Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan İşitme engellilerin EKPSS ile atanması nasıl oluyor?

naimath

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Benim kardeşim doğuştan İşitme engelli ve neredeyse okuduğu hiçbirşeyi anlamıyor. Doğal olarak da çok düşük aldı sınavdan. (51 Puan) Atanma şansı nedir? Herkesle aynı şartlar altında mı değerlendirilecek kardeşim?

Merhaba evet diğer EKPSS'ye giren engellilerle aynı şartlarda değerlendirilecek.
Sınava girerken doğuştan engelli olduğu için (bunu belgelebiliyorsa) ek süre veriliyor diğer engellilere göre sınavda avantajı var
Ama atanırken herkes aldığı puana göre yerleşiyor engele göre değil.

Çok saçma. Kardeşime ek süre değil bir tam gün verseler yine çözemez o soruları..

Hiç adil değil gerçekten. Eminim bizle aynı durumda yüzlerce vatandaş var. Bu insanlar mağdur. Allah devletimize çok versin başımızdakilerden razı olsun ancak bu konuda kul hakkı olduğunudüşünüyorum..

Ama o zaman diğer işitme engellileri, örneğin beni dışlamış oluyorsunuz.
Ben sonradan işitme engelliyim. Hiç duymuyorum dudak okuyarak anlaşabiliyorum.
Zaten doğuştan yada sonradan olarak derken ilkokul öncesi yada sonrası olarak ayırıyorlar.
Sizin kardeşinize ek süre haricinde daha bir avantaj sağlanırsa diğer bizlere haksızlık olmuş olmaz mı?
Zihinsel engelli olanlar doğuştan işitme engelli olanlara göre daha zor durumda değiller mi
Engele göre ayırırsak "herkesin derdi kendine dağ görünür"
O yüzden işin içinden çıkamayız sanırım.

Kardeşinize de geçmiş olsun diyorum.
Kendisini zorlamalı siz de yapamaz diye düşünmek yerine yardımcı olmalısınız.

Geçmiş olsun size de hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Haklısınız, doğuştan İşitme engelli ve okuduğunu anlamıyor kendini ifade edemiyor diye direkt atanması adil değil. Ancak emin olun sizle aynı şartlar altında değil. Kabul ediyorum zihinsel engelliler de var. Bu haykırışım sadece kardeşim için değil hepsi için.

Yine sınava tabii tutulsunlar ancak böyle değil. El becerilerine göre olsun ne biliyim hepsinin bişeyler yapacağı mutlaka bi sınav olmalı..

Tekrar geçmiş olsun. Allah devletimize güç versin öyle ki engellilere sınav yapma gereği bile durmayalım..

Teşekkür ederim.
Her şey gönlünüze göre olsun inşallah.

Okudugunu nasil anlamiyor? Nasil iletisim kuruyor sizinle? Okulu nasil bitirdi o zaman? Ben de isitme engelliyim. Universite bitirdim ve ekpss ile temmuz ayinda ogretmen olarak atandim. Kardesiniz icin hic mi birsey yapilmadi?Duymuyor diye engelli diye boslanmissiniz galiba? En cok kizdigim sey bu. Asil engel ailelerin cahilligi.

işitme engellilerin normali bu çünkü anadilinden ders, eğitim alamıyoruz anadilimiz işaret dilidir.
Bende doğuştan işitme engelliyim.
işitme engelliler için okula başlamıştım bizim sınıf öğretmen biraz cabalıyordu bizler anlaması için maalesef diğer arkadaşlarımız benim gibi olamadı öğrencilerinin tembellikte var + hem hocalarında bizlere verilen eğitimleri zayıf idi. Anadilimizden anlatmıyordu dersleri konuşarak elleri sallayarak ne anlıyorduk. Bazen ben hocanın yanına çıkıp arkadaşlara anlattığım olmuştu.

ilkokul zamanlarda özel eğitime gitmeye başlamıştım, özel eğitim ailelerin durumuna göre herkes istediği özel eğitime gidemiyordu..

Poe

Kardeşim basbayağı okuduğunu anlamıyor işte doğuştan diyorum çocuk ses nedir bilmiyor nasıl anlayacak seni beni okuduğunu? Nasıl iletişim kuruyormuşuz.. İşaret dili diye bişey duymadınız galiba..

