Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EBR testi sonucunda duyuyor diyip oranımı düşürebilirler mi?

zynal0202

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar heyette bana kulaktan 10 puan verdiler itiraz edip hakem hastaneye gittim oradaki odyo testinde saf sesle konuşma sesinin uyumsuz olduğunu ve konuşma 10 db oldugunu söyledi yani şüphe var deyip ebr testi istedi.
ebr testinde duyuyor deyip sıfır verebilir mu yani benim önceki hastanenin verdiği yüzde 10 u 0 yapabilir mi

EBR (Auditory Brainstem Response - İşitsel Beyin Sapı Cevabı) testi, sizin durumunuzdaki gibi şüpheli veya güvenilir olmayan odyometri sonuçlarında objektif bir ölçüm elde etmek için istenir. Bu test, hastanın tepkisine ihtiyaç duymadan, ses uyaranlarına karşı işitme sinirinden ve beyin sapından oluşan elektriksel aktiviteyi ölçer. Yani, gerçek fizyolojik işitme eşiğinizi ortaya koymayı amaçlar. Eğer EBR testi, duyma eşiğinizin normal sınırlarda olduğunu (genellikle 20 dB ve altında) gösterirse, yani "duyuyor" şeklinde yorumlanırsa, bu, önceki odyometri testinizdeki işitme kaybının fizyolojik bir nedeni olmadığını düşündürür.

Hakem hastanenin vereceği karar kesindir ve bağlayıcıdır.Hakem hastanede yapılan objektif test (EBR), ilk rapordaki uyumsuzluk şüphesi üzerine istenmiştir ve bu test, gerçek işitme seviyenizi ortaya çıkaracaktır. Eğer bu test, işitme kaybınızın oran vermeyi gerektirmeyecek kadar düşük olduğunu gösterirse, önceki %10'luk oranınız %0 olarak kesinleşebilir.

Üst Alt