Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS engel bilgi formu nasıl doldurulur?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
ekpss ye başvurdum aday başvuru formunu doldurdum aile sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğünden engel grubumu belirten kağıt aldım şimdi ösym başvuru merkezine gideceğim ama önce engel bilgi formunu doldurmam gerekiyor bunu nasıl dolduracağım yardımcı olurmusunuz benim engelim %80 kronik şizofren (tedavi ile çalışma olanağı vermeyen)
engel bilgi formunu doldururken Tam vucut engel oranına : %80
cevap kağıdı işaretlemesinde dışarıya taşırma takıntısı var bende dışına taşmaması için görevlimi seçmem lazım kendim yapsam az taşmalar olsa sorun olurmu
özel durumlar kısmından da : ruhsal ve duygusal mı seçeceğim
yardımlarınızı bekliyrum

Aile ve sosyalden verilen forumda engelinizin ne olarak belirtildiğine bağlı bu.
Genel-Ruhsal ve Duygusal olarak işaretlenmiş olması gerekiyor ki, ÖSYM'de bu şekilde girsin sisteme.
Ama Zihinsel yaızlmışsa, o şekilde girilir ve Genel kategorisinden giremezsiniz. Bunu Aile ve Sosyale bildirip düzeltilmesini istemelisiniz kayıt süresi içerisinde.

Aile sosyalde Genel-Ruhsal ve Duygusal işaretlenmişse, Sizde Özel durumdan Ruhsal Duygusalı seçeceksiniz, Toplam özür oranınızı yazın diğer düzeltmeleri ÖSYM'den yapmasını isteyin, oranlarla ilgili ama zihinsele oran yazdırmamanız gerekiyor galiba, Süreğen kroniğe mi yazılır orasına rapordan bakarlar.
İşaretleme isteyinki, dikkatiniz dağılmasın. Ayrıca tek yada toplu salon seçeneklerinden birinide seçebilirsiniz.

ÖRN: http://www.engelliler.biz/forum/eng...ava-zihinsel-kategorisinden-mi-girecegim.html

aie ve sosyal bakanlığı il müdürlüğünde raporumu göturdum orada bana senin engelin zihinsel değil Genel-Ruhsal ve Duygusal kağıdı verildi bende genel ruhsal duygusali seçeceğim engel bilgi formundan düzelttirmek istedigimde senin engelin zihinsel değil senin zihinsellik bişeyin yok sen ruhsal duygusal sin dediler verdikleri kagıttada öyle yaziyor genel ruhsal duygusal
diğer şizofrenlere zihinsel mi veriliyor anlamadımki neden gidip duzelttirin dediniz bizim hastalık genel duygusal ruhsalmiş
bana sınavda ne sorucaklar ortapedik engelliye ne sorarsa banadamı ondan sorucaklar

Yok olması gereken o zaten, yani Zihinsel yazılanlar olduğu için dedim. Sizinki Normali.
Genel-Ruhsal Ve duygusal yazılması gerekiyordu doğru yazılmış. Dediğiniz gibi Engel formundanda öyle seçeceksiniz.

Evet, aynen dediğiniz gibi Genel kategoriden gireceksiniz.

kelebek çok teşekürler ayrıca bu sınavda yanlış doğruyu götürürmü götürmezmi ben meslek lisesi mezunu derecesinde gireceğim sınava yanlış doğruyu götürmez ise hepsini cevaplayacağım

xJGB7o.png

.
.
resimdeki %25 sınıflanamayan ve %25 ruhsal duygusal olarak %44 oranlı raporu az önce kayıt ettirdim. bu şekilde sadece %25 gözüküyor bu dogrumudur acaba?

Mrb benimde ÖSYM sisteminde engel grubu sürekli tam vücut engel oranı % 40 zihinsel % 40 yazıyor şimdi benim rahatsızlığım bipolar bozukluk zihinsel olarak mı gireceğim

ENGEL BİLGİLERİM
Engel Durumuna İlişkin BilgilerEngelli Grubu (Sürekli)
Zihinsel(%) 80

]Sınav Uygulamasına İlişkin BilgilerSoru Kitapçığı Okuma Durumu
9 Punto (Normal)

Cevap Kağıdı İşaretleme Durumu
Cevap Kağıdı İşaretlemesi Yapabilir

Sınav Salon Tercihi
Toplu Salonda Girebilir

Sınav Salonuna Erişim Durumu
Merdiven Çıkabilir

[FONT=arial]
[/FONT]

besimbicer;

üste toplam yazacak alttada sınava gireceğin değer mesala bende %47 yazıyor alttada işitme %24 diyor mesala hata var sende

yanlış olmuş dostum orada tüm vücüt fosiyon kaybı yazmalı oran

tamam cevap için tşkler yarın gidip düzelttireyim

engeli bilgi forumu Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur

engeli bilgi forumu Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur

besimbicer;

ah öyle kolay olsa :D osym dilekçe yazacaksın

dilekçeni yaz düzeltiyorlar bende gönderdim rapor onaylı ve yeni ön kabul bayanemeyi ve engeli bilgileri formunda bir gurubu işaretle gönder ve başvuru formunu gönder son gün 14 mart göndersen iki günde yetişir,

Üst Alt