Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Düz tabanlık ile yüzde kaç engeli rapor alırım ve askerlikten muaf olur muyum?
Merhaba 24 yaşındayım ileri seviyede düz tabanlık rahatsızlığım var röntgen çektirdim Ayriyetten bel ve boyun fıtığım var yarın mr çektiricem ilk heyette sadece Bel fıtığından %13 2 yıl rapor verildi düz taban röntgeni olmadigi için ve 6 ay psikiyatri tedavi olmadigim için değerlendirilmedi aynı zamanda dikkat eksikliği ve anksiyete tanılarım var Prozac ve atominex kullanıyorum yüksek dozajda 6 ay sonra tekrar heyete gireceğim Bu belirtilerin hepsi %40'ı geçer mi ve askerlikten muaf olur muyum ayakta çalışmakta çok zorlanıyorum belli bir süre sonra belime Ağrı giriyor çalıştığım iş yerinden bir ay önce çıkarıldım ve engelli kadrosundan mı girdin diye bana soruldu ve Sizce yüksek oran alabilmek için hangi hastaneye kuruluna girmeliyim İstanbul'da yaşıyorum
Düz taban radyolojik inceleme sonrası derecelendirilir..kalkaneal yükseklik açısı 10 dereceden daha azsa elverişli değildir raporu verilebilir.
Anksiyete bozukluk için düzenli tedaviniz yokmuş, dikkat eksikliği anksiyete kaynaklı mı değil mi onu sizi muayene eden hekim ayrıştırır.
Toparlarsak şu an için engelli raporu 40 puan zannetmiyorum.. puan almanız için psikiyatri de En az 1 yıl düzenli takibiniz ve düzelmiyor olmanız gerekir.. anksiyete bozukluk tedavi edilebilir bir hastalık.
anksiyete kaynaklı değil ortopedi doktoru oran verilir dedi dikkat eksikligi kucuklukten beri var heyet raporunda 6 ay tedaviden sonra degerlendirilecegi yaziyordu takintilik ve depresyonda var o yuzden prozac kullaniyorum bel ve boyun fitiginida ekleyin
bir doktor omur boyu dehb ilacini kullanacaksin dedi işden dolayi tedaviye ara verdim simdi 6 ay duzenli tedavi olup basvurucam ocakta gittim ama pek bilgim yoktu mr ve rontgenleride çektirip gidicem
bel fitigina 13 veriliyosa dehb ve anksiyete icin 0-40 arasi verilir diyolar ileri duz tabanlikta yuzde 10 diye biliyorum tabi siz daha iyi biliyosunuz ecza deposunda 1 ay calistim surekli duz tabanmisin ayaginda bisey mi var diye soruyolardi surekli rahatsiz oluyordum artik canima tak etti alicam bu raporu sizce neler yapabilirim yardim edebileceginiz bir şey varsa uyarım hastaneler mesela heyet için yada özele gidersem yuksek puan alirmiyim?
Dikkat eksikliği anksiyete kaynaklı değil ayrışmış başlıca bir tanı ise,sürekli kullanmanız gereken ilacınız varsa %20. Tabii onun da dereceleri var, klinik muayenede belli olur
Anksiyete için söylediğim gibi en az bir yıl düzenli takibiniz olmalı, 6 ay çok erken.. 6 ay içinde puan verilmeyebilir.
Düz taban için söylemiştim dereceleri var.
Bel boyun fıtığı emar raporlarını buraya yapıştırırsanız yorulmaya çalışırız.
Anksiyete en az 6 ay-1 yıl düzenli takibiniz sonrası düzelip düzelmediğinize göre buna sizi takip eden hekim karar verecek.
Askerlik konusu bu şartlarda erteleme alırsınız sonrası muafiyet.
Hakkınızsa zaten hakkınızı alırsınız.. bu konuda ben bir şey yapamam.
