Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doblo ve Kango türü araçlar ÖTV indirimli alınabilir mi?

modenam17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar doblo türü kango türü araçlarda ötv indiriminden yararlanabiliyoruzmu bilgisi olan varmı

bu tür araçlar ticari olarak geçtiği için indirimden yararlanamıyoruz ben almayı düşünmüştüm dublo marka araç indirim olmadığını söylemişlerdi bu marka araçlara ticari geçiyor diye

Biraz forumu kurcalayın okuyun öyle konu açın, ayrıca eksik ve yanlış bilgi vermeyiniz .. Fiorino ve doblo panoroma hususi geçtiği için %37 ötv indirimiyle alınabilir.. diğer modeller ticari sınıf geçtği için %10 indirim yapılır ..

Sevgili jonjon Sen de yanlış bilgi veriyorsun. Fiorino ,doblo cady bunlar da ticari sınıfına giriyor.Almak istediğinde %10 indirimden faydalanabilirisin.
Husisi olarakta alabilirsin ve %37 ötv indiriminden de faydalanabiliyorsun.Önce husisiye çevirdiğin için bu araca senin faydalanacağın kadar bir zam geliyor,sonra bundan ötv indirimi düşülüyor yani diyelim şimdi 32 bin olan bir fiorinoyu husisiye çeviriyorsun fiatı oluyor 42 bin sonra ötv düşülüyor rakamları sallıyorum ama üç aşağı beş yukarı aynı fiyatı düşüyor.32 bine yani alabiliyorsun.ama indirimden faydalanamıyorsun. Yani 32 bin olan bir fiorinoyu 22 bine almıyorsun. Ben çok araştırdım tekerlekli sandalye kullandıgım için bize en uygun araç fiorino ama param 25 bin olduğu için Ben mitsubshi colt aldım arkaya ikitane teleskopik rampa aldım. arka koltukların ikisini yatırıyorum.Akülü sandalyemi sırtı katlanabilir özellikte olduğu için araca rahatlıkla sığıyor.

jonjon ben neden alamadım onuda cevaplasana 2010 yılında almak istedim indirim den faydalanamicağım neden sölendi söylermisin bilerekmi konuşuyon bilmeyerkmi

Arkadaşlar alan nası alıyor peki ? bu tamamen gittiğiniz bayinin bilgisizliğinden kaynaklanıyor .. gecen sene bu aylarda bende araştırırken dobloyu düşündüm aradım bi bayiyi yok alamazsın ticari sınıf o % 10 indirm olur dedi sonra başka fiat bayisini aradım alabilirsin panoroma veya fiorinoyu dedi .. sonra caddy için aynısını yaptım bi bayi ticari sınıf olur % 10 indirim olur dedi başka bayisi hiç alaazsın bunlar ticari araçlar engellilere indirim hususi sınıfta dedi .. bu arada ben 5008 aldım .. diyeceğim o ki bi kaç bayiye sorun ..

Sevgili Gökhan,Bilgisiz bayiiler alabilirsin diyor iş ciddiye binincede yan çiziyorlar istersen dene Ben en az 10 tane bayii ile konuştum.Yok olmuyor.Çok iddia ediyorsan şu bayinin tlf ver ben şuandaki kullandığımı hemen satıp fiorino alayım.Yok bulamıyorsan lütfen insanların kafasını karıştırma.

hiç yaaa arabalarla tövbe alakası yoktur birde fırça çekmiş biliyomuş gibi birde idda etmeseler olmuyo işte ticari geçen araçlarda indirim mindiim veriyorlar bayi sana olur olur der aklınca tezgaha getirik arabayı kaktıracak normal fiattan

@KaRe benimmi ilgim yok arabalarla yukarda yaşadığım durumu uydurdum o zaman ? siz dediniz diye şimdi Ankara TAN OTO MOTORLU ARAÇLAR VE TAŞIMACILIK TİC. LTD. ŞTİ. isimli bayiden 0 312 397 38 38 nolu telefonu arayıp satıştan sorumlu Mine hanımla görüştüm, engelli olduğumu ötv indirimli araç almak istediğimi söyledim , rapor oranımı sordu %96 dedim istediğim modeli sordu D.PNRM. PREMIO 1.6 90 HP MJET E5 COMFORTMATIC dedim baktı size 44.000 olur dedi kaçtan düştünüz dedim 58.000 den dedi peki dedim bazı bayiler ticarı sınıftır bunlar indirim yoktur demişler engelli arkadalarım alamıyorlarmış dedim , hayır alırlar fiorinonun ve doblonun otomobil yani hususi geçeç modellerini %37 , ticari geçenlerini %15 indirimle alabilirler dedi.. bende bilgilendirme için tşk edip arkadaşlarımada bu durumu ileticeğimi ve gerek duyarlarsa sizi arayıp bilgi alabileceklerini söyledim oda tabikii beklerim dedi.. kapattım ... ee arayımmı diğer bayileride Sevgili @KaRe ve naser34 ??

Tekrar tekrar aradım evet olur diyor. Hatta ilk söylediğinde 31 800 dedi sonra Fiat panorama standart 1300 otamatik 30 bine alabilirsin dedi. Bizim aradıklarımız bunu bilmiyormuş Ben yanlış biliyormuşum.Gökhan'ın (jonjon) dediği doğrudur.

naser34;

ee hani alamazdı ? sen ticariye bakıp nie fiyatları karşılaştırıp aklını karıştırıyorsunki .. gidecen bayiye sana hangisi uygunsa al fiyatını .. işine gelirse alırsın veya almazsın o senin bileceğin şey .. sonuç olarak doblo ve fiorino ötv indirmli alınabiliyor . Ayrıca ara o yanlış bilgi veren bayiyi ne geliyosa ağzınna söyle bilgisizliğinden insanları yanlış yönlendirmesin o iş için para alıyo ..

geçtiğimiz hafta fioino almak için bayiye gittim. iki seçeken söylediler.

