Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2018 ilk atama 2500 (haksızlığa dur de!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
2018 YILINDA ilk defa sınava girecek engelli arkadaşlarımıza büyük bir haksızlık yapılıyor şu anda
Bimerden yüzlerce şikayet dilekçesi yazdık
Bimerden yazmaya devam arkadaşlar
şu anda bir arkadaş aradı beni ve ilgili bakan bu kadar yoğun istek ve şikayeti değerlendirmeye alacağız muhakkak dedi
böyle bir tepki beklemiyorduk demiş
arkadaşlar BİMER'den 2018 ilk atama olan 2500 adetlik alımın adaletsizlik olduğunu yazmaya devam edelim
2012 / 2014 /2016 ilk atamalarda en az 6113 iken 2018 de 2500 olması müjde değil haksızlıktır
durmak yok şikayete devam lütfen ilgili metin aşağıda bunuda yazabilirsiniz arkadaşlar :
:
:
Sayın Başbakanım ve Bakanım,
31.10.2017 tarihinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Ekpss konusunda yapmış olduğu açıklamadan sonra, 2018 yılında ilk kez Ekpss'ye girecek olan bizler şu an büyük bir infial yaşamaktayız. 2018 yılında 5000 engelli memur alımı olacağını ve bunun yarısı olan 2500 kişinin yılın ilk çeyreğinde alınacağını belirttiniz. Şayet 2018 Ekpss, Nisan ayında yapılacaksa, bu bahsi geçen 2500 kadrodan "2018 yılında ilk kez sınava girecek olan bizler" yararlanamayacağız demektir. Ve nisan ayında sınava girdikten sonra, atanabilmek için yılın son çeyreğini beklemek zorunda kalacağız anlamına gelir, o da sadece bizlere sunulan 2500 kadro. Bu kadronun içinde kurayla girecekler var, orta öğretimden girecekler, ön lisanstan girecekler ve lisanstan girecekler var. Bu da her bir düzeye çok az kadro düşeceği anlamına gelir. Bu bizler için son derece üzücüdür.
Bizler elbette sınava 2016 yılında girmiş olan kardeşlerimizin de 3. atama hakkından faydalanmasını istiyoruz.. Ancak, bizlerin hakkı olan o 2500 kadronun 2016 girişlilere verilmesi ne kadar hakkanidir?
2012 ilk alımda açılan kadro sayısı 7746,
2014 yılı ilk alımda açılan kadro sayısı 4151,
2016 yılı ilk alım sayısı 6113 kişi iken
2018 yılı puanı ilk alımda 2500 kişi. Yürekten soruyoruz size, bu adaletli midir?
Her birimiz zor şartlar altında sınava hazırlanmaya gayret ediyoruz, ancak dünkü açıklamadan sonra hepimizin uykuları kaçtı, sabaha kadar üzüntüden uyuyamadık, tüm engellerimiz yetmezmiş gibi önümüze bir engel daha konmuş gibi oldu. Bu duruma bir an önce, kimseyi mağdur etmeyecek uygun bir formül bulunması isteğimizi saygılarımızla arz ederiz.

Şu detayı da belirtelim arkadaşlar; bizler 2016/3.atamaya karşı değiliz. Bizler, ilk açıklamada 2018 puanıyla 5000 kişi alınacağı söylenip daha sonra bu rakamın yarısının 2016 yılında gireceklere kaydırılmasına karşıyız. Net tepkimiz şu; 2018 puanıyla ilk alım yine Temmuz ayında olacak şekilde ve minimum 5000 kişi olacak şekilde açıklama yapılmasını istiyoruz. Bu açıklama yapıldıktan sonra 2016/3. atama için açıklanacak rakam önemli değil bizim açımızdan. Lakin tüm engelliler bir araya gelip % 3 oranını daha yukarılara çıkarılması için mücadele vermezsek uzun vadede kaybeden yine engelliler olacaklardır.

Aynen ya bende 2018 de ilk defa gireceğim bunu facebook da ekpss guruplarında dile getirdim diye beni topa tuttular büyük haksızlık

Zaten sınav geçerliliğini 4 yıl yapıyorsunuz ilk 2500 atamayı ne olur 2018 Ekpss den sonra yapsınlar

En azından 2018 Ekpss Şubat ayında yapılsın ona da razıyım

İlk atamadan önce 2018 Ekpss puanları açıklansın !!!!!!!!!!!

2018 Ekpss tarihini biraz öne çekerek bu sorun çözülebilir bence

melek37

Sınav tarihini öne çekerek değilde 2018 sınavından sonra alım sayısını artırarak ve alım tarihini öne çekerek (2018 in son çeyreği çok geç bir tarih) bu konu çözülür...

