Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet almak için izlenecek yol adım adım nedir?

Liberal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ehliyet başvurusu için aile hekimine mi gitmem gerekiyor? direk sağlık kuruluna gidebilir miyim?
Giderken yanımızda götürmemiz gereken belgeler var mı?
Sağlık kuruluna gitmek için sıra mı alıyoruz? internetten randevu alınabiliyor mu?
Sağlık kurulunda nasıl bir ortam bizi bekliyor? doktorlar ile tek tek mi görüşülüyor?
Bu süreç ne kadar sürüyor?
Tavsiyeleriniz ve ipuçlarınızı bekliyorum.. :)
(%75 ortopedik engelliyim)

1) saglik ocagina gidip belge alicaksin doldurup imzalayacaksin aile hekimide imza muhur yapicak ardindan seni devlet hastanesinde herhangi bir fizik tedavi doktoruna sevk edicek.
2) Devlet hastanesindeki fizik tedavi uzmani seni muayene ettikten sonra hangi tur ehliyet alicagina karar verip seni saglik mudurlugune sevk edicek.
3) Saglik mudurlugune basvuracaksin evraklarini vericeksin sana heyet gunu telefon edip cagiricaklar. Heyet gunu heyete giriceksin orda sana nasil arac kullandigini nasil bir tertibat olmasi gerektigi konusunda karar vericekler. Sonuc heyetten sonra verilen raporla emniyetin internet sitesinden randevu alacaksin. Randevu gununden once 3 adet biometrik fotograf ve bankaya 15 tl ucret yatiracaksin. Bütün evraklari randevu gunu emniyete teslim ettigin gun sana gecici ehliyet vericekler. 15 gun sonrada cipli ehliyetin adresine gelicek. Biraz uzun oldu ama bunlari birebir yasadim. Kolayliklar Diliyorum.

çok teşekkür ederim dostum..

peki çipli ehliyet adresine gelecek demişsin ancak ehliyet kursuna gitmeden ne ehliyeti veriyorki emniyet?

kardeşim sen yeni ehliyet alacaksın bellki senin öncelikli yapacağın istanbul avrupa yakasındaysan şişli etfal hastanesinden yada bakırköy devlet hastenesinden sağlık raporu için gün almak kurula girmen gerekiyor oda yaklaşık 3 ay gibi sonraya gün veriyorlardı en son kurula gittiğinde ehliyet için olduğunu söylemen gerekiyor ve raporuna kesinlikle özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresini yazdırman gerekiyor bu raporu aldıktan sonra engelli ehliyeti veren bir sürücü kursuna başvurman gerekiyor onlar sana gerekli evrakları söylerler

Aynı durum bendede var. İlk defa ehliyet alacağım. Sol elden engelliyim . Gözlük kullanıyorum.
İlk olarak Aile hekimine gittim. Sağlık raporu doldurdu (1 adet fotoğraf gerekiyor rapora )
Göz doktoru ve ortopedi doktoruna muayene olacaktır yazdı. Devlet hastanesinden randevu aldım. muayene oldum.
sonra heyete girdim onay aldım. en son onlar çemberlitaştaki il sağlık müdürlüğüne yolladılar (ek bina 2 ) oradanda randevu veriyorlar
orada ayrı bir doktor heyetine girdim. sağlık raporuna ehliyet ile ilgili engelli kodları yazdılar ve bununla sürücü kursuna gidebilirsin dediler. Aslında bende bu kodları biraz araştırdım. fakat tam bilen çıkmadı . yeni bir uygulama çok bilgi sahibi olan yok.

Benim kodlar :
01.01 Gözlük
102 Ambulans , ticari araç veya resmi araç kullanamaz
47 İki tekerlekli araç kullanamaz
78 sadece otomatik vites araç kullanabilir
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanabilen kontrol cihazları (bunun açıklamasını bulamadım)
40.14 Tek elle kolla işletilen alternatif ayarlanmış direksiyon sistemi (bunun açıklamasını bulamadım)
40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz ( topuz , direksiyon çatalı vb.)

35.04 ve 40.14 kodların tam açıklamasını bilen arkadaşlardan varsa yazabilirlermi ?

BurakOzdemir

35.04 direksiyonun solunda bulunan far düğmeleri, cam sileceği, korna, sinyal lambaları vb. kolların sağa alınması için aparat takılması gerekiyor

40.14 ü bilmiyorum.

Liberal
Amacınız ilk defa ehliyet mi almak yoksa mevcut ehliyeti değiştirmek mi? Önce bunun cevabını almak lazım.
İlk defa ehliyet almak için:
1- Aile hekimi
2- Aile hekiminin yönlendireceği uzman branş doktoru (öyle 3-5 ay beklemiyorsunuz, Haseki, Osmaniye veya Bayrampaşaya veya herhangi bir özel hastanede bu işi rahatlıkla yapabiliyorsunuz, 1 branş 50 TL, 2 ve üstü için 200 TL , 2016 fiyatları)
3- İl Sağlık kurulu
4- Sürücü kursu..Sonrasında yazılı ve direksiyon sınavlar.
5- https://surucurandevu.egm.gov.tr/ sitesinden randevu alıp, sitede belirtilen gerekli belgeler ile zamanı gelince başvurduğunuz emniyet müdürlüğüne gidiyorsunuz.

Mevcut ehliyeti yenilemek için:
1- Aile hekimi
2- Aile hekiminin yönlendireceği uzman branş doktoru (öyle 3-5 ay beklemiyorsunuz, Haseki, Osmaniye veya Bayrampaşaya veya herhangi bir özel hastanede bu işi rahatlıkla yapabiliyorsunuz, 1 branş 50 TL, 2 ve üstü için 200 TL , 2016 fiyatları)
3- İl Sağlık kurulu
4- https://surucurandevu.egm.gov.tr/ sitesinden randevu alıp, sitede belirtilen gerekli belgeler ile zamanı gelince başvurduğunuz emniyet müdürlüğüne gidiyorsunuz.

Ehliyet başvurusu için ben de Aile Hekimine oradan sevk ile devlet hastanesine gittim. Göz ve Ortopedi hekimlerine muayene oldum..Normalde yüzde 58 sol alt ekstremite ortopedik engelliyim..Fakat Ortopedi doktoru otomatik vites veya h sınıf ehliyet alabilir, Ötv'den muaftır gibi bir ibare yazmadı.İl sağlık müdürlüğü yazar dedi.Bu haliyle il sağlık müdürlüğüne gitsem onlar yazarlar mı yoksa başka bir devlet hastanesinden Heyete mi girip o şekilde mi gitmeliyim İl Sağlık Müdürlüğüne?

nRgqpR.jpg

Ehliyet değişimi için aile hekiminden sonra hastane de normal poliklinik doktoruna mi muayene olup imza attiracaz yoksa heyet doktorlarına mi gidecez

Ayrıca ehliyet için heyet kuruluna girecekmiyiz

Normal heyete girmene gerek yok, devlet veya özel hastaneler ve ya poliklinikler olur, yeter ki uzman branş doktoru olsun.
Ehliyet için İl Sağlık Kurulunda toplanan bir komisyon(hastanenin heyet kurulu değil), size ilgili kısıt kodlarını tanımlıyor.

Üst Alt