Düz tabanlık 10 derecenin altında görünüyor 5 8 derece arası altındaymış fıtığa 13 verdiler Zaten ben tekrar MR çektireceğim boyunla beraber %5 daha ilave edilse %20 de dikkat eksikliğinden verilse düz tabanlıktan da %10 verilse %40'ı geçer miyim özel hastanede heyete girsem ne kadar para öderim ve yüksek oran verilir mi? Anksiyetenin yaninda okb var yüksek stres ve takıntılık prozac bunlarin hepsi icin zaten dehb hariç degerlendirirseniz sevinirim
Okb'ye anksiyete eşlik eder zaten, ikisininde temelinde kaygı yatar.
Siz isterseniz bir an önce psikiyatri takibine başlayın..tanı olarak okb denilirse puanınız yüksek olur diğerlerini dahil etmeden veya gerek duymadan istediğiniz sonuca ulaşmış olursunuz.
Engelli raporunuzu devlet hastanesinden alın, veya yetkilendirilmiş üniversite.
Uyumak üzereyim kusura bakmayın.. fazla yardımcı olamadım yarın tekrar ben size döneceğim..
@OğuzHan112,
Estağfurullah hocam ben tedaviye Mart ayında başladım Raporumda 6 aylık tedavi süreci yazdığı için Eylül ayında başvuracağım iyi geceler dilerim hocam sabah size tekrardan yazarım
Hocam burada yazıyor 6 aylık tedavi sürecinin olması gerektiği dikkat eksikliği ve karışık anksiyeti bulguları yazıyor Benim kafam karıştı 6 ay içerisinde kesin oran verilir mi yoksa bir yıl beklemek zorunda mıyım Ama Resmi evrakta 6 aylık tedavi yazıyor zaten ben Mart ayında başladığım için 4 ay sonra heyete gireceğim
Fazla detaya girmek istemiyorum kafanız karışmasın.
Psikiyatrik hastalıklarda 6 ay düzenli takip sonrası heyete girme hakkınız var evet.. fakat puan alır mısınız orası meçhul, bu 6 aylık sürede düzelip düzelmediğinize göre değerlendirilirsiniz.
Anksiyete bozukluk
Tedavi ile tam düzelen 0
Tedaviyle kısmen düzelen 20
Tedaviyle düzelmeyen 40
Düzenli tedavi geçmişi ne kadar uzun olursa puan almak biraz daha kolay olur.. onu anlatmaya çalışmıştım.. haydi hayırlı geceler @ahtapot,
Peki hocam hem karışık anksiyeti hem de dikkat eksikliği için 2 tane 20'şer 20'şer oran verilir mi yarın sabah cevaplarsanız sevinirim ve soracağım Birkaç soru olacak Onu da sabah devam ettiririm zahmet etmeyin uyuyun lütfen İyi akşamlar
ayriyeytten ayda bir kere gitsem şuan 2 ayda 3 defa gittim (ilaç degistirmek için birinde) yani her ay Düzenli bir defa gidersem artar değil mi oran Yani diyelim ki 2 ayda ya da 3 ayda bir gittim O zaman sıkıntı olur yani değil mi zaten ilaçların bitince mecburen tekrar gitmem gerekiyor Bu da düzenli akış oluşturacak zaten ayda bir defa veya aciliyet durumda erken gidersem zaten bir kere erken gittim onun nedenini size belirttim
@OğuzHan112,
bu sonuçlarla geçebileceğimi düşünüyorum peki son olarak şunu sorucam istanbulda önerebileceginiz özel bir hastane kurulu varmı ve ücreti ne kadardır eylül ortası başvurucam
Önermem,neden önereyim ki? önerebileceğim bir hastane de yok.. hastane hastanedir.
Hakkın olan bir şeyi kimse gasp etmez merak etme.
Özel hastaneler "Engelli raporu"veremez..tam teşekküllü, sağlık bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel hastane varsa gidebilirsiniz.. ücretini bilemem.