Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için ilköğretim öncesi işitme engelli raporu

alijchan

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
ben 2.5 yaşından beri işitme engelliyim. normal ilkokulunda okudum. Fakat o okul yıllar önce 10 sene fana önce yıkıldı. oradaki diplomamda işitme engelli gibihiçbir ibarede yazmıyor. aşağıda yazan raporlardan hiçbiri elimde yok. Fakat 2.5 yaşından beri hacettepe hastanesinde erol belginin hastasıydım. şimdi o hastaneye gidip ne raporu almam lazım. ne diye ikna ettireceğim onlara? Ekpss klavuzunda:

5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri
(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki
adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme engelli olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı
öncesi işitme engelli olmuş kabul edilmeyecektir. Sadece kuraya başvuracak adayların bu belgelerini İl
Müdürlüklerine getirmeleri gerekmez.)

Bende aynı durumdayım.Böyle bir belge edinmek çok zor. Genel gruptan girdim vede gireceğim

Kendimizi bu kadar net ifade edebildiğimiz bir ortamda bence makul olan zaten genel engel grubundan sınava girmektir. o raporu sağlayıp da ilkokul öncesi işitmeden sınava girerseniz diğer adaylara haksızlık olacağını düşünüyorum. bende ilkokul döneminden beri işitme engelliyim fakat genel engel grubundan sınava gireceğim. kimse kolaya-garantiye konmaya çalışmasın. herkes dengiyle yarışsın.

ömss'de genelden girdim ve herkes sonucunun ne olduğunu gördü. ayrıca ben haksızlık falanda yapmıyorum. hakkım olan ve kullanmadığım hakkımı kullanmak istiyorum. düşüncene saygı duyuyorum ama ne yazıkki aynı düşüncede değilim. özel şirkette çalışıyorum. günde 12 saat çalışmaktan ekpss'ye bile hazırlanamayacağım. bu yüzden hakkım olan bir şeyi kullanacağım.

buyucu senin ön taahüt belden ne yazıyor işitme mi genel mi? genel se ek süre yok işitme yazarsa ek süren var

benim de belgede işitme yazıyor . ama bana başvuru esnasında işitme kaybımını doğuştan olup olmadığını falan sormadılar. ki zaten doğuştan engelli değilim 8 yaşında ilk cihazımı taktım . o halde genelden girmem gerek diye biliyorum ama belgede işitme yazıyor genel ibaresi filan hiç bi şey yok . kafam karıştı bu yüzden . benim şimdi hangi engel grubundan girmem gerekyor ??

zrrncnb;

8 yaşında işitme cihazı aldığını taktığını kanıtlasaydın çok kolau bir sınava girecektin şuan genelden gireceksin ama ek 20 dk süren olacak birde ben anlamadım ön taahütte işitme yazıyorsa osym çıktısındada işitme engelli yazması lazım sana?

evet ösym çıktısında da işitme engelli yazıyor zaten . ama doğuştan engelli olmadığım için genel yazması gerek diye düşünüyorum ???ayrıca bi arkadaşım sınava giriş belgesinde bu durum netleşir dedi . hangi gruptan gireceğin belirtiliyor dedi ...

zrrncnb;

doğustan olduğunu belgelemeyen işitme engelliler genelden girmez genel grubunun soruları sorulur ama ek süre verirler +20 dk...kimisinde işitme yazıyor kimisinde genel yazıyor. genel yazanlar ek süre alamıcak bence bakalım göreceğiz

selam benim işitme testlerim var kanıt için yeterlimi acaba

Üst Alt