Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DVT hastası ÖTV'den yararlanabilir mi?

Melike kaan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 2016 da atardamar tromboz geçirdim 2020 yılında da doğum sonrasında dvt geçirdim.Ayrica mtfhr 1298c homozigot yatkınlığın var.Engelli raporu almak istiyorum.%kaç rapor alabilirim ve araçta ötv den yararlanabilir miyim?

Melike kaan verilecek rapor oranları şu şekildedir:
4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozunabağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite 40
2- İki ekstremite 70

Genellikle bacaklarda ortaya çıkıyor sanırım dvt. Ancak ötv'den faydalanabilmeniz için Kısıtlılığa yol açması ve bacakların kullanımını kısıtlaması gerekmektedir. Raporunuzda özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi olursa faydalanabilirsiniz. Bunun dışında % 90 ve üzeri rapor oranı gerekmektedir.

Yanıtladığınız için teşekkür ederim.
staz ulserim yok %20
Tek ekstremite %40 yanı %60 rapor alabilir miyim.Prosedürün nasıl işlediğini tam kavrayamadım.Ayrica genetik yatkinligim var ve iki kere tromboz geçirdim bunlarda rapor oranını etkiler mi
Bacaklarda görünen yürümekte birşey yok fakat ağrılarım ve yanma hissi ,uyuşmalar oluyor.

Üst Alt