merhaba arkadaşlar;
Bir kaç şey paylaşmak istiyorum izninizle. öncelikle 2012 ve 2014 sınavlarına ilişkin detaylı bir araştırma yaptım, çıkardığım sonuçlar şunlar, öncelikle; 2016 yılındaki sınavda puanlar diğer yılalra göre oldukça düşmüş durumda. 2014 te ilk tercihlerde 90 puanın altında tercih yok neredeyse bu gün açıklanan sonuçlarda arkadaşların paylaşımlarına bakınca örtaöğretim düzeyinde 91 puan alan bir arkadaş 200. sırada 90 puan alan başka bir arkadaş 277. sırada. bu da demek oluyor ki 90 puan ve üstü alan kişi sayısı 300 ü aşmıyor. ben 81.5 puan ile 2200. sıradayım bu arada. başta da söylediim gibi 2014 ilk atamalrda ( ki 1400 kişi alınmış) 90 ın altına düşüş bazı özel mesleki yeterlilikler dışında olmamıştır. bundan dolayı kuvvetle muhtemel bu atamalarda atama puanlatı oldukça düşecektir. söylenenlere göre 3000 in üzerinde bir örtaöğretim atamas bekleniyorsa bunun 300 ü 90 puan ve üstü geri alan 80 - 89 aralğında olacak. yine gözlemlerime göre bu sınavda yığılma 85 puan cıvarında olmuş görünüyor. herkese başarılar diliyorum. umarım herkesin gönlündeki gibi olur herşey.