Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet raporuyla ötv indirimi almak mümkün mü?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, ehliyet icin saglik ocagindan sevk alip uzman doktora muayene oldum, otomatik vites uygundur yazdi ve il saglik kurulunun cagirmasini bekliyorum. Gerkli kodlarda yazilinca bu ehliyet raporu ile otv indirimli arac alinirmi yoksa ayrica devlet hastanesinde engelli heyetine mi girmem gerekiyor.

Ehliyet için alınan rapor ÖTV siz araç alımında geçerli değildir.Ehliyet raporunda engeli oranı olmadığından yeniden devlet hastanesinden oranlı ve engelin açıklamalı şekilse yazılı şeklinde alman gerekir.Yeniden heyete girerek.

Anladim ozaman Ehliyet icin aldigimiz rapor bu OTV indirimi ile alacagimiz araci problemsiz kullanmamiza yarayacak baska bir esprisi yok. Otv indirimli alinan arac otomatik vites ise eski B sinifi ehliyetimizle kullanilirmi. Yoksa sadece yeni alacagimiz ehliyetlemi kullanabiliriz.

engelli indiriminden yararlanman için ortopodik engelin olması lazım birde engelli komusyonu seni cagırmaz sen raporunla ve uzmanın doldurdugu sürücü saglık raporunla birlikte basvuru yapman gerekir.

Evraki biraktim telefon aldilar cagircaklarmis. 2 kalca 4. Derece avaskuler nekroz, sol ayak bilegi nekroz, iki diz osteokondritis dissekans. Uzman doktor otomatik vites uygundur verdi. Komisyon da olur verirse 78 ve 10.02 kodlara bu evrakla OTV indirimli arac alabilirmiyim yoksa sadece ehliyete mi yarayacak.

Ehliyet alımı ve değişikliği için gerekli fakat siz ÖTV indirimi için Engelli sağlık kurulu raporunuz olması gerekli ortopedik engelli iseniz engel oranı önemli değil. Sürücü sağlık raporunun aslı ehliyet için emniyet müdürlüğüne verilecek fakat bu raporunda "aslı gibidir" şeklinde onaylanmış iki kopyasını alın biri sizde diğerini ise ÖTV indirimi için Ortopedik engelli raporunuzla birlikte bayi'ye vereceksiniz.

Kardeşim raporun aslı gibidir derken sağlık müdürlüğünden aldığımız raporunmu? Onu verirlermi oradan fazladan

Evet sağlık müdürlüğünden raporu aldığınızda talep edin ücretsiz iki kopya "aslı gibidir" veriyorlar. Yoğunluk varsa biraz bekletebilirler. Bu sürücü raporunun aslı emniyet müdürlüğüne veriliyor diğer "aslı gibidir" olanlardan biri sizde kalır diğerini Engelli raporunuzla birlikte bayi-maliye ye vereceksiniz.

Ok tesekkur ederim. Bu hastaneden alacagimiz rapor tum engelli haklari icin bas vurulanmi ? Ozel bir ibare yazmalari gerekiyormu diger kismina ozel tertibat otomatik vs. Yoksa sadece ortapedik engel oldugu belgelensin yeter mi ?

Whisper ben ortepedik engelliyim %40 raporum var ayrıca özel tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir diye sağ ektremite düşük ayak bana nasıl bir kod verilirse ötv den yararlanabilirim acaba? Yani ötv den yararlanabilirmiyim ?

Ok tesekkur ederim. Bu hastaneden alacagimiz rapor tum engelli haklari icin bas vurulanmi ? Ozel bir ibare yazmalari gerekiyormu diger kismina ozel tertibat otomatik vs. Yoksa sadece ortapedik engel oldugu belgelensin yeter mi ?

Devlet hastanesi Engelli heyet raporu. Ortopedik engelinizi belirten rapor. Diğer bölümüne ÖTV indirimi ve Otomatik vites kullanır ibaresi iyi olur fakat sürücü raporunda bu ibare varsa eğer yeterli mi bende bilmiyorum açıkçası. Yazdırmanda fayda var.

