Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi için prosedür nasıldır?

fatmazehra

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ehliyetini değiştirenler varmı? Nasıl bir yol izlemeliyiz..sağlık ocagından sevklemi ya da direk hastaneye mi başvurmalıyız .ücret ödüyor muyuz konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkür ederim.

OturanBoğa
İl sağlık komisyonunu standart sürece dahil etmesek...
Hiç bir tertibata gerek duymayan bir engelliye doktor direkt "102- Ticari araç, ambulans ve resmi araç kullanamaz" kodu verip gönderebilir. Bu kişinin komisyonla bir ilgisi olmamalıdır diye düşünüyorum.

Geçen sene sağlık raporu için 200 tl ödemiştim aile hekimi devlet hastanesine sevk edip heyete girmişim ( öncesind çoğu doktora görünmek, muayene olmak şartı ile )devlet hastanesinde heyet açıkladıktan sonra öğleden sonra 4'e doğru sağlık raporunu almıştım sonra direk harcı yatırıp trafiğe gitmiştim. Evrakları tamamlayıp teslim edip aldım ehliyetimi şimdi ki hali ile nüfus müdürlüğü ehliyetim A2 bu arada.

Son düzenleme:
şuan itibariyle ehliyet değişimi güncel bilgi paylaşımı yapacak yok mu?

Ehliyet değiştitmek

Merhabalar,

Dün 2009 tarihinde almış olduğum H sınıfı ehliyetimi değiştirmek için aile sağlık merkezine gittim. 1 resimle beraber rapor hazırladı uzman ortopedi hekim görmesi için hastaneye sevk etti.
Özel levent hastanesindeki ortopedi doktoruna çıktım baktı etti bu seferde il sağlık müdürlüğünde komisyona çıkmam gerektiğini söyledi.
zaten 2011 yılında almış olduğum " özel tertibatlı oto vitesli araç kullanabilir" ibareli ve sürekli olarak verilmiş bir raporum var. Ancak var olan ehliyetimi yenilemek için engelli insanlara bu kadar engel olan bir kurum ve kişiler görmedim. Ehliyet kodu vericeksen zaten raporda oto vites araç yazıyor kodu neyse yaz oraya uğraştırma ama malesef bizim ülkede herşey tersten uygulandığı için birşeyde söylenmiyor..

Soru 1: il sağlık müdürlüğündeki komisyon için randevu vs nasıl oluyor ? Ne yapmamız gerekiyor ?

rizaocak
Prosedür bu.
Makine mühendisinin de bulunduğu komisyonun yetkisinde olan kodu doktor nasıl yazsın ?
Kodlar yetki alanına göre sınıflandırılmıştır.
Uzman hekimin vereceği kodlar,
Milli Eğitimin vereceği kodlar,
Trafik kurumunun vereceği kodlar,
İl sağlık komisyonunun vereceği kodlar.
Tertibat ile ilgili verilecek her türlü kod komisyonun yetkisindedir, doktor istese de yazamaz.

Eyvallah, teşekkürler

Bir yerden başlamam lazım

Ufukalp
Aslında demek istediğim oydu konuyu detaylandırıp duruyorlar yetki habire başkalarına veriliyor buda engelli için ayrı bi uğraş.. önceki raporumu direk hastaneye gidip sürücü olur kararı verilip tertibat belirlenip rapor hazırlanmıştı.. şimdi aile hekimi bence bi vasfı yok ayrı bi uğraş bu raporda, boşuna gönderdiği yer yine heyet hastane artı olarak mühendisler, meb, trafik kurumu eklenmiş.. hemen hemen her sene bişeyler değişiyor sistematik olamıyoruz bir türlü..

rizaocak
o konuda haklısınız malesef.
Sanki 96 yıllı cumhuriyet değil de yeni kurulmuş, henüz yönetim oturmamış üç beş yıllık devlet gibi düşe kalka ilerleyen bir sistemimiz var.

