Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan kalça çıkığı özürlülerin H sınıfı ehliyet ve araç alma hakkı yok mu?

yçoban1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
eşimin doğuştan sol kalça çıkığı var özür oranı % 49 rapor tarihi şubat 2013 (% 43 ortopadik % 10 hiper tansiyon) H ehliyet ve otomatik vizes kullanır raporu almak istediğimizde ortopedi doktoru
sol ayağının ampute olması durumunda bu hakkı olduğunu söyledi bana inandırıcı gelmedi bu doğrumu.

Ampute olması şart değil, araç kullanımında sol ayağını kullanmak konusunda sıkıntı varsa ki vardır kısıtlılığın nedeninin bacaktaki bişeyden yada kalçadaki bişeyden olmasının hiç bir önemi yok. Siz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine araç kullanımı için rapor almak istediğinize dair başvuru yapın. Olumsuz sonuç alırsanız başka hastaneye başvurma yada rapora itiraz etme hakkınızda var.

merhaba,

doğuştan sol kalça çıkığına şubat 2013 te % 43 rapor mu verdiler ? hangi hastane burası. bende gitmek isterim. benim iki taraflı çıkık. sağ taraf ameliyatlı, sağ taraf operasyonlu. 2005 te aldıgım süresiz %45 raporumu, vergi indirmi için yeniden almaya kalktığımda oranı çok düser dedi doktor ve düşürdüler. hangi hastaneden aldıgınızı yazar mısınız? 6-7 ay sonra gidip oradan yeniden başvurayım.
ayrıca bugün ehliyet için rapor alayım diye aile hekimime gittim. kalça çıkıgı var deyince ben veremem. hastaneye git ortopediye gözük dedi. yolladı. ben engellimiyim değilmiyim anlamadım. sanırım duruma ve yere göre benim halim de değişiyo

aile hekimi hsınıfı rapor veremez tamteşekülü devlet veya rapor veren hastanelere baş vurmanız lazım

kalça çıkıklığı

arkadaşlar kalça çıkıklığı olup da ötv indirimli araç alan var mı aramızda?

Arkadaşım, benim iki taraflı kalça çıkığım var dı. 2007-2010 arası total kalça protez ameliyatı oldum. Sonrasında ehliyet alırken %47 oranlı bir rapor aldım. Ehliyet almak için başvuru yaptığımda kurs beni direk hastaneye yönlerdi. Ordan H ehliyet alır, özel donanımlı (otomatik vitesli) araç kullanması uygundur ibareli sağlık kurulu raporu aldım. Araç almaya gittiğimde aynen doktorun size dediği gibi maliye gelir müdürlüğü sol ayağın durumu açıkca yazılmamış olmaz raporu düzelttir dedi. Bende maliyeye siz yazı yazın hastaneye çağırsınlar düzeltsinler dedim. Maliye yazı yazdı elime verdi hastaneye gittim. yeniden heyete girdim. Orda doktor karar kısmına her iki ayakta uzunluk farkı olmasada sol ayakta hareket kısıtlaması fazla ve güç eksikliği var diye yazdı. sorunsuz arabamı aldım. sol ayak engelince malliyenin görmek istediği tek ibare sol ayak çalışmaz net yazacak raporda bunu görünce otomatik vitesi ancak özel tertibattan sayıyor. Rapor ayzıdırırken iyi yazdırın.

Sol bacakta hareket kısıtlılığı olduğuna dair net bir tanı olmalı. Aksi halde maliye vergi istisnası için onay vermez

Üst Alt