Skolyoz23

Ben de yazdım Bimer'e. İlk defa gireceğim sınava, sırf EKPSS'ye umut bağladığım için hiç bir iş başvurusu yapmadım.Akademisyen olmak gibi bir şansı bile geri ittim.Hepimiz plan programımızı ona göre yaptık.Son çeyrek atamasını beklersek 1 sene daha gelirsiz, işsiz geçinmek zorunda kalacağız. Adalet be adalet.

arkadaşlar elimizden geldiğince bimere cimere şikayet ediyoruz haksızlık karşısında pes etmez yok
3ncü atamaya lafımız yok
bizim amacımız şimdiye kadar hep ilk alımlarda 6000 bin üstü alım yapılmışken
2018 de 2500 alım ve 2019 yılına girmeye son bir ay kala alım yapacak
yani dalga geçiyorlar resmen

sesimizi duyuramazsan, 2018 ekpss yalan olacak arkadaşlar bu son şansımız

artık puanlar 2 değil 4 yıl geçerli olacak..
yani bimere yazmanız pek önemli değil.

Bu cümleden 3. atamaya lafınız varmış gibi anlaşılıyor. "[FONT=sans-serif]Ancak, bizlerin hakkı olan o 2500 kadronun 2016 girişlilere verilmesi ne kadar hakkanidir?" 2016 girişliler diyerek kendi içimizde cepheleşmeye mi başladık acaba? 3. atamanın olması için çaba gösterip emek vermiş ve başarıya ulaşmasını sağlamış kişilere vede 3. atamayı beklemekte olan binlerce arkadaşımıza haksızlık yapılıyor sanki.[/FONT]

april14 o 3ncü atama sizlerin en doğal hakkıdır hocam
bizim burada anlatmak istediğimiz müjde dediğiniz olay zaten 3ncü atama yapacaktınız 2018 deki kadrodan neden kıstınız
bunun neresi müjde

3ncü atama yapılması gerek zaten, sadece diyoruz bizden alıp oraya vermek ne kadar hakkeniyetli bir tutum
biz 2018 ilk atama en az 5000 istiyoruz
3ncü atama zaten olması gereken doğal bir haktır ve arkadaşlarımız adına mutlu olduğumu belirtmek isterim

2018 de ilk kez sınava girecekler en mağdur adaylar olacak sesimizi duyurmalıyız en azından 2018 Ekpss öne çekilmeli ilk 2500 atama da bizlerde tercih verebilelim

Cimer yaptığım başvuruyu DPB ye göndermiş. Bimere de başvurularımızı yapalım.

Skolyoz23. 2016 sınavına girip 2 yıldan beri atama bekleyen arkadaşlar. için bi mağduriyet oluşturmucağından emin misin bu mesajın? Destek bekliyosunuz ama "ilk atama 5000 bin kadro olsun, 2016/3.atama bizi ilgilendirmez diyen var.. hani nerde birlik bu mu beraberlik?

Smilemisty

2016 da girenlerin de madem 4 yıl geçerli olsun puanları isterler se 2018 Adayları ile beraber tercih versinler 2016 adaylarına ayrıcalık tanınması mı hakkaniyet ?

melek37. Ne ayrıcalığından bahsediyosunuz? 5500 alım yapılcak açıklamasından sonra 2500 kadro açıldığında nerdeydiniz? Ankara'da 3.atama için eylem yapılırken nerdeydiniz? Hükümet 2016 sınavına girenlere verdiği 5500 kadro sözünü tutuyo, bu bi ayrıcalık değil!

2018 de ilk defa gireceklerin hakları gasp edildi sen 2016 Nisan da sınava girdik ten 3 ay sonra tercih verdin 2018 adayları Aralık ayını son çereği beklemek zorunda kalacak o eylem işte buna maal oldu. Sınava her giren atanacak diye bir kural mı var. Koca iki tana atama geçti 70 küsürler le yerleşenler var. Sizler bu sayeye 60 küsürler ile yerleşip,
2018 de 75 üzeri alan adayların hakkı ne olacak hakkımızla atandık diye gurur mu duyacaksınız!!!

melek37. Benim puanın 78. Bilip bilmeden konuşmayın. Bizimde hakkımız gasp edildi ikinci atamada 5500 kadro denildi 2590 açıldı. Hakkınızı ararken, hakkımızı gasp etmeyin!!!

