Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E sınıfı ehliyetim var. Sol ayağımdaki kısıtlılık ile nasıl bir araç kullanabilirim?

MALIÇLI

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
E- Sınıfı ehliyetim var. 2010 yılında %60 oranında engelli raporu aldım. Sol ayağımda ileri derecede duyu kaybı var. Normal olarak araba almayı düşünüyorum ancak ENGELİM den dolayı çekiniyorum kaza yaparım diye. E sınıfı ehliyetimle nasıl bir yol izlemem gerekir. Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim.

MALIÇLI

Sol ayağınızda pedal kullanımına mani seviyede bir kısıt varsa öncelikle ehliyetinizi otomatik vites kodu içeren B sınıfı ehliyetle değiştirin. Bunun için önce aile hekimliğine başvuracak ve ilgili uzmanlara sevk alıp görüş yazdırdıktan sonra il sağlık müdürlüğü komisyonuna giderek uygun kod ya da kodların yazılmasını sağlayacak, bu raporla trafik tescil şube müdürlüğünden ehliyetinizi değiştireceksiniz.
ÖTV muafiyetli araç almak için de yetkili bir hastaneden sol üst ekstremite kısıtının tanı kısmına açık bir şekilde yazılı olduğu, otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi ve oran yazılı bir engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız.

Üst Alt