Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet raporuma göre ötv indiriminden faydalanabilir miyim?

ozkanerel

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhaba H sınıfı ehliyetimi değişim için bütün işlemler tamam evrakları Emniyete teslim ettim bu rapora göre
ÖTV den faydalanabilirmiyim

http://i.hizliresim.com/8M5lnn.jpg

bunlarda verilen kodlar.

01.01. Gözlük
64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü
10.02 Otomatik vites

Raporda kodlar var ama sürücü olur veye olamaz ibaresi işaretlenmemiş.

Emniyette bi sıkıntı çıkmadı bişey demediler parmak izi ve diger evraklardan sonra adrese gondrrecegiz dediler zaten surucu olmasam kodları yazmazlardı diye dusunuyorum sonradan bi sıkıntı olur mu bana

ayrıca raporun arkasında ortapedinin tanısıda yazıyor
sol ayak la alakalı rahatsızlığım ve otomatik vitesli araçları kullanır diye ibare de var
bunu eklemeyi unutmuşum

Hamdolsun ehliyetim geldi şimdi ehliyet raporu ile diğer engeli raporlarımı vergi dairesine soracağım bakalım tekrardan rapor almama gerek varmı
tekrar tecrübelerimi paylaşırım.

ozkanerel gözünüz aydın inşallah olumlu sonuç çıkar. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

malesef benimki olmadı kardeşim, tekrar heyete girdim, 2 ay sonrasına gün verdiler. Ehliyet için alınan raporun üzerinde oran yazmadığı için kabul etmiyorlar.

halilhal
kardeş ayrıca oran yazan 3 adet engelli raporum var bunlarıda eklersem olur mu sence yoksa illaha yeni rapormu alacağım

sen heyete hastahanede mi girdin 2 ay çok uzun bir süre neden bu kadar gün attılar acaba

ozkanerel

forumda bazı arkadaşlar kolayca aldığını yazmış. bazı yerlerde kolay olmuyor. Ehliyet almak için İl Sağlık Müdürlüğünde oluşan komisyonun verdiği raporda engel oranı olmuyor, sadece kodlar oluyor. O yüzden kabul etmiyorlar.

Benim üzerinden oran yazılı raporumda maaş için vergi indiriminden yararlanmak için alınmış sürekli olan bir rapordu, onuda vergi dairesi kabul etmiyor. Bu ötv için değil diye. Yeniden heyete girin dediler. Özel tertibatı araç kullanabilir yazsınlar rapora dediler.

Devlet hastanesine gidip girdim heyete 200 TL de ücret ödedim. Dolaştırdım bütün doktorları en son heyet bölümüne teslim ederken merakımdan sordum dedim rapora yazacakmısınız özel tertibatlı araç kullanabilir diye. Yok dediler artık rapora öyle şeyler yazılmıyor. Biz sadece engel oranınızı yazıp veririz dediler. Anlattım vergi dairesinin dediğini vergi dairesi işi bilmiyor dediler. Bende tamam verin siz raporu dedim. Bu seferde yoğunluk var 2 ay sora gelip gireceksin heyete dediler.

Durum bu artık 20 haziranda gidip alıcam işte raporu ondan sonra vergi dairesine dilekçe yazıcam aldığım raporlar ötv indiriminden yararlanabilirmiyim diye bakalım ordan verilen cevaba göre hareket edeceğim.

halilhal

Hocam hastaneler veremiyorsa vergi dairesi mecbur kabul edecek. Cunku bir degil iki degl tum hastaneler ayni seyi soyluyor demekki hastaneler hakli. Vergi dairelerini zorlamak lazim biraz.

Allah yardım etsin ben eski h ehliyetimle bir adate ötv den araç aldım ve sattım h ehliyetim ve özel tertibatlı araç kullanır raporum vardı ama şimdi ehliyeti güncellettiğimde özel tertibatı kaldırdılar sadece otomatik vites yazdılar diğer aracın ötv si doldu sayılır yeni araç alacağım ama ne yapacağımı bilmiyorum elimde eski h sınıfı ehliyet alır raporum var yeni kodlu ehliyet raporu var yeni ehliyetim de var ayrıca özel donanımlı araç kullanır raporum ile vergi indiriminden faydalandığım rapor da var bunların hiç biri olmuyor da yeni alınacak raporda ne olacak ta bu kadar araştırma içideler biz engelli bireylere neden eziyet ederler anlamış değilim.