Benim raporuma elden tertibatlı araç kullanabilir ehliyet alabilir diye yazdı sağlık müdürlüğüne verdim Devlet hastanesi ortepedi doktor

Whisper ben ortepedik engelliyim %40 raporum var ayrıca özel tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir diye sağ ektremite düşük ayak bana nasıl bir kod verilirse ötv den yararlanabilirim acaba? Yani ötv den yararlanabilirmiyim ?
ÖTV muafiyetinden yararlanmanız kanuni hakkınız Ehliyetinizde engelinize uygun kodların yazılı olması gerekli H sınıfı ehliyetiniz yoksa eğer önce ehliyetinizi almanız-yenilemeniz gerekli. Hiç ehliyetiniz yoksa sürücü olur raporu için Aile hekiminden sevk alıp devlet hastanesinde heyete gireceksiniz onlar sizi il sağlık müdürlüğüne yönlendirecekler, il sağlık müdürlüğünde heyet görüp ilgili kodları aynı rapora yazıp onay verecek ve bu rapor ile ehliyet işlemlerinizi gerçekleştireceksiniz. Evveliyatında ehliyetiniz varsa eğer sürücü kursuna vb gitmenize gerek yok.

Benim raporuma elden tertibatlı araç kullanabilir ehliyet alabilir diye yazdı sağlık müdürlüğüne verdim Devlet hastanesi ortepedi doktor

Sağlık müdürlüğünden heyete girmeniz için sizi çağırırlar iki adette "aslı gibidir" kopyasını isteyin. "Aslı gibidir" kopya vermezlerse diğer alternatif noterden "aslı gibidir" diye kopya alın noter ücret alır.

Ben bugün vergi yönetmeliğinde Otomatik vites ile alakalı ayrıntıları okudum sadece sol ayakta ve otomatik vites kullanabilir ehliyetine olduğu zaman özel tüketim vergisinden yararlanabileceğini yazmış ama iki Kalçada da problem olduğu için ne olur bilemiyorum benim raporunda da iki kalçamda daha problem var ve aynı şekilde Engelli sürücü belgem de mevcut ama Vergi Dairesi Sağ ayağımda da problem olduğu için benden Sürücü belgemi yenileyip aparat sağlandığı zaman özel tüketim vergisinden yararlanabilecek mi söylemiş kanunların ucu açık insan algılamakta sorun yaşamıyor ama Vergi Dairesi başka bir şey söyleyebilirim

Evet ehliyetim var sağlık müdürlüğü Nisanın 20 sinde heyet günü verdi onu bekliyorum yani elden tertibatlı araç için hangi kod vermeleri gerekiyor? Ayrıca elden tertibatlı olunca otomatik vites olarak mı verilecek. Ben buraya raporumu koymak istedim telefondan yapamadım

Muhtemelen tertibat verilir ancak otomatik vites söz konusu olduğunda sol ve Sağ bacaktan bahsediyor Ben daha önce sağlık raporunu özel tüketim vergisi ve Engelli ehliyeti işaretli ve otomatik vites kullanabilir yazılı olmadığı için değiştirdim Yarın sabah ilk işim arabayı aldığım firmanın bulunduğu ilçedeki vergi dairesine arayıp sormak olacak

Öğrenince banada bilgi verirsen sevinirim sizindemi sağ ayak sekeli?

vergi dairesi tertibat istiyor bende otomatik vites kullanabilir ve raporunda ortopodik engelim olduğu için ve hem sag ve sol oldugu için raporumu yenilememin gerekli olmadıgını ancak ehliyetimin degişmesi gerektigini söyledi ve tabiriki tertibat olucak :(

Merhaba bn il saglık kurulndan ortapedik sürücü olur 1.grup diye rapor aldım arkada kodlarda sınırlı kullunacagı kod da 78 yazıyor kullnacagı kodunda ise 10:02 yazıyor buraya raporu yükleyemedim bayrmdan önce aldım acaba ötv için devlet hastnsinden tekrar rapor almam gereklimi uzman doktor ortapedik sürücü olur diye yazdınrapora ve kurul bir asıl ikide aslı gibidir diye verdi

Problem sol bacagımda onu yazmayı unuttm ksb.

Evet devlet hastanesinde ikinci bir rapor alınacak.Engel durumunu belirten oranlı rapor olacak.Ayriyeten donanımsız araç kullanabilir ibaresi olcak.

Araç alımı için engelli sağlık kurulu raporu alınması gerek:

1- Oran bulunmalı
2- Tanı ve hangi uzuvda hareket kısıtlılığı olduğu ney belirtilmeli
3- Manuel vitesli araç bağlamında "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi yer almalı

Üst Alt