Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz kapağımda hareket kısıtılığı var. ÖTV indirimi ile araç alabilir miyim?

ahmet es

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Efendim iyi günler diliyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
Sorum şu; ben devlet hastanesinden %5 diz kapağı harek kısıtlılı %30 kalp ve yüksek tansyon %17 şeker hastalığı olmak koşuluyla toplamda %52 engelli raporu aldım sıfır araçlarda bana ötv indirimi oluyormu diye sorucaktım.kolay gelsin

Alabilirsiniz,ancak aldığınız raporda ehliyet ve araç alımına dair ibareler yoksa yeni bir rapor almalısınız... Sol diziniz ise otomatik vites yazar, sağ ise özel donanım yazar...

Raporumda ehliyet yada özel donanım hakkında hiç bir ibare yazmıyor.hastaneye yeniden başvurup şöylemi diyicez ben sıfır bir araç almayı düşünüyorum sizden daha önceki aldığım %52 lik raporuma dayanarak ehliyet yada özel donanım ibaresinin bulunması laâzımmış bana bu raporu verirmisiniz mi diyicem yoksa yenidenmi bi rapor alıcam ki bunlar oldu diyelim ehliyetim H sınıfımı olucak ehliyet sınavı mı olucak yoksa Sağlık raporuyla iş bitiyomu şimdiden sizlere teşekkür ederim allah razı olsun

sakatlığınız nedir?

%30 kalp tansyon %17 şeker hastalığı %5 sağ diz kapağı haraket kısıtlılı efendim yardımlarınız için çok teşekür ederim

bilgiler karıştı düzeltiyorum:

ahmet es kardeş dediğiniz doğru,
yeniden rapor alacak eksik olan ibrelerin doldurulmasını isteyeceksınız(ehliyet alır ve ÖTV faydalanır vs).
ehliyetiniz H değilse yeniden kursa ve sınava gireceksiniz.

H ehliyetim olursa araç plakası engelli plakası olurmu peki efendim

Sağ dizinizdeki kısıtlılığın araç kullanmak için engel olduğuna dair bir rapor alabilirseniz, evet, araç alımında vergi avantajı olabilir. Ama bunu belirleyecek olan şey doktorun vereceği rapordaki ibaredir.

Eğer "özel donanım" ibareli rapor verilirse, bu durumda sadece üzerinde özel donanım bulunan araçları kullanabilirsiniz.

Plakada sakat damgası yok artık.

Tesekkürler bülent bey.peki özel donanım yazarsa doktor oğlum yada kızım ailemden birisi daha özzel donablı arabayı kullanabilirmi benden haeiç efendimBir de bu aldığım raporun yerine yine hastaneden tekrar mı rapor alıcam.Aldım diyelim Hehliyetide alıcakmıyım.sorularımla sizi yorduğum için çok özür diliyorum.allah razı olsun

Özel donanımlı aracı siz ve sizin gibi özel donanımlı araba kullanmaya uygun H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler dışında kimse kullanamaz. Ve siz de özel donanımsız araç kullanamazsınız.

H sınıfı ehliyet ve araba alımı için özel rapor çıkartmanız gerek. Bu raporun bir nüsahası ile sürücü kursunz yazılıp H sınıfı sürücü belgesi alacaksınız, sonra diğer nüsha ile özel donanımlı otomobili ÖTV-MTV istisnası ile satın alabileceksiniz.

Üst Alt