Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandım. Siyasi parti üyeliğimi iptal ettirmem mi gerek?

emre_61ts

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Benim MEBe atamam oldu siyasi parti üyeliğim var bunu iptal etmek zorundamıyım? zorundaysam ne zamana kadar? bilgi için herkese şimdiden teşekkürler

devlet memuru siyasi partiye üye olamaz olanların tespiti halinde memurlukları iptal olur. bir an önce partiden istifa et.

[FONT='inherit']E - Devlet memurluğundan çıkarma : Bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.[/FONT]
[FONT='inherit']Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:[/FONT]
a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak,
b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek,

[FONT='inherit']c) Siyasi partiye girmek,[/FONT]
[FONT='inherit']d) (Değişik : 29/11/1984 KHK - 243/26 md.) Özürsüz olarak (1) bir yılda toplam 20 gün göreve gelmemek,[/FONT]
[FONT='inherit']e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin konularda amirlerin verdiği görev veya emirleri yapmamak,[/FONT]
[FONT='inherit']f) Amirine ve maiyetindekilere fiili tecavüzde bulunmak,[/FONT]
[FONT='inherit']g) Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak,[/FONT]
[FONT='inherit']h) Yetki almadan gizli bilgileri açıklamak,[/FONT]
[FONT='inherit']ı) Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek,[/FONT]
[FONT='inherit']j) Yurt dışında Devletin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak,[/FONT]
[FONT='inherit']k) 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna aykırı fiilleri işlemek.[/FONT]
[FONT='inherit']Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiil veya halin cezaların sicilden silinmesine ilişkin süre içinde tekerrüründe bir derece ağır ceza uygulanır. Aynı derecede cezayı gerektiren fakat ayrı fiil veya haller nedeniyle verilen disiplin cezalarının üçüncü uygulamasında bir derece ağır ceza verilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olan ve iyi veya çok iyi derecede sicil alan memurlar için verilecek cezalarda bir derece hafif olanı uygulanabilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Yukarıda sayılan ve disiplin cezası verilmesini gerektiren fiil ve hallere nitelik ve ağırlıkları itibariyle benzer eylemlerde bulunanlara da aynı neviden disiplin cezaları verilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Öğrenim durumları nedeniyle yükselebilecekleri kadroların son kademelerinde bulunan Devlet memurlarının, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının verilmesini gerektiren hallerde, brüt aylıklarının 1/4'ü - 1/2'si kesilir ve tekerrüründe görevlerine son verilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Özel kanunların disiplin suçları ve cezalarına ilişkin hükümleri saklıdır.[/FONT]
[FONT='inherit']Yukarıda yazılı disiplin kovuşturmasının yapılmış olması, fiilin genel hükümler kapsamına girmesi halinde, sanık hakkında ayrıca ceza kovuşturması açılmasına engel teşkil etmez.[/FONT]

partiden istifa etmen gerkecek

yalnız istifanı partiye yapma işlem uzun sürebilir belkide üye kaybetmemk için parti işleme koymayabilir

yapacağın şey bulunduğun yerdeki adliyeye git orda il seçim kurulu var dilekçeni oraya ver işlemin kısa sürede çözülür onlar resmi olarak parti genel merkeze gönderdiği için işin hallolur adliyeye git parti üyeliğinden istifa edeceğim de onlar seni ilgili hakimin kalemine yönlendirirler

grcnckr dediğiniz gibi atandıgım yerdeki adliyedeki YSKya gittim dün dilekçe yazdım verdim yargıtaya gidecekmiş işe başlamadan önce parti üyeliğim iptal olur mu?

Memur olmadan önce üye olduğun siyasi parti sıkıntı oluşturmuyor.Memur olduktan sonrası sıkıntı kurumlarla konuşup bilgi aldım tereddüt etmene gerek yok.

Bende iptal ettirecektim eğer yasak olsaydı bende atandım öğrendikten sonra iptale gerek olmadığını söylediler

Kanka memursan sıyası partılere uyelıgın varsa bu memurluktan atılma sebebi o yuzden memurluğa alırlarken sıyası partı uyelıgın varsa almazlar

Sizosalgun

Nerede görev yapıyorsunuz?
Atandınız mı?
Memur olmadan önce olan üyelik sorun teşkil etmemektedir.

bu güne kadar siyasi parti üyeliği yüzünden memurluk,dan atılan görmedimm ama 15 temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı kesin işinize son verilirdi

Merak etmeyin olur içiniz rahat olsun bende aynı şekilde atandım ve iptal işlemi hemen oldu

ya arkadaşlar! ben de 1 eylül tarihinde öğretmenliğe başladım. sizin burada bu başlığı görünce yargıtay sayfasından parti üyeliğim var mı diye sorgulattım. farkında değilim ama 2009'dan bu yana bir partiye üye gözüküyorum. şimdi parti üyeliğimi bir an önce iptal ettirmek istiyorum ama bütün devlet daireleri bayram boyunca kapalı sanırım. noter açık olsa bile yargıtay başsavcılığı kapalıdır. en kısa yoldan parti üyeliğimi nasıl sildirebilirim?

evet benimde eskiden siyasi parti üyeliğim vardı eğer atnırım memur olurum ilerde sıkıntı çıkar diye partiye istifa dilekçesi verdim bi süre mesaj felan geldi partiden ama bu sıralar gelmiyor artık herhald eüyeliğmi sildiler....

mehker sanırım bayram sonrasını beklemeniz gerekecek. sahsen bende gectiğim cuma yskya basvurdum atandıgım yerdeyım ama siyasi parti üyeliğim istanbulda. dilekçe verdim yargıtaya gidecekmiş.

akpps atananların siyasi parti üyeliği

İyi günler, Ben bayramdan önce siyasi parti üyeliğimi iptal etmek için ilçe YSKya gittim dilekçe yazdırdılar. sonra yargıtaya gidecek dediler. Ancak halen e-devlette siyasi parti üyeliğim aktif gözüküyor. Acaba atamama engel olur mu ? cevap için teşekkürler şimdiden

engel olacağını sanmam önüne böyle bir engelde çıkarırlarsa durumu izah edersin dilekçemi verdim dersin eğer süreç yetişmesse ek süre verirler diye düşünüyorum sen genede kurumla görüş kurumdan kuruma bile fark ediyor böyle şeyler

hangi partiye üye olduğun hiç belli olmuyor :) soruna gelecek olursak belediye meclis üyesi hatta halk konseyi başkanı ve hatta hatta parti ilçe başkanı olan memur arkadaşlarım var hiçbir şey olacağını sanmam

önümüzdeki hafta sonuna kadar çokyerde başlanır sanırım

sarasota abi az önce aradılar il MEBden kararname onaylanmış sanırım artık sorun çıkmaz siyasi parti olayında değil mi?

Parti uyesi olmak guvenlik sorusturmasinda sikinti cikarir mi?

Cevaplar icin simdiden tsk ediyorum

Üst Alt