Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet ve araç almak için ayrı ayrı rapor alınması mı gerekiyor?

yerdev

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bülent hocam size bir sorum olacak. özel tertibatlı araç almak istiyorum ve b sınıfı ehliyetim var. Geçen gün maliyede çalışan ve özel tertibatlı araç alan arkadaşım önce h sınıfı araç kullanabilir raporu alıp ehliyeti alman lazım daha sonrada tekrar özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alman lazım ben öyle yaptım dedi. Gerçekten öylemi yapmalıyız yoksa bir raporda "h sınıfı ehliyet alabilir-özel tertibatlı araç kullanabilir" raporu alınması mı uygun olur. Gerçi hastanelerde bu işi çok iyi bilmiyor ve bu şekilde yazarlarmı bilemiyorum.

Birkez almanız yeterli, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden bu raporu almalısınız. Hastaneden iki nüsha olarak da alabilirsiniz raporu, notere gidip çoğalttırabilirsiniz de. Noter tasdikli nüsha asıl gibi işlem görür. Birini ehliyet için birini araç için kullanacaksınız. Raporu aldıktan sonra size uygun özel donanımı bulunan bir sürücü kursuna kayıt yaptırarak B sınıfını H sınıfı ehliyete dönüştürmek istediğinizi söyleyin, sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.Oradan alacağınız H sınıfı sürücü adayı olur belgesi ile emniyet başvurduğunuzda ehliyetiniz H sınıfı olacaktır. Ve paranızı cebinize koyup araç bayiilerini gezersiniz:)

Bende böyle biliyordum fakat arkadaş karıştırdı. şimdi başvurdum hastaneye bakalım ne olacak...t.ederim

Rapor başvuru dilekçeme h sınıfı ehliyet alabilir- özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almak istediğimi yazdım.10 haziranda heyete girecem. Hastane verebilir ama maliye sorun çıkarıyor demişti arkadaş. Bakalım ehliyetten sonra maliye ne diyecek ?

Sıkıntı olmaz. Benimki öyle idi raporda h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanır yazıyordu. Aynı rapor ile hem ehliyet hem de araç aldım.

benimkinde de aynı şey h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanır yazıyor.. araba almayı düşünüyorm bu günlerde tekrar rapor almam gerekmeyecek me yani

sıkıntı olmaz. İlk önce ehliyetini almalısın. Ehliyet olsun ki ÖTV indirimli araç almaya başvurabilesin. Raporunu noterden onaylat elinde iki adet noter onaylı raporun olsun. Ehliyet kursuna raporun fotokopisini veriyorsun zaten. Tüm işlemler bittiğinde emniyete ehliyet kartını almaya gittiğinde elindeki onaylı raporun birini ver ehliyetini al. Daha sonra diğer onaylı raporu bayiye ver onlarda araç işlemlerini yapsınlar. Ve esas raporun aslı sende kalsın kaybetme 5 yıl sonra araç alman gerekirse bir daha bu raporu tekrar onaylatarak alırsın. Başka rapor çıkartmana gerek kalmaz.

Üst Alt