Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandıktan sonra iş güvencesini almış sayılır mıyız?

Canocan58

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
4
Herkese merhaba
Sadece tek bir kelime ile soruyu özetlemek istiyorum
Ekpss ile atanirsak belli bir müddet sonra seni işten çıkartıyorum ve yerine başka bir adam koyuyorum durumu olurmu yani işimiz garanti olacakmı ????
Burası Türkiye burda herşey olabilir arkadaşlar :) o yüzden sordum..

Canocan58

Suç-ağır kabahat işlemediğiniz sürece kimse ekmeğinizle oynamaz. Ama burası Türkiye, bir KHK ile bir sürü insan ekmeğinden edildi.

hozgul

Kimse durduk yere KHK ile ekmeğinden edilmez senin bahsettiğin olay FETÖ'den atılanlar... kardeşim devlet memurluğuna geçtikten sonra yüzkızartıcı suç işlemedikten sonra kimse atmaz seni rahat ol ne yazık ki devlet kurumları yan gel yat yeri...

aliş şerif

İnanmak istenilen ile gerçekler eşleşmiyor. FETÖ bağlantısı olanları biliyoruz, örgüt bağlantılarını da biliyoruz. Kasettiklerim onlar değil. Bunu bahane ederek atılanları söylüyorum.

Durduk yere bu memlekette insanlar ekmeğinden de edildi, hapse de atıldı. Hukukun üstünlüğü bir gün geri döndüğünde anlaşılır.

Müddetten kastınıza bağlı .

İlk başlangıçta memur olarak değil , Aday memur olarak başlıyoruz. Bu süre 1 yıl . Ancak idare , gerekli gördüğü hallerde bu süreyi 2 yıla kadar uzatabiliyor. (Ben Ankara Batı'da bu şekilde çalıştım. Geçen ay geçtik daha memurluğa 2 sene sonunda )

Mevcut sürenin sonunda , kısım amiriniz ve idare genel onayı ile , ahlaka muayyer , yüz kızartıcı ve memuriyete uymayacak davranışlar sergilemezseniz memuriyetiniz onaylanıyor. Onaydan sonra 657 ' ye tabi oluyorsunuz.

Sözün özü senin dediğin gibi seni yolluyorum yerine başkasını alacağım yok. Olamaz da.
Saygılar

hozgul

Anladım Hakan Bey sizi birazcık araştırınca dernek çalışmalarınızda sivil toplum çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Ama görüyorum ki eleştirileriniz hep mevcut hükümeti kötüleme yönünde katılıyorum bire bir en yakınımındaki arkadaşım akrabam içeri girdi çıktı sonra tekrar işe görevlerine devam ettirildiler uzaklaştırılma kalktı yanlış mı yanlış veya suçsuz yere işten atılmalar oldu bu süreçte veya olmaya devam ediyor ama ülke kamburundan kurtuluyor çok zor bir süreç temizlemek yanlışlar da düzelecektir diye umut ediyoruz... Hukukun üstünlüğüne inanıyorum..

@aliş şerif Bey,

Keşke bir kubbede çay-kahve içerken konuşabilsek. Zira yazmakla bitecek gibi değil anlatmak istediklerim. Evet, STK'larda çalıştım ve halen de çalışıyorum. Başta engelli kişiler olmak üzere insan hakları savunuculuğu yapmaya gayret ediyorum.

Bugüne kadar sayısız makale, araştırma ve yayın yaptık ama (hangi partinin kurduğuna bakmaksızın) hiçbiri hükumeti kötülemek için değildi. O makamlarda oturanları uluslararası standartlara ulaşmaları için teşvik etmekti ve bazen de zorlamaktı. Bunun için hukuku ve anayasal tüm demokratik hakları kullanmaya özen gösterdik.

Asıl meseleye dönersek; idare dediğimiz yürütme organı kusursuz hizmet sunmakla mükelleftir. Bu kanunen de böyledir, yargı içtihadlarında da. Bir menfi hususu bertaraf etmek için arada haksızlık da yapılabilir denilemez! Zira insan ömrü ve zamanı çok kıymetlidir, keyfi olarak hiç kimsenin özgürlükleri kısıtlanamaz. Kusura bakma, yanlış yaptık denilemez!

Unutulmamalıdır ki, hak savunuculuğu konjonktürel değildir. Yani yere ve zamana göre değişmez, değişmemelidir. Lütfen bir de bu pencereden gözatınız.

Çok selamlar,

biliyorsunuzki aday memurluk süresi var 1 ile 2 yıl arası bu süre içinde Daisuke isimli arkadaşımız açıklamış bazı şeyleri bide burda staj durumunda eğitim durumunda olacaksınız gerekli şeyleri öğrendimi yapabiliyormu vs vs sonuçta engelli de olsak yan gel yat yeri olmayacak herkese sorumluluk verilecek. Ama daha önceki arkadaşlardan edindiğim bilgilere göre biz engellilere daha çok tölerans ve kolaylık sağlıyorlar.

Üst Alt