çok kadro açtı ve mühendis kadrosunda işe girdiler. Fakat başka bölümlerde madem ihtiyaç olmayacaktı niye üniversite de bölüm olarak açıldı ? Ondan sonra başka bölümlerde niye ihtiyaç çıkaramıyorlar. Hepsine de ihtiyaç var. Benim mezun olduğum bölüme kurumlar ihtiyaç yok diyor fakat ben ihtiyaç olabilecek o kadar çok şey yazarım ki. Diğer arkadaşların mezun olduğu bölümlerden de mutlaka ihtiyaç vardır. Kurumlar ihtiyacımız yok diyorsa iş üretemiyorlar mezunlara göre. Bu da kurum yöneticilerinin hatasıdır. Gıda ve Ziraatçılara nasıl iş üretiyor ilgili kurum yöneticileri. Devlet yöneticilerinin bu konuyu ele alması lazım. Yoksa bir kilo çip üretmek varken daha çook 20 ton patetes üretiriz !

İhtiyaç olması ile ihtiyacın karşılanması arasında farklı sonuçlar doğuyor ne yazık ki.
Mesela, nükleer enerji mühendisliği bitiren başka birisi var mı aramızda? KPSS ile atanmaları bile pek mümkün değilken, bu branşı bitirenlerin EKPSS ile atanmalarını beklemek, biraz fazla iyimserlik olur diye düşünüyorum. "Çip üretmek" derken, ilgili bölümün açığı göz önünde bulundurulmalı eğer açık mevcutsa bu açığın hangi yöntemlerle kapatılacağı çözüme kavuşturulur.

şu anki görevin ne mesela? düz memur musun?

Üst Alt