Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet kontrol muayenesi en erken ne zaman yapılabilir?

Hasan Dağa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba ehliyetinde 6 ayda bir kontrol muayenesi şartı olan veya yılda bir muayene şartı olan arkadaşlar.
6 ay dolmadan 4 / 5 gün önce gitsek aile hekimine yeni ehliyet raporu alabiliyor muyuz ?
Yoksa günün dolmasını mı beklemek gerekiyor ?

Ve gittiğimiz zaman sıfırdan sürücü raporu mu veriyorlar yoksa kontrol muayenesi yapıldı diye evrak falan mı veriyorlar ?

merhabalar ;
öncelikle geçmiş olsun
hangi doktor tarafından 6 ay veya 1 yıl, 3yıl ,5yıl kontrol şartı verildi ise onun ve onunun bölümüne ait doktorun muayene etmesi yeterli olacaktır tabi doktorun sürücü olmaya herhangi engeli yoktur, sürücü olur dedikten sonra verilen belgeyi herhangi bir uygulama noktasında sorarlarsa ibraz etmen gerekiyor yani yanında olması gerekiyor
süre konusunda ise kontrol şartına uygun şekilde davranın lütfen 10 gün önceden başvuru yapılması bence uygun olur karşınıza çıkacak Allah göstermesin olumsuz durumda en azından karşı hareket etmeniz için

önemli; Muayene olmadan önce mümkünse doktora derdinizi anlatmak için elinizden gelene yapın ehliyetiniz yanınızda olsun daha önce ehliyet için verilen kurul kararıda yanınızda olsun

@tahirekiz,

Daha önce kurul kararı değil de uzman doktor kontrol şartı koydu. Kurula çıkmadan yine aynı doktora gideceğim o karar verecek tekrar sanırım artık tekrar mı kontrol koyar kontrolü mü kaldırır çünkü iyileştim bakacağız . Takipli hastasıyım zaten kendi doktorum.

@Hasan Dağa,

yazdığınız bilgiye göre uzman doktor şartı koydu ise onun vereceği onayla işlem sorunsuz devam eder ama iyileşme oldu ise yeniden kurula girersiniz daha sonra yeniden hakkınızda kara verilir

Günün dolması gerekiyor. Aksi halde aile hekimi uzmana sevk edemiyor.

@tahirekiz,
Cevabınız için teşekkürler benim kontrol kısıtı psikolojik o yüzden kontrol kısıtını uzman doktor iyileşime halinde kaldırabiliyormuş kurula gitmeye gerek kalmadan görüştüm kendisiyle.

@anonymous,
1 gün sonrasında bile gitsek oluyor o zaman

@anonymous,
Özel hastaneye gitsem de olur dimi bana bu kısıtı koyan psikiyatri hekimi özel hastanede çünkü ona tedavi oluyorum sürekli. Devlet hastanesi şart mı ?

@tahirekiz,

Özel hastane ile görüştüm şimdi kabul oluyormuş. Bilginiz olsun sizinde.
Benim engelli raporum yok ama engelli raporu olanlarda özel hastane kabul olur mu bilemem.

Üst Alt