Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Derin Venöz Yetmezlik nedeniyle sol ayağımda kısıtlılık var. H sınıfı ehliyet..?

merkaplan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
S.a. Herkese Mevlam acil şifalar versin..

Sol ayağımda derin venöz yetmezliği ve staz ülseri bulunmaktadır. %43 raporum var, çalışıyorum ve vergi indiriminden yararlanmaktayım.
Bu rahatsızlıkla H ehliyeti alabilir miyim? sol ayağım hem uyuşuyo, hemde staz ülseri ayak eklem bölgesinde eklem bölgesini çok oynatamıyorum. Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

İyi Günler...

merkaplan Elinizdeki rapor ile araç alamazsınız, engelli sağlık kuruluna gireceksiniz, sol ayak (detay) h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir raporu alırsanız. ÖTV muafiyeti hakkınız olur

Cenk teşekkür edrim cevabın için,
o raporla alamayacağımı biliyorum, benim sormak istediğim derin venöz yetmezlik hastalığı h ehliyet kategorisine giriyor mu ?

merkaplan Maliye mevzuatında hastalık ayırmaz ; Engelli sağlık kurulundan yazdığım şekilde rapor alabilirseniz araç alma hakkınız olacaktır tabi bahsettiğim 31.12.2015 tarihine kadar geçerlidir

peki ben h ehliyeti için başvuruda bulundum bana tarih olarak 16.01.2016 ya gün verdiler. sizin dediğiniz tarihten önce almaz isem ne olacak.

merkaplan Açıkçası ne olacak bilmiyorum çünkü
[FONT=Times New Roman]MADDE 32 ‒ Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.[/FONT][FONT=Times New Roman]“Geçici Madde 10 ‒ Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren;[/FONT][FONT=Times New Roman]a) A1 sınıfı sürücü belgeleri M ve A1 sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]b) A2 sınıfı sürücü belgeleri M, A1, A2, A ve B1 sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]c) B sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1 ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]ç) C sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]d) D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]e) E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden önce alınanlar) M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]f) E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden sonra alınanlar) M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]g) F sınıfı sürücü belