Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi kayıp ettim. Yeni engelli ehliyet çıkarmak için ne yapmam gerek?

nuri3558

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2010 da normal olarak B sınıfı aldığım ehliyetimi kayıp ettim şimdi ise engelli olarak yeni ehliyet çıkarmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim..

Önce kayıp başvurusu yapıp sonra engelli ehliyet için mi başvurmalıyım, yoksa direk engelli ehliyet için mi başvurmalıyım..

bende 2005 te B sınıfı ehliyet aldım- 2013 te başıma iş geldi engelli oldum ve 4-5senedir ehliyetim kayıp- şimdi sol ayak bileğimi hareket ettiremiyorum-ne yapmam lazım bilmiyorum tekrar B kayıp başvurusumu-yoksa yeni raporla yeni ehliyetmi- nere nasıl bi baş vuru yapıcam bilmiyorum

Tekrardan sağlık raporu alacaksınız ehliyet için ve 2 adet biyometrik fotoğraf 15 tl bankaya para yatiriyorsun evrakların beraber trafik sürü ehliyet kısmına müracat ediyorsun onlar sana 15 gün ehliyet yerine geçerli bir kağıt veriyorlar 15 gün içinde yeni ehliyetin adresinize geliyor nuri3558 NOX

nuri3558 var tekrar ehliyet alir gibi sağlık raporu iki adet biyometrik fotoğraf eğer kaybettiğim ehliyet eski ehliyet ise 15 tl bankaya para yatiriyorsun yeni ehliyeti kaybettiysen 139 tl civarında para yatırmak gerekiyor eğer ehliyetinin engelli ehliyetiysr ilk önce aile hakimine ordan uzman doktora ortanda il sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz sağlık raporu için

içerişehir

Sıkıntı orda işte benim ehliyetim engelsiz B sınıfı yeni ehliyet için engelli ehliyeti alıcaktım yani ben şimdi kayıp ehliyetim için noraml ehliyet kurallarına göre yeniden çıkarıp sonra, yeni ehliyet için başvurup engelli ehliyeti çıkarıcam doğru mu anlamışım..

Bak şimdi sen gittin aile hekimine eğer o seni uzman doktora sevk etti uzman doktor yazar il sağlık müdürlüğü de h sınıfı ehliyet için uygun görülürse size raporunda kodlar verir bu raporla birlikte 15 tl bankaya para yatır ve 2 adet biyometrik fotoğrafla beraber trafik ehliyet kısmına müracaat et eğer uygun görürlerse normal ehliyet raporuda doktor tarafından verilebilir

Üst Alt