Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için kursa kayıt oldum. Şimdi ne yapmalıyım?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Bugün ehliyet kursuna kayıt oldum. Trafiğe sınav ücreti vs ödemem için bir kağıt verdiler bu ücretleri ne zamana kadar ödemeliyim ? Kafam çok karıştı adam anlattı sadece bunalıma girdim.

Bugünlerde ehliyet kursuna kayıt olan arkadaşlar yaptığınız işlemleri anlatırmısınız ?

Kayıt olduktan sonra kurs sms atıyor ve belirli tarihlerde ziraat bankası veya atm 'de ödeyin diyor.. Atm'de ödenmesini öneririm daha hızlı işlem için..

Merhaba;

Yeni sistemde ehliyet için süreci anlatayım, belki lazım olur, zaten sürücü kursları detaylı bilgiyi veriyor:
1.Adım: Sürücü Olur Raporu
Aile hekimi-> Aile hekiminin sevk edeceği uzman branş doktoru-> İl sağlık kurulu, sırasıyla bu süreçte Sürücü Olur Raporu alınacak.
Raporda mutlaka hem sizin fotoğrafta hem de raporun üzerinde "mühür/imza" yazan yerde aile hekiminin imza ve mührü olmalı, aksi halde emniyetten bu işlemin yapılmasını isteyeceklerdir, bende rapor üzerindeki fotoğrafta doktorun mühür ve imzası olmadığı için geri yollamışlardı beni :)
2.Adım: Ehliyet Kursuna Kayıt
1. adımda olumlu sonuç alan adaylar için, Sürücü Olur Raporunda işaretlenen kodlara göre ve ehliyet sınıfına göre ehliyet kursuna kayıt işlemi yapılmalı. Mesela bazı kurslar B sınıfı ehliyeti 3'e bölmüş, B-Normal, B-Otomatik, B-Engelli, ama aslında tek bir B sınıfı var, kafa karışıklığı olmasına gerek yok. Bana verilen Sürücü Olur Raporunda otomatik vites kısıtı olduğu için B-Otomatik sınıfına yazılmıştım. Sürücü Olur Raporunu kursa veriyrosunuz. 2016 yılı İstanbul içindeki kursların taban fiyatı 1300 TL'dir, bu fiyatlar valilikçe belirleniyor ve ilden ile farklılık gösterebiliyor.
3. Adım: Yazılı Sınava Giriş
Sürücü kursundaki dersler bittikten 1 veya 2 hafta sonra(girilecek sınav tarihine göre değişiyor) teorik yani yazılı sınava giriliyor. sınavdan 1 hafta öncesine kadar sınav harcı yatırılması gerekiyor, fiyatı 60 TL diye hatırlıyorum. 2016 yılına ait yeni sistemde 50 soru var, 35 ve üstü doğru cevapta geçiyorsunuz, yanlışlar doğruları götürmüyor, sallamak serbest, eski sınav sorularına çalışmanız yeterli, çoğu soru eski sınav soruları havuzundan çıkıyor. Yılda 4 yazılı sınav hakkı bulunuyor, dördünde de kalırsanız, para vererek yeniden kursa kayıt yaptırmanız gerekiyor. Bu arada sınav 10-12 gün içinde açıklanıyor.

