Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan sakatlığı olanlar malulen emekli olabilir mi?

can.38.

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar neden doğuştan gelen hastalık veya sakatlığa malulen emeklilik hakkı verilmiyor acaba? İnsanın çalışırken sakat'mı kalması gerek? Baktığımız zaman,Çalışmaya başlamadan önce % 60 veya üzeri olan'da engelli,Çalışmaya başladık'dan sonra olanda engelli.Zaten malulen emeklilik için istenen % 60 iş göremez raporu az bir rapor değil,Bu raporu almak herkes için kolay değil.Bugün doğuştan gelen birçok ağır hastalıklar var,Bu insanların yıllarca çalışıp,en aşağı 3600 veya bağ-kur'dan 3960 gün prim yatırması çok zor . Bence 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi olan % 60 veya üzeri engellinin malulen emekli olması gerek diye düşünüyorum.Bu tabiki kendi görüşüm,yanlışta düşünüyor olabilirim. Sizin yorumunuz ve düşünceniz nedir?Bunu öğrenmek isterim.Hepinize saygılarımı sunarım.

doğuştan gelen hastalıklardan malulen emekli olunabiliyor. sgk kendi çıkardığı yasayı görmezden geliyor yada memurların bilgisizliğinden kaynaklanıyor.sgk malulen emekli etmese bile dava yoluyla emekli olunabiliyor

Doğuştan engelliler de malulen emekli olabilmeli

selamunaleykum

ben dogustan ozurluyum. 1 metre boyundayim ellerim ve bacaklarim kisa . 3 aydan aya ozurlu maasi aliyorum. % 94 ozurlu raporum var

neden bizede bir hak tanimiyorsunuz bobrek nakili olmus kisileri emekli olmalari icin kanun cikti ve her ay emekli parasi alabilecekler . benim gibiler neden emekli olamiyor. dogustan boyleyim bobrek nakili olmus kisiler emekli olabiliyor da benim gibiler neden emekli olmuyor
insallah elinizden geleni bizim icinde emekli olabilmemiz icin en kisa zamanda kanun cikaracaksiniz
neymis 3900 gun calismisligimiz olacakmis bu adalet mi? zaten ben ozurlu olmasaydim bu 3900 gunu doldururdum durumumdan dolayi is bulamadimki zaten raporum var elimde % 94 benim gibi raporu yuksek olanlardan bu 3900 gun sureci istenmesin
dua ile insallah birilerini dokunur bu emailim vede bu haksizligin onune gecilir...

Üst Alt