Kayseri özel eğitim meslek lisesini bitirdi sınava girdi. Ne yapabiliriz söyler misiniz onun yerine sınava mı girelim soruları çalıp bi gün önce ezberletelim mi yani?

okudugunu anlayamayan hatta hiç konusamayan sırf işaret diliyle iletişim kuran bi arkadaşım var. sınavdan ekpss den 85 kusur aldı. şimdi arkadaşından ne farkı var. okudugunu anlayamayan birisi bile 85 aldıysa o zaman arkadaşınıza göre ne yapalım ? biraz daha iyi calışsın. bahanelerın arkasına sıgınmanın yeri değil. turkce anlamıyorsa matematik calıssın, geometri calıssın, tarih anlamıyorsa cografya calıssın. mutlaka bi cozumu var yani.

dipnot: bende çok ileri derecede işitme engelliyim.

Ouvv o kadar da üstüne gitmeyin arkadaşın.
Sonuçta kardeşini düşünerek bir şeylerin daha iyi olması çabasında.

Eski EKPSS sorularını siz çözüp ona göre sorular çıkarıp kardeşinizle çalışabilirsiniz.
Sadece biraz daha ilgi

iseği manık dışı olmamalı olursa tepki alır

Gerçekten var mı örnekleri?çok şaşkın durumdayım şu an. Çünkü çevremde 3 tane daha var hatta biri önlisans mezunu. İçlerinde 60 ı geçen yok. Kardeşimin mezun olduğu liseyle irtibata geçiyoruz onlar da diyor yapamazlar diye ve bir haksızlık sözkonusu diyorlar ilgili makamlara baskı yapıyoruz bu konuda ama dinleyen yok diyorlar.

Allaha şükür kul hakkına inanan insanlarız. Ortada bi hak olacaksa kuru ekmeğe razıyız.. Aynı şartlar altında biri 51 biri 85 alıyorsa evet bizim ihmalkarlığımızın ürünüdür.. Biz kırsal kesimde yaşıyoruz bilmiyorum belki özel dershaneler özel hocalar vardır. Teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için..

Arkadasim siz bu cocugun okuma yazma.ogrenip ogrenmedigini kontrol etmediniz mi? Bu konuda geri kalmamasi icin eline bir kitap da mi vermediniz? Hicbir seyi ogrenmese bunu ogrenmesi geekiyordu. Sinavda onu sozlu soru sormadilar ki? Gayet basit turkce sorulari soruldu. Cevap verememe nedeni malesef cahil kalmasindan isitme engelinden degil. Kendimden biliyorum size ogretmen oldum demistim. Bur sonraki sinava kadar oturup ilgilenin iki seneniz var. Bol bol kitap okusun ve soru cozsun. Benim kardesim, evladim olsa bir dakika birakmam. Siz kendi hayatinizi cizdiginizde o ne yapacak? Her zaman yuk olacak birilerine. Birileri fedakarlik yapmak zorunda ama gec kalinmis gozukuyor.

muzir

bir işitme engellilerin 85 alması çok ilginç neyse aldıysa almış tebrik etmek bana düşer.
59 aldım EKPSS atama şanşım yok.
işitme veya zihinsel dışında ne engelli olursa olsun herkes ile anlaşabilir durumda. ders çalışmakta sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. okuduğunu herşeyi anlayabilir..
neyse zaten EKPSS ADİL değil. kazanan kazandı..

bypeace

İşitme engelliyim 83 almıştım ve Adalet Bakanlığında memurum şu an.

Poe;
bana çarpım tablosunu sorsan cevap veremem çünkü okula sadece gidip geldik sınava bile doğru dürüst girmedik girdiysekte hocalar bir haftadan soruları verdi kimse ilim vermek için uğraşmadı hepsi kestirip attı malesef...

Bende ileri derecede isitme engelliyim ekpss dende 91 aldim.Engelli oranimda 45. Bence sinav oldukca adil. Yanlis anlamanizi istemiyorum sizin durumunuzu da cok iyi anliyorum.

Üst Alt