1- otomobil olarak alırsan ötv %37 indirimli, yaklaşık 6 bin tl fazla ödemen gerek, normal fiyatı 41 bin tl. (yaklaşık 30 bin tl ye gelir)
2- ticari olarak alırsan ötv %15 indirimli (24 500 tl)

bir farkı da ticari alırsan 90 km hız sınırı olur ve her yıl fenni muayeneye gidersin.

bayi bu şekilde anlattı.

sadece fiat doblo ve fiorinoda var kango-cady-tepe-berlingoda yok inanmayan fiatın resmi sitesinde otomobil listesini biraz araştırsın citroen jumpy de otomobili vardı ama 2012 türkiyeye gelmedi ben 2006 doblo otomobili aldım 5 yılı doldurunca sattım bile hemde 27400 tl ya alırken fazla para verdim satarkende fazla paraya sattım şimdi benim eski araç ticari taksi olarak samsunda çalışıyor arkadaşlar her halde bu yazdılkarım konuya son noktayı kor

2012 peugeot partner tepede 48000 tl otomobil olarak satışa çıktı motor 1600 cc

doblo ve kangoların panorama modellerini alabilirsiniz her hangi bir fiat ve renault bayilerine gidip bu konu hakkında bilgi alabilirsin şimdiden kolay gelsin.

@LEYL_A ; arkadaşım, aracın üzerindeki options donanımla alakalı olarak değişiyo fiyatları .. mesela xenon far, usb + bluotut , navigasyon vs. gibi tavsiyem bi kaç bayiden fiyat al .. web sitesindeki fiyatı baz alarak yazalım .. eylül ayı kampanyası 71.970 demiş pazarlıkla 70000 olsa , ötv düşünce 51000 falan gelir .. + tertibat .. ben tertibatsız almıştım..

slm arkadaşlar şimdi yazıları okudumda doblo PANAROMAYI alabiliyorsunuz ben 2011 de aldım cünkü doblo PANAROMAYI 36000 tl ye

arkadaşlar arabanın fiyatını en basit işlemle fiyatı 1.37 ye böl size gelecek fiyatı öğren.

gerçekden bende çok araçdırdı doplo gango tarzı araçlarda %10indiri uygulanıyor.

StratoS ylrumun nedir arkadaş bu konu için rifter otomobil olarak tescil edilir mi yada citoerinin bu tarz modelleri

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Selamlar,

Ticari ve hususi tanımlaması alacak kişi ile alakalı. Yani ben ticari aracı hususi tescil ettirebilirim.

Burada önemli husus kasalı yani Van durumu. Van araçlar kesin olarak ticari geçiyor.

Bu başlığı görmemiştim. Buradaki bayilerin alınmaz vb. yanlış denilen bilgiyi vermesi H sınıfı ehliyet ile alakalı. Yani 90 altı raporla eski h sınıfı ehliyetle ÖTV siz araç alındığında Van sınıfları alınamıyor. H sınıf ticari araç kullanamaz çünkü. Ama 90 üstü raporla h ehliyet istenmediğinden vasi ya da alan engellinin standart ehliyeti ile alabiliyor çünkü ticari araç kullanır.(kısıt yok.)

StratoS
Ehliyetlerdeki "ticari araç kullanamaz" ibaresi sadece H sınıfı ehliyetlere özgü değil, şu anda verilen yeni tip ehliyetlerde de "102" kodu aynı ibareye denktir.
Ehliyetlerdeki "ticari araç kullanamaz" ibaresindeki ticari araçtan kasıt araç türü değil, kullanım şeklidir.
Örneğin bir engellinin, kamyonet olarak tescil edilmiş bir Doblo'yu alıp kullanabilmesi ruhsattaki kullanım şekline göre değişir. Ticari yük ve yolcu nakli yazıyorsa kullanamaz, hususi yük ve yolcu nakli yazıyorsa kullanabilir.
Engelliler açısından aracın ticari ayrımı budur. Yoksa ticari olduktan sonra otomobil bile kullanamaz.
Bu şart H sınıfına mahsus değil, halen geçerli ve B sınıfında da kod 102 olarak işlenmektedir.

Ufukalp

Bu başlık eski bir başlık olduğu için h sınıfı ehliyetten bahsettim. Yeni ehliyetlerde zaten kod var.

Yazınızla aynı şeyleri anlattığımı düşünüyorum. Sadece otomobili ticari olarak kullanırsan ticari olur ifadeniz ek olmuş. Birde Van sınıfı hususi olarak geçmiyor diye belirtmiştim.

Rifter yada Citroën keşke ticari olmasada kullanılmıyor olsa

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jonjon

ben fıatın direk müşteri hizmetlerini ve konya bir bayisi aradım aynı özellikli araca 95 bin tl dedi ötv indirimi yapılınca o zamanla bu zaman arası fiyat artışına bak

2012 ötv indirimi 44.000 tl
2019 ötv indirimi 95.000 tl
51 bin fazla

yolcugenc

Son 1-2 yılda malesef tüm araçlarda bunu yaşıyoruz. Neredeyse 2 katlık bir artış söz konusu.

Ama maalesef ben bunu zam şeklinde düşünmek yerine biz fakirleştik diye yorumluyorum.

Üst Alt