Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atananlara soruşturma başlatılıyor, aman dikkat!

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Ekpss ile şimdiye kadar atanmış 13 bin kişi hakkında sahte rapor ve raporlarında usulsüzlük olan ve yanlış bilgi ve yanıltıcı bilgi ile atanmış olan 13 bin engelli kişinin meb kurumu raporları tek tek inceleme kararı aldı

bu soruşturmanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacağı belirtti ilgili görevliler

zihinsel olmadan zihinselden girenler + raporları sahte olanlar yandı

raporları sahte olanlar direk suç işlemiş sayılacak ama zihinsel olmadığı halde zihinselden girenleri hastaneye sevk edip yeni rapor almaları istenecek eğer zeka geriliği yok ise görevden men edilecekler

daha detaylı resmi yazı yakında paylaşılacak merak etmeyin

MEB, Bütün Engelli Personeline Soruşturma Başlattı. - Ekpss - Engellinin Dünyaya Açılan Penceresi

İyi olmuş bu haber o test gerekli

Bütün kurumlar incelemesi gerek

OHAL durumunda şimdi ki Türkiye
Diyorum inanmıyor b farkındayım denen üye☺
Bana Diğer konuda hala 2013 tarihinde sağlık raporları yönetmelik anlatıyor.

ben bimere yazdım inclensin süreli olanlar takibe alınsın diye onlarda araştıralacağını yazdı

devletin kasasından trilyonlar boşa akıyor adam engelli değil bişey değil taaaa nezamanki raporla vergi indirimi alıyor

Skolyoz23

Haber iyi olmuş.

EKPSS başvurusu yaptım geçen hafta görevli yanlış girmiş sisteme"Zihinsel(MR)" şeklinde. Dilekçe yazdım ben de "benim rahatsızlığım Psikoz , görevli sisteme hastalık bilgimi yanlış girmiştir, düzeltimesini talep ederim" diye. 3-4 gün sonra düzelttiler. Başvuru yaparken dikkatli olun arkadaşlar, hayatınız kararmasın.

beni de öyle yaptılar dreamer1 hem aile sosyal politikalar bakanılğı hem ösym zihinsel yazdı ama zihinsel değilim kılavuza göre
dilekçe yazdım düzeltti ösym

aradan 5 yıl geçer yok sen zihinsel değilsin der (sorumluluk adaya aittir yazıyor zaten) tutupta devletle uğraşamam veridği paraları faizi ile tek seferde öde diyorlar
geçmişe dönük haksız yere memur olanlara aynen bu uygulama yapıldı

git nereden getirirsen getir devlet anlamaz

o yüzden işimi riske atamam

Beni de az kalsın zihinsel kaydediyordu ösym görevlisi.doktor yeğeni varmış.onu aradı da genelden kaydetti.ben de az çile çekmedim.

@dreamer1: Çok iyi yapmışsın arkadaşım. Bu devirde senin yaptığın gibi dürüst olup rapor düzelttirmek çoğu kişinin yapmayacağı/yapmadığı bir şey. Facebook'ta ne yorumlar okudum da bunlar nasıl insanlar allah ıslah etsin dedim. " memur zihinseli işaretlemiş. Bu onun hatası ben ilk kez giriyorum sınava" derim yazıyorlar bu kişiler benim gibi "ruhsal engelli" Genelden girmeleri gerekli. ama tabi genel sınav zor. Oh zihinselden gireceğim çalışmayı bıraktım diyenler var açık açık.

face bir kız soruyor raporumda zihinseli işaretlemişler ne yapayım diye: alttaki yorumları okumanız lazım. kimi sizin: dreamer1 yaptığınız gibi gidin düzeltin diyorlar. Ama çoğu boşver düzeltirme bak ne güzel zihinselden gireceğiz diyırlar. Hatta "dreamer1" gibi yorum yapanlara bile saldırıyorlar: size ne ya, ne karışıyorsunuz, memur zihinseli işaretlediyse biz de zihinselden gireceğiz" diyenler var. Dünyanın çivisi çıkmış.

Bu kişiler kul hakkı yiyorlar, gerçek zihinse engellilerin( zekası geri olanlar).Benim gibi genelden girenlere de haksızlık.ben bilmem kaç ay çalışayım benim gibi zekasında problem olmayan, gayette akıllı olan kişiler yüksek puan alıp atansınlar. Bir de lisansın soruları daha zor. mis gibi atanacaklar.( eğer devlet denetlemeyi sağlam yapıp bunları görevden almazsa ne diyeyim Gün gelir yaptığının sonucunu kat be kat çeker inşallah.

İsabetli bir karar olmuş, en azından kimsenin hakkı kimseye geçmiyecek. Bu sayede sadece hak edenler memur olacak!

Engelli Memur Seçme Sınavını kazanarak Manisa Büyükşehir Belediyesine yerleştirmesi yapılan memurların atanmalarına müteakip yemin töreni gerçekleştirildi. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde göreve başlayan 5 memur, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim salonunda düzenlenen yemin töreniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ve kanunlarına sadakatle bağlı kalmak, kanunları sadakatle uygulamak üzerine yemin ettiler.