4. Adım: Direksiyon Sınavına Giriş
İlgili sınav tarihi kurs tarafından size bildiriliyor,direksiyon sınav ücreti 2016 için 70 TL size bildirilen saatten en az 30 dk öncesinde sınav yerinde olun, sakın geç kalmayın, yoksa sınavdan kalırsınız. Kurs tarafından size gerekli direksiyon eğitimi veriliyor, ama şunu belirteyim, trafiğe her katılmak istediğinizde mutlaka sola sinyali, park etmek veya durmak istediğinizde ise sağa sinyali veriniz, yoksa daha sınavın başında, sınav başkanı size 'hadi evladım biz inelim' diyebilir, ve dakika 1, gol 1 durumu oluşabilir.
Yılda 4 direksiyon sınav hakkı var, yazılıda olduğu gibi, hepsinden kalırsanız, yeniden para vererek kursa kayıt yaptırmak zorundasınız.
Sınav sonucunu aynı gün akşam kursu arayarak öğrenebilirsiniz.
5. Adım: Ehliyeti Almak
Direksiyon sınavınını geçtiğinize dair kurstan size telefon veya sms geldiğinde, kursa sınavı geçtiğinize dair MEB den Başarı sertifikası yollanacak, bu işlem 2 hafta falan sürüyor. Bu belge ve K sınıfı sürücü belgesi+sağlık raporunuz+ kurstan verilecek birkaç belge ile önce bankaya gidip ehliyet harcı ve vakıf katkı bedellerini bankalara ödeyebilirsiniz, zaten bankalar bunu biliyor. Ben Halk Bank ve Ziraate ödemiştim. Harç bedelleri ödendikten sonra https://surucurandevu.egm.gov.tr/ adresinden randevu alıyorsunuz. Yeni ehliyet alanlar, kurstan verilen belge+banka dekontları+2 fotoğraf+ kan grubu belirtir belge(belge yoksa yazılı beyan da oluyor, ben öyle yapmıştım) ile ilgili emniyet müdürlüğüne gidip ehliyet başvurusu yapıyorsunuz. Size 15 gün geçerliliği olan geçici sürücü belgesi veriliyor, adresinize 1 hafta içinde ehliyetin aslı belirttiğiniz adrese geliyor(bana 3 iş gününde gelmişti sanırım), geçici sürücü belgesini yırtıp atabilirsiniz ehliyeti alınca.

Süreç bu şekilde, inşaallah başarılı olursunuz.

Vermiş olduğun bilgilerden ötürü teşekkürler. Benimde merak ettiğim bu yazılı ve direksiyon sınavlarının ilkinde başarılı olduk diyelim en fazla ne kadarlık bir süreçte ehliyetleniriz? Sky_Walker

tek_mehmet
14 Mayısta yazılı sınava girdim, 4 Haziranda direksiyon sınavına girdim, 17 Hazirana emniyet müdürlüğünden randevu aldım, 21 Haziranda da ehliyet adresime geldi. Bu tarihlerden neredeyse 1 aylık bir cevap çıkıyor :)

Bu pazar sınava neden giremiyorum ?

27/08/2016 tarihindeki yazılı sınavına girerek başarılı sonuç alıp geçtim.. Bu hafta pazar günü sanırım veya cumartesi sınav var kurs müdürü bu sınava giremeyeceğimi ve diğer sınava girebileceğimi söyledi haftaya salı günü ameliyat olacağım yaklaşık 2 ay raporlu olup yatacağım adalet mi bu yahu ? Bu hafta sınava girme şansım yokmu ? Bu pazar olacak olan sınava kimler girecekki ? En kötüsü bu hafta son direksiyon derslerim var muhtamelen ekimdeki sınavıda kaçıracağım kasım ayına kalacağım ve pratikleri unutucağım off çok şanssızım arkadaşlar bir akıl verin ne yapmalıyım kafam durdu düşünmekten :(

Devlet tarafından kandırıldım mı??

H sınıfı ehliyet almak için sağlık ocağına gittim hekim devlet hastahanesine sevk etti neredeyse tüm branştan doktorlara muayene oldum fakat nöroloji olumsuz dedi.Aynen aşağıdaki yazıyı yazdı.
qjQpm3.jpg

Ardından sağlık il müdürlüğü kurumuna sevk edildim orada kod yazıldı aşağıdaki gibi

m4gpdV.jpg

Sonra kursa kayıt oldum yazılı ve direksiyon sınıvını başarı şekilde geçip dosyamı ve sertifikamı aldım ve emniyetten randuvu alıp bugün dosyamı teslim etmeye gittim fakat memur raporumu nöroloji doktorunun yazdığı olumsuz karardan dolayı işleme almadı onca kurs parası harç parası rapor parası boşunamı verdim Sağlık il müdürlüğüne gittim yeniden rapor al dediler sıra 2 aya anca gelir dediler. devlet tarafından kandırıldım mı ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum içim beni suçlu gördüler bunun hesabını hangi kurum verecek. ?

Olan oldu demek istemiyorum ki kimse istemez bu konu hakkında bana yol gösterecek büyüklerimi konuya bekliyorum

Bu sabah tekrardan yeni rapor için sevk aldım özel hastahanelerden bu sürücü raporu alabilirmiyim ?

Son durum özel hastahaneden sürücü olur raporu aldım il sağlık müd.kabul etmedi tekrar kurula girmemi istiyor arkadaşlar kim suçlu bu konuda kimi kime şikayet edeceğim devletin verdiği raporu devlet onaylamıyor nasıl bir ülke burası

HANC1

İl sağlık neyini kabul etmedi anlamadım? Özel hastaneden de alınsa uzman doktorun imzası ve değerlendirmesi bulunan rapor geçerlidir ve sürücü yönetmeliği gereği o raporun devamı olarak il sağlık müdürlüğü işlem yapmak zorundadır.
Ne diyor da işlem yapmıyor?

OturanBoğa herşeyi en bastan anlatıyorum.
2016 yılında ehliyet raporu almak için sağlık ocağından devlet hastahanesine sev edildim. Devlet hastahanesinde doktorların muayenesinden geçtim Fizik bölümü il sağlık müd. sev etti nöroloji bölümü hıç bir sınıf sürücü ehliyeti alamaz dedi.

İl sağlık müdürlüğünde kurula girdim kurulda otomatik vitesli araç kullanabilir kodları yazıldı.

Ardından sürücü kursuna kayıt oldum basarılı oldum sürücü dosyamı aldım emniyete ehliyet için dosyayı teslim etmeye gittim.

Ancak polis memuru raporu okuğunda nöroloji doktorunun olumsuz ifadesi üzerine ehliyet işlemlerini yapmıyor tekrar rapor al diyor.

İl sağlık müd. kurulundan olumlu sonuçla geçmişim kodlarım yazılmış polis memurunun bunu sorgulama yetkisi varmı ?

HANC1

Evet, memur tereddütte kaldığı bir durumda hastaneye sevk edebiliyor. Nöroloji uzmanının değerlendirmesi bulunan başka bir rapor alıp emniyet'e götürdüğünde iş görecektir diye düşünüyorum. Ayrıca il sağlığa vs. gitmene gerek kalmaz belki de. Bunu emniyet'deki memura bir danış derim.

OturanBoğa Memur raporu değiştirip gel diyor bu raporun en az 2,3 ay zor çıkar baska yolu yokmudur

HANC1

Memurun amirine çık bence. Durumu anlatıp, zadece nörolog değerlendirmesinin olduğu bir rapor alıp süreci hızlandırmanın mümkün olup olmadığını sor. Sonuçta diğer her kademede onay çıkmış zaten.
Başka da bir yol gelmiyor aklıma.

Fulya83

Abla kolda hareket ve his olmadığı için hiçbir sürücü belgesi alamaz yazdı fizik bölümü il sağlık müd. sevk etti orada alırsın dediler ve kodlar verildi.

Dün nöroloji doktorunu bulup konuştum ikna olur gibiydi. İl sağlık müd. heyete giren nöroloji doktoru ile konuşacakmış. Zaten aynı hastahanedeler .. Arkadaşlar sizden ricam bana yol gösterirmisiniz ne deyipte doktoru ikna edebilirim ayrıca emniyetteki memur sadece nöroloji doktoru kararı değiştirsin dedi tekrardan kurula girmeme gerek varmı ? Araç aldım falan dedim sınavlarımı geçtim dedim sadece sizin kararınıza kaldım dedim pazartesi gideceğim...

Üst Alt