Mrb arkadaslar bnmde bi sorum olacak benmde elimde 2015 ocak ayinda aldigim %50 kronik(suregen) raporum var vergi indirimi icin aldm suan mevcut ortapedi rahatszligim var ve bnm raporumda bu ekli degil.Arac almak icin suan ortapedi durumumu gosteren rapor almak istiorm sadece gidip az oran bulunan bi rapor alsam sadece arac icin eski raporm kendiliginden iptal olurmu yoksa sil baatan tum hastaliklarmdan yeniden rapormu cikartmaliyim

gercexs

Burda önemli olan aracı hareket ettiren uzuvlarda ki sorunlar. O sorunları belırten rapor almalıısnız . Yoksa iç hastalık varsa bunun bi önemi yok . Ortopedık sorunlarda ise oranın onemı yok isterse % 5 olsun . Doktor tertibatsız arac kullanabılır yazdıgı an ÖTV siz arac alabılırsınız . Ancak sürücü sağlık raporunu almayı da unutmayın .

egemmm

Ortepedi den tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir raporu olsa oran hiç yazmasada olurmu?

Ben suan gidip eski%50 vergi indirimi icin aldigim rapora hicbir islem yaptrmadan sadece ortapediden bi rapor alabilirmiyim? Bu aldigin rapor onceki raporumu gecersiz yapmaz dimi cunku arac alicam die vergi indirimi raporumdan olmak istwmiyorum!

emirrr

Dostum sen il saglikta heyete girmistin aldin mi raporunu ? Ayin 20sinde girmistin galiba nedir sonuc

ilker201

Heyete girdim raporu perşembe günü vercekler

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirrr

Hadi bakalm ins istedigin kodlari alirsin. Sonra engelli saglik raporu ile bunu alip vergi dairesine gidip soracaksin galiba teyit amacli. Benide bilgilendirirsen cok sevinirim bende haftaya carsmba paü de heyete girecegim.

İnşallah hayırlısı olur benim araç için raporda oran yok formda okuyorum oran olması lazım diyorlar kafam çok karışık bilmiyorum ne olacak

emirrr

Hocam tam bir karisiklik var . Kimisi oran sart tertibata gerek yok dio kimisi tertibatli yazsa yeter dio. En guzeli vergi dairesine gidip sormak gerekirsede yazili özelge istemek. Benimkide buyuk ihitimal oranli olacak ama ozel tertibat yada otmtk vites yazmayacak

Oran gormek ıstıyorlar . Elınızde sakatlık duurmunuzu belırten % oranı olan ve sürekli ibaresi olan sağlık raporunuz varsa sıkıntı cıkmaz .

egemmm

Evet sağlık durumumu belirten %40 lık ortepedik engelli sürekli raporum var vergi indirimi aldım emekli oldum ama onda ÖZEL TERTİBATLI ELDEN KUMANDALI ARAÇ KULLANABİLİR (H)SINIFI EHLİYET ALABİLİR DİYE YAZMIYOR olurmu acaba?

emirrr

KEndı sağlık raporunuzda sakatlıgınızın duurmu , sürücü sağlık raporunda ise nasıl bir tertibatlı arac kullanacagınız belırtılır . Bu dedıgınız sürücü sağlık raporunda yazar .

egemmm

Benim raporlarım bunlar

8a6d7de40d1f3ff96dc72fc33f015559.jpg
233af138b0ef3180f4a60c79e4aa1f99.jpg

Merhaba Arkadaşlar bugün sağlık müdürlüğünden raporumu aldım bana (10,02 -25.08-20.03-102) kodlarını vermişler ordan vergi dairesine gidip ÖTV siz araç alabilirmiyim diye sordum raporuma baktılar senin iki ayağında problem var niye elden tertibatlı kod vermediler bu rapora göre problem çıkabilir dediler sağlık müdürlüğüne gidip düzelttirmemi istediler bilen arkadaşlar varmı nasıl gidip düzelttirecegiz itirazmı etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Raporumda bu
970bae8649d124e3a9e643f45b174949.jpg

Üst Alt