Törene katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, asalete atanan memurlar Pelin Nar, Gevher Dağdeviren, Ayşe Koç, Selin Özergen ve Can Tarımlı'ya hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Haber Yayın Tarihi : 2018-02-27 16:54:00

çok iyi olmuş engelli olmadığı halde engellilerin hakkını yiyen sahtekarlara ıyı bı ceza gelir umarım

Yönetmelikler de belirtilen şartların dışında olupta bir şekilde EKPSS de atanan varsa açığa alınması yetmez geriye dönük aldığı tüm maaşlar da faiziyle alınmalı. EKPSS de atanma şartını taşımadan sahtecilik planları ile buna göz dikenlere ibret olmalı.

Haklı Memur olduktan sonra bişey olmaz tahminindeyim.
Onun için bugünkü çıkan haberi yazdım☺
raptap

Kesinlikle, hakkıyla olan değil, haksız yere olanlar korkmalı. :)

Baştan sıkı tutulması gereken bir durum. En başından ÖSYM başvuru merkezlerinin başvuru alırken dikkat etmesi gereklidir. Örneğin engelli raporunun taratılarak sisteme aktarılması gibi uygulamalar yapılmalıdır. En doğrusu da engelli raporlarını ösym aday işlemleri sisteminin online olarak sağlık bakanlığı sistemi üzerinden alabileceği bir sistem geliştirilmeli bence. Özellikle bu sınavda görme bozukluğundan dolayı ek süre verilmesi durumuna dikkat edilmesi gerekir.

İyi çalışmalar sinir tedavisi ve panik atak rahatsızlığıyla beraber tek kulağı duymayıp olup diğer kulağında duyması için tüp ameliyatı olmak zorunda kalan bir hasta gören yüzde kaç rapor alabilir yardımcı olursanız sevinirim

raptap

adamın girişi 2000 adam iyileşti hala maaşına yansıyor bunu denetlemiyorlar ama denetleyeceklerini belirttiler

ohhh iyi olmuş kardeşimmmm...adamlar anksiyete veya psikoz gidip zihinsel engelden girip hakkımıza giriyorlar...Bu arada kardeşim sizin ben süreli süresiz ayrımınıza katılmıyorummmmm..Bu konuda çok haksızsınız....Siirt ilindeki heyet kolay kolay kimseye sürekli raporu vermiyor....Ben ağır osas artı ht artı morbid obeziteyim...Sadece morbid obezite den dolayı bana 5 yıl rapor verdiler hocam ağır osas ve ht sürekli rahatsızlık dedim obeziteden puan vermeyin dedimmm..kurul bana hocam 30 yasındakine biz sürekli vermiyoruz kronik olsa bile dediiii

Dediğiniz kişinin raporu “süreli” ise zaten otomatik olarak süre bittiğinde sistemden düşmesi lazım, eğer bu durumda ve sistemden düşmediyse o zaman tabiki kontrol edilmeli.Şayet raporu sürekli ise zaten iyileşme ihtimali olmadığı için vergi indirimi devam edecektir.

Bir gelişme var bakalım inş böyle devam eder hayırlısı

raptap

adam girişte %80le girmiş şuan %40 olması lazım birinin gelir vergisi 150 liri birinin 40 lira
kimse bunu araştırmıyor

Herkesin gelir vergisinin farklı olması zaten normal, herkes eşit maaş mı alıyor da gelir vergileri eşit olsun? Siz vergi indiriminden yararlanıyor musunuz?

raptap

raporunu değiştirmesi lazım hak yiyor.%80lik raporu %40 yapması lazım bu araştırılacak
ayrıca evet diyaliz hastasaıyım %90 raporum var çalışıyorum 150 lira maaşıma yansıyor

Sahte Engelli Raporuna Polis Operasyonu,

Eskişehir'de sahte belge düzenleyerek engelli raporu almaya çalıştıkları iddia edilen 11 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir Devlet Hastanesinde sahte belgelerle engelli raporu alınmaya çalışıldığını ve bazı kişilerin de buna aracılık ettiğini belirledi.

Ekiplerin belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda, sahte belge düzenlemeye aracılık eden L.Ç, M.M. ile sahte rapor almak isteyen E.D, Y.Ç, S.G, S.G, N.D, Y.Ş, E.A, A.I. ve H.G'yi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, alacakları engelli raporu ile emekli olmak, engellilere tanınan diğer haklardan faydalanabilmek için aracı kişilere 3-8 bin lira arasında ödeme yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

Şüphelilerin sorgusu sürüyor.
Haber Yayın Tarihi : 2018-03-02 10:24:00

Raporunda ruhsal yeri ve zihinsel yeride işaretli olan şizofreni hastalar etkilenirmi bu durumdan

Üst Alt