Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak, omurgada platin ve TSSB'den hangi oranda rapor alabilirim?

Emretr322

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 14 yasında yaşımda geçirdiğim kaza sonucu belim kırıldı ve omurgama L1-L5 arası platin takıldı. Bu durumdan hareket kısıtlılığına yol açtı ayrıca bel ağrısıda çekiyorum . Ayrıca kazaya bağlı sol ayağımda kalıcı düşük ayak, diz altından itibaren his ve kas gücü kaybı mevcut. Bir yıl boyunca travma sonrası stres bozukluğu tedavisi de gördüm. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda, yaklaşık ne kadar oranında engel raporu alabilirim? ilk defa rapor almaya gidicem ayın 5 inde nelere dikkat etmem gerekir ? şuan 21 yaşına geldim öğretmenlik okuyorum raporu atanmamda kolaylık sunabilir diye alıcam

Tatminkar 1 puan geleceğini zannetmiyorum.. net bir şey söyleyebilmek için fiziki muayene şart, ftr beyin ve sinir cerrahisi veya ortopedi sizi muayene etmesi gerekiyor.

Kısıtlama hangi derece, derecesine göre puanlama yapıldığı için fiziki muayene şart.

@Emretr322,

yapmam gerekenler neler yürüyüşüm bozuk sol ayağımda his cok az ve kas zayıf 2019 da çözger oranı yüzde 42 hesaplanmış harket kısıtlılığı omadan ilk defa kendim gidicem 40 ı gecse yetiyor teşekkür ederim

Yapmanız gereken heyete girip ftr hekimine muayene olmak.. yüzeysel bir şey diyemem fiziki muayene gerekiyor.

@Emretr322,

Merhaba sol ayakada düşük ayak ve omurga kırığına bağlı rapor için hastaneye başvurdum aynı zamanda ağrı şikayetim var

rapor oranım yüüzde 34 çıktı yüzde 21 düşük ayak yüzde 16 da omurga kırığından

bana çok az geldi nasıl itiraz edebilirim ayağımı acıp bakmadılar bile belimdeki ve ayağımdaki ağrılarıda yazmamışlar rapora
ne yapmam gerekir yüzzde 40 ı gecmem lazım

@Emretr322, 30 gün içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz. Başka hastaneye sevk edilip yeni rapor alacaksınız.

Sevk edildiğiniz hastaneden de aynı oranı alırsanız raporunuz kesinleşir.

Farklı bir oran çıkarsa ve itirazınız devam ederse bu sefer hakem hastaneye sevk edilirsiniz.

Hakem hastanenin vermiş olduğu oran son ve nihai karardır.

@BnymnYldz,
Hocam 6 ay bekleyip baska bi hastaneye gidicem bu hastaneden çogu kisi madur olmus üstün körü bakıyorlar ayrica psikiyatri ilaci kullaniyorum 6 ayi gecince kndan da oran alabiliyormusum onu bekliyeceğim teşekür ederim afyon sehir hastanesine iyi dediler oraya gidicegim

@Ahmet T,
Çok değisiyor çogu kisi sadece düsük ayaktan %40 alirken ben hem omurga kirigi hem dusuk ayaktan %40 ı gecemedim haksızlik 6 ay sonra daha iyi bi hastane varsa ona gidicem + psikiyatri ilaci kullaniyorum onu da eklettiricem orana

Üst Alt