Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için engelli raporunun e-Devlet'e işlenmesi mi gerekiyor?

tekgoz123

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
25
ekpss e hep fiziksel raporla girdim ama bazi arkadaslar artik raporu e devlet e isletmek lazim dedi ama bunu yapacaksakda yeniden kurula girmemiz söyleniyor boyle bir sey var mi yoksa raporu isleten oldu mu kurula girmeden iyi akşamlar

E rapor sistemine geçildikten sonra ÖSYM engelli raporunu direkt e-devletten çekiyorsa sorunun cevabı maalesef evet.

Henüz eldeki raporunu (eski tip) yeni sisteme direkt olarak geçiren kimseyi görmedim.

Telefonunuza Engelsiz Mobil indirirseniz orda görürsünüz eğer engelli kimlik kartınız var ise.E devletle giriş yapılıyor ve orada çıkıyor.

Ek olarak E-Nabız'da raporun aslı çıkmakta.

2026 itibari ile raporunuz e-devlette görünmüyorsa raporunuzu yenileyip ösym sistemine yüklemeniz gerekiyor.
eskiden e-kpss başvurusu için ösym bürosundaki görevliler sisteme yüklüyormuş.
şimdi ise ya şahsi olarak e-devlet üzerinden ösym sitesine kendin yükleyeceksin yada eskisi gibi ösym bürosundaki görevli yükleyecek
ama raporun e-devlette görülmesi şartıyla.
bence raporunuzu yenileyin ve başvuru zamanı süprizle karşılaşmayın.
e-devlet arama kısmını erişkin sağlık kurulu raporu yaz, orda görünüyorsa sıkıntı yok.
sonrasında ösym ais e yükle.

Sürekli olan raporu niye yenilesin? Ne gerek var ki zaten Sürekli diye verilmiş hayret ya

@bjk11,
bende bunu diyorum iste o kdr sacmaki suresiz rapor e devlet gorunsun diye tekrar gireceksin diyor kurula 🤣 raporumu dusurcekler kürtçü akp iste

@tekgoz123,
O zaman tum engelli raporlarını iptal edip herkesi tekrar heyete soksunlar.
Vergi indirimini iptal edip tekrar heyete soktukları gibi...
Bizim akp hükümetinden acilen kurtulmamız lazim.
Mayıs 2028 secim daha 2 yil var.
Tüm haklarımız tek tek gidiyor.

ben yeniledim arkadaşlar . Baya zorlaştırmışlar ve oranım 59dan 51e düştü .

@Realisttt,

Benim %58 oran %54 düştü vergi indirimi alırken yenilenmiştim. Vergi indirimi %49 süresiz olarak verdiler.
Yani sürekli aşağıya doğru düşüyor. Tekrar yenilesem belki daha düşer gibi düşünüyorum. Gerek yok yenilemeye emekli olsam yeter.

@bjk11, benimki e-rapor değildi sınava giremem diye riske atmak istemedğim için yenilettim ben de. Her geçen gün zorlaşıyor herşey bir an önce yenileteyim dedim de uğraştırdılar biraz.

Ösym de veya rapor işletme konusunda ne kadar zaman sürüyor??Ösym merkeze raporu götürüp bir günde onaylatabiliyor muyuz??

@NewDay,
Evet eskiden foto çekip ve raporu sisteme hemen ekliyorlardi.
Şuan bu sistem değişmişmediyse yeniden engelli raporu çıkarmayın.
ÖSYM kendi sitesinde engelli rapor görünür. Asli ile yaninda fotoğraf alarak ÖSYM git. Ücret alırlar ama eskiden alıyorlardı.

Üst Alt