Raporunuz ile nüfusa gidince sisteme giriş yapılıyor ve size posta ile asıl ehliyetiniz gelene kadar geçerli olacak kağıt belge verilecek

Ben işlemi şükürler olsun tamamladım yani prosedürü tamamladım. son olarak heyet kaldı oda şöyle; aile hekimi sevk alınıp uzman hekim tarafından muayene olunuyor uzman hekimin kendisi komisyona sevk ederse hazırladığın belgeler ile ( aile hekiminden alınan rapor, biometrik foroğraf, eski sürücü belgesi, ve kan grubu kartı ) bunlarla birlikte il sağlık müdürlüğü zeytinburnu ek hizmet binası varmış oraya gidilip bu belgeleri kendilerine teslim ediyoruz ve iletişim bilgisi alıyorlar tarafınızdan kendileri belgeleri kontrol edip seni belli bir tarihte kurula davet ediyorlar. OLAY BU.............. Bu arada gireceğimiz kurul 10 güde bir toplanıyormuş ve yoğunluğa göre davet ediyorlarmış...

rizaocak Sen ilk başta özel hastane yerine aile hekimine gitseydin seni heyeti olan devlet hastanesine sevk edecekti oradan sonra gerekli muayeneleri olduktan sonra heyete çıkıp işin hallolacaktı sen yanlış yerden başlamışsın onun için çok uğraşmısın. Ben hepsini tek günde hallettim. Sağlık raporu, harç, ehliyet yeniledim oldu bitti. :)

Alman

bizim aile hekimi bilgisiz galiba ilk başta kendisine gittim direk. ortopediye gidiceksin özelde olur dedi zaten biraz önce eyüp devlet hastanesi ile görüştüm burada girilmiyor il sağlık müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor dedi o bilgiden sonra il sağlık müdürlüğü ile görüştüm kendilerinden bilgi aldım

rizaocak Sen ilk başta özel hastane yerine aile hekimine gitseydin seni heyeti olan devlet hastanesine sevk edecekti oradan sonra gerekli muayeneleri olduktan sonra heyete çıkıp işin hallolacaktı sen yanlış yerden başlamışsın onun için çok uğraşmısın. Ben hepsini tek günde hallettim. Sağlık raporu, harç, ehliyet yeniledim oldu bitti. :)

Alman
Hiç alakası yok.
Raporu nereden alırsanız alın, tertibat gereken durum varsa il sağlık komisyonuna sevk edecektir. Özel ya da devlet fark etmez.

Tertibat durumunun işleyişi nasıldır bilemiyorum farklı ise siz haklısınız o zaman pardon.

Alman
Sürücü belgelerinde yer alacak kodlar, onları yazmaya yetkili olan kurumlara göre sınıflandırılmıştır.
A- Uzman hekimin vereceği kodlar
B- Trafik kurumunun vereceği kodlar n
C- Milli eğitimin vereceği kodlar
D- Sağlık müdürlüğü komisyonunun vereceği kodlar
Şeklinde.
Örneğin herhangi bir tertibata ihtiyaç duymayan bir engelli için uzman hekim
"102- Ticari araç, ambulans ve resmi araç kullanamaz" kodunu yazıp komisyona gerek olmaksızın direkt nüfus müdürlüğüne gönderebilir.
Ama tertibat gerekiyorsa komisyona sevk etmesi mecburidir.
Çünkü hekimin tertibat kodu yazmaya yetkisi yoktur.
İl sağlık müdürlüğü komisyonunda makine mühendisi de bulunmaktadır ve tertibata bu komisyon karar vermektedir.
Bilgi olması açısından belirtmek istedim.

Benim ehliyetim motosiklet ehliyeti olduğu için kod vs olmadığı için bilgim yok. Araba da durum farklıdır elbet. Bende vitesli kullanamıyorum. İlk ehliyetimi 2010 'da almıştım ve engelli değildim şimdi engelli olduğum için ayağımı yükseğe kaldıramıyorum ve vites atmak gerekli hareketi sağlayamıyorum. Ehliyeti yenilerkende söyledim. Rapor verilmeden önce ama motosiklete ait tüm sınıfların ehliyetini eklediler listeme. Enduro tarzı almak isterken engellilikten dolayı maxi scooter ile gerek şehir içi gerek şehir dışı sorunsuz olarak kullanıyorum. 3 hafta önce izmire gittim motorumla bir daha ki sefere geldiğimde buluşabiliriz dilerseniz.

Bilgilendirme için tşkler ! Ufukalp ;)

Üst Alt