sizin atamanıza laf eden yok beni tanıyorsun bizim amacımız 2018 ilk alım nasıl olurda 2500 gibi şaka bir rakam olur
bize 5 bin denildi neden 2500 ü kesilip 3ncü atama diye gövde gösterisi yapıyorsunuz
siz 70 puan ile atanacakken bizler 90 puan ile ancak atanacağız

bunun sorumlusu sizler değilsiniz size verilen kadro sayıları ayrı olmalı, 2500 sizin hakkınız zaten ama 2018 ilk atamada 2500 verilmesi saçmalık
bu hükümetin suçu ve bunu düzeltmek için millletvekilleri ile bile görüşüroyuz
sizlik bir şey yok
3ncü atamanız 2500 düşün bizim ilk atamamız 2500 şaka gibi hocam biz bunu kast ediyoruz

ilk alımları yazdık oraya inceleyin haksızlık değil mi ?
siz tercihlerinizi yapacaksınız sizlik bir şey yok, 2018 ilk alım en az 5 bin kadro istiyoruz diye bir haklı olarak şimdiye kadar yapılan ilk alım sayılarını göstererek hakkımızı istiyoruz
size karışan eden yok, durun durduğunuz yerde hocam
keyfinize bakın siz olan bize oluyor :)

kardeşim gayette güzel olmuş bu şekilde, elinizdekiyle memnun olmayı deneyın ben inşaat muhendısıyım ve 2016 ekpss ye gırdım, ilk çeyrekte 2500 alım olması iyi olmuş , siz sadece kendi çerçevenizden bakıyorsunuz, bende öyle. bu kadar kadro sayısı dıye kafa patlatacagınıza az ders calısın atanın bu kadar basit.

hocam tabi sen atandın keyfin yerinde ama dilerim ALLAHTAN yaptığın bu küçük düşürücü yorumuna muhtaç kalacak durama gelirsin
YAZIKLAR OLSUN size

Kim kimi ezerse mantığı altta kalanın canı çıksın diyen bir kesim Allaha havale ediyorum.

biz hiç bir kardeşimizin hakkına gasp etmiyoruz, 3ncü atamaları helaldir onlara çünkü hakları
biz diyoruz ki normalde ilk alımlarda her zaman 6 bin 7 bin olan rakam şimdi neden 2500 oldu
kamu da hala 13 bin açık var çünkü az değil

april14 Eğer tek bir cümleyi cımbızla çekip alacaksanız, neden bir de şunu çekip almayı denemiyorsunuz:
"Bu duruma bir an önce, kimseyi mağdur etmeyecek uygun bir formül bulunması isteğimizi saygılarımızla arz ederiz."

sen sadece kendini düşünüyosun bilgi eksikliğin çok var akıllı olsaydın kadronun az olduğunu söylerdin öne çekilmesini değil melek37

@asdqwe111

Bu nasıl egoistçe bir yorum, hayret ettim doğrusu. Ben de yeni mezun oldum, çap yaptım. Çift diploma ile bitirdim. 9-10 tane yazılım programı biliyorum. Bitirme projem fütüristik bir çalışmaydı, uluslararası bir kongrede sergilendi vs. Hazırlık dahil 5 sene okudum, görme engelimi bir hocam dışında hiç kimse bilmedi asla.

Hiç bir zaman eksik tarafıma sığınmadım. Ama özel sektörde parlama şansım varken görme engelimin ilerlemesi nedeniyle kamu sektörüne yönelmek zorunda kaldım ve engelimin doğuştan olmasına rağmen yeni rapor alıp ekpss sınavına girmeye karar verdim. Yani kısacası kardeşim, herkesin mutlaka bir hikayesi var. Burada arkadaşın da dediği gibi biz 2016 sınavına girmiş ve atama bekleyenlerin de asla mağdur olmasını istemeyip 2018 sınavına girecek olanlar için yetersiz kadro verilmesine karşıyız. Ve üstelik yılın son çeyreğinde. Yani atamalar hem geç olacak, hem de kadro sayısı çok az verilmiş. Ama tabi bunlar sizin için önemli değil, atandınız.Gerisi de ilgilendirmez değil mi? O zaman buraya da yazmayın. Bu kadar basit.

Merhaba Bende yazdım BİMER'E umarım iyi bir sonuç alırız.

Bende yazdım Bimere herkes yazmalı haksızlık bu tek umudumdu okulumu bitirdim 7yıldır hastayım bi umudum vardı onuda söndürdüler hakkımızı istiyoruz

1DEMETGÜL

Cimere'de yazın bende öyle yaptım lütfen facebook da da ilan edin ne kadar çok mesaj giderse bimer ve cimere çok iyi olur

Skolyoz23 rumuzlu arkadaşın ilk sayfada örnek dilekçesi var copy yapıştır ile Facebook da Ekpss önlisanscılar var hatta başka sayfalar guruplar da var orada kitlelere ulaşmaya çalışın dört bir yandan duyuralım ne kadar çok bimer ve cimere istek yağdırırsak okadar iyi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt