Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ehliyet için alacağım rapor istihdam için aldığım raporu etkiler mi?
Iyi geceler 2024 yılında ekpss icin engelli raporu aldım istihdam ve %46 simdi ötev indirimi ile arac alimi yapmak istiyorum ancak onun icin ayrı bir heyet raporu isteniyor ben hastaneye basvuru yapıp tekrar heyete girersem bu istihdam icin almış olduğum raporum iptal ediliyormu yoksa ikisinide ayrı ayrı görüp isleniyormu başina gelen veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmisiniz...
durum o kadar karışık ki bende sınav ve istihdam için %44 almıştım. ortopedik sıkıntım olduğu için araç içinde başvurayım dedim. hastaneye gittim iki raporun birbiriyle alakası yok dediler sadece ortopediden soktular heyet %11 ile araç alabilir raporu verdi. ancak vergi dairesi kabul etmedi raporu araç alamadım. sonra bu sitede bi yazı okudum ne olursa olsun aldığınız son rapor engelli raporunuzdur yazıyordu. aile sosyal politikalar bakanlığını aradım evet son rapor geçerli dediler. sonra tutuştum tabi gittim tekrar rapor almaya sonra oranlar değiştiği için nerdeyse %39 da kalıyodum zar zor %40 aldım. bence çok detaylı araştırmadan girişmeyin bu işe elinizdeki rapordan da olursunuz. iyi günler
Bence farklı olmalı çünkü engelli raporu iş için ayrı doktor fkn bakıyor diğerine ehlşyet fln fakrlı
Zaten şunu da anlamıyorum ötv için neden rapor alıyoruz ki zaten adam engelli engelli ehliyeti veriyorlar üstüne engelli sadece hareket aksmada arça raporu istiyor hepsinin tekrardan rapor al vs
@tolunay38, ehliyet için alınacak rapor ve engelli raporları birbirlerinden çok farklıdır ehliyet için alacağınız raporda herhangi bir engelli ibaresi veya oran bulunmuyor İlk defa mı ehliyet alacaksınız ya da var olan ehliyeti mi değiştireceksiniz onu belirtin ona göre yardımcı olalım
@mehmet-41,
Hocam ehliyetim mevcut var ben ötv için başvuru yapacağım araç almak için bunun içinde hastaneden rapor istiyorlar.
Barın17,
Banada sacma geliyor sonuçda dediğiniz gibi bu vatandaş hastalık veya fziksel engeli mevcut neden hepsi için tekrar tekrar heyet raporu isteniyor sistemde sürekli olarak engelli ibaresi var ama istihdama ayrı ötv ye ayrı ehliyete ayrı rapor isteniyor çok saçma
O zaman ÖTV için alınacaksa engelli raporu alacaksınız ehliyetinizdeki kodlar alacağınız raporun açıklama kısmındaki bilgiler ile uyumlu olmali ayrıca ortopedik engel var ise her hangi bir oran almanız yeterli ancak yuzde 40 Tan aşağı bir oran olursa yine araç alabilirsiniz ancak bu seferde son alınan rapor geçerli olduğundan bu rapor geçerli olur diğer haklar elinizden gitmesin emeklilik ve diğer haklar gibi karar sizin
@Ktnktn,
Dogrudur hastanede görev yapan 2 kisi ile gorustum dün birisi benim hastalığıma bakan doktorum diğeri kurul danışmanı dedikleri ikiside bir birinden bağımsız olduğu için ikiside geçerli olur ikisinden biri diğerini iptal etmez dediler ama yinede çok temkinliyim emin değilim şimdi sizinde başınıza bizzat gelmiş bir durum yani şuan gidip gitmeme konusunda baya kararsız kaldım
@mehmet-41,
Peki onu hastanede mevcut ehliyet ile mi yazıyorlar yoksa ehliyetide iptal edip uyumlu olması icin tekrar bir ehliyet sınavi mı isteyecekler
Ortopedik hiç bir engelim yok tip1 diyabet ve tüp mide operasyonu gecirdim %40 diyabet veriyor %10 tüp mide hesaplama metodu sonucu %46 engel çıkıyor
@tolunay38, Ortopedik hiç bir engeliniz yoksa zaten ÖTV muafiyeti ile araç almak için %90 ve üzeri oran almanız gerekiyor.
Sizdeki hastalıklara göre zaten %90 ve üzeri oran alamazsınız boşuna rapor almayın.
%90 aşağısında oranlar ile ÖTV muafiyeti ile araç alabilmek için ortopedik bir engeliniz olması gerekiyor. El/kol veya ayaklarda bir engel olmalı. Örnek olarak debriyaj veya gaza basarken veya vitesi attırırken sıkıntı oluşturacak bir engel olmalı.
Ortopedik engeliniz yoksa hiçbir şekilde araç alamazsınız iki türlü araç alma şartı var zaten %40 veya altı oran ortopedik engelli şartı diğeri ise %90 ve üzeri bunların ikisi de siz de yok en baştan engelinizi söyleseydiiz ona göre bir cevap verilirdi
@BnymnYldz,
Fark etmez, Sürücü olur belgesi alsa bile hastanede ÖTV değerlendirilmesini isterse eğer Hastane Engelli Raporuna sürücü olamaz yazarak sürücü belgesini iptal etme yetkileri var.
Şahıs durumu için yazmadım. Bazıları bir birinden farklı demiş ama öyle değil. Engelli Raporuna sürücü olamaz da yazma yetkileri var.