Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişikliği ve araç alımı için aynı anda rapor verilir mi?

zekito

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Aşağıda bahsettiğim konuyla ilgili bilginizi rica ederim.

Engelli vergi indirimi belgesi almak için başvurdum. Daha önce 2007 tarihli raporum kabul edilmediği için yeni rapor çıkarmam gerekecek. Bunun için Vergi dairesinden sevk aldım. Şimdi mesele şu ki bu amaçla rapor alırken ötv muafiyeti konusuyla ilgili de açıklama ekletmek istiyorum. Yani şimdi alacağım rapor hem ötv muafiyeti, hem ehliyet, hem de engelli indirimi için kullanılabilsin istiyorum. Her seferinde yeniden bu rapor sürecine girip bu işkenceyi çekmek istemiyorum. Bunu yapmam mümkün olur mu? Vergi dairesinden aldığım sevk ile ötv konusunu da rapora işletebilir miyim? Öncesinde uygulamam gereken bir prosedör var mıdır?
Bugün hastanenin sağlık kurulunda yer alan görevliden aldığım bilgiye göre artık kafana göre hastaneye gidip ben ötv muafiyeti için rapor alıcam falan diyemiyormuşsun. Bunun için aile hekiminden sevk alıp ilgili hastaneye başvurman falan gerekiyormuş. Ben zaten şimdi bir sevk aldım ya bir daha aile hekimine gidip ayrıca sevk vs işine girmem gerekmez diye düşünüyorum.

Bu konularda net olursam tekrar tekrar hastaneye gidip uğraşmak durumunda kalmam. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Zengin15'in yazdığı önceki yazısında prosedürün epeyce değişitiğini anladım. Bu yüzden yönlendirmenize ihtiyaç duymaktayım.

Bir de şu an H sınıfı ehliyetim var ve daha önce yurt dışından getirdiğim aracı kullanıyorum. Şimdi hazır rapor alıyorum madem ötv muafiyeti, ehliyet işini de halledeyim derken elimdeki ehliyet ve araçtan da olmayayım? Böyle bir ihtimal söz konusu olabilir mi? Süreç baya derinleştiği için bu konuda da endişe duydum açıkçası.
Engelim; sol kol dirsek altı ampute

zekito

Maalesef hayır, tek bir raporla tüm bu haklardan yararlanılamaz.

ehliyet değişimi için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

araç için: sol üst ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı olarak belirtilen, mümkünse içinde araç alımına dair değerlendirme de bulunan engelli sağlık kurulu raporu almak lazım. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden alınmalı. (ehliyeti değiştirdikten sonra vergi indirimi için alacağınız raporu vergi dairesine gösterip araç alıp alamayacağınızı sormanızı öneririm.)

Merhaba pardon da her iş için ayrı ayrı rapormu çıkartıyoruz ötv ayrı vergi indirimi ayrı simdi bizim heyet raporları geçersizmi benim %40 ortepedik raporum var ayrıca h sınıfı ehliyet alabilir elden kumandalı araç kullanabilir diye ayrı raporum var bide ötv için ayrı rapormu alınacak vergi indirim aldım daha önce şimdi araç alamıyormuyuz bunlarla?

Benim daha önce aldığım ötv indirimli raporumu kabul etmedi maliye 2012 de aldığım ehliyetide kabul etmedi yeni baş vurdum hem otv indirimi icin hemde ehliyet değisimi icin tüm dr ları gezdim yarin kurula girecem detayları yazacam

Bana detaylı e mail atarsanız sevinirim benim çok kafam karıştı okudukça dahada karışıyor bişey anlayamıyorum bilgisi olan arkadaşların mustafa71_asuk@hotmail.com aydınlatın lütfen beni ben sağlık müdürlüğüne verdim Nisanın 20 heyete gircem ondan sonra ötv için ayrı rapormu alınacak?

Merhaba,
Anladığım kadarıyla yeni ötv raporu bile alsan ehliyeti yenilemeden ötv muafiyetli araç alınamıyor. Teyit edebilir misiniz?
Vergi dairesine vergi indirim belgesi için başvurduğumda sormuştum, bu raporu ötv siz araç alımında kullanabilirsiniz dedi. Ancak bu rapor hastane tarafından direk vergi dairesine gönderiliyor, rapor kişinin kendisine verilmiyor yani. Daha sonra bu rapor çalıştığınız şirkete gönderilmiyor falan dendi. O kadar bekleyemem diyenler ise hastaneden aslı gibidir diye bir kopyasının oluşturulmasını talep edebiliyorlar.

zekito

TSE araç donanımına onay vermek için ehliyetteki kodları görmek istiyor. Aynı şekilde emniyet de öyle. Bu da yeni ehliyeti dolaylı olarak şart hale getirmiş oluyor

Oran bulunan, tanıları da araç alımında vergi avantajından yararlanmayı mümkün kılacak şekilde olan raporlar araç alımı için kullanılabilir. Yeter ki bunu destekleyen yeni ehliyet-raporu olsun

Üst Alt