Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'e engelliler ve gaziler için park kartı başvurusu eklenmiş

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53’üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca; aşağıda belirtilen şartları taşıyan engellilere ve gazilere talepleri halinde, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, il ve ilçe trafik birimlerince Yönetmelik Eki: 47’de yer alan “Engelliler İçin Park Kartı” düzenlenmektedir.

• Engellilik oranı %90 ve üzeri sağlık kurulu raporu bulunan,
  • Gaziler,
  • İçin düzenlenen “Engelliler / Gaziler İçin Park Kartı”;
    -Engellilere ait park yerlerinden faydalanma imkânı sağlar,
    -Park süresince dışarıdan görülebilecek şekilde aracın ön camına konulur,
    -Amacı dışında kullanılamaz.

%90 olan zaten araç kullanamıyor, Ağam bizimle alay ediyor :)

Engelli b sınıfı kısıtlama kodu olan herkes faydalanması bence

%71 ile başvurdum;

Başvuru Listesi
İlİlçeBaşvuru TarihiBaşvuru TürüBaşvuru Durumu
DENİZLİMERKEZEFENDİ28.05.2025 09:47:37Engellilik oranı % 90 ve üzeri olanEGM Iptal Edildi

Böyle saçmalık mı olur?

%90 şartı çok saçma!

Bence %90 olayı engeli ağır olup trafik şubeye gelmesi zor olur diye konmuş olabilir ama her şeyin dijital olduğu dönemde, e roprda sistemde varken şubeye gitmek saçmalık.. cimere başvurun kabul edilmeyen arkadaşlar..

Ortopedik engelliyim engelli b sınıfı ehliyetim var ve aracım mevcut şimdi ben faydalanamayacak mıyım böyle bir saçmalık olamaz

@Polmiks,
%90 araç kullanamaz die bişey mi vardi? %90 yeni rapor aldım da ehliyet iptal mi oluyor yoksa anlamadım %80 hemofili %50 cromh totalde 90 engel orani ?

@yunus-emre,
Ehliyetin varsa kullanırsın.

@muhendis3232,
yok artık daha neler biz engelli değil miyiz :)
dalga geçiyorlar. Gerçi her önüne gelene engelli raporunu çakıyorlar pskiyatrik hastalara bile engelli raporu veriyorlar.

%90 oranında engelli olacak da, arabası da olacak da... Engelli kesimin %5'ni bile kapsamayan göz boyama bir icraat yapacağınıza, Engelli aylıklarında adam gibi iyileştirme yapın ulan! Açlığa terk ettiler resmen engellileri bu tuzu kurular. Tok açın halinden ne anlar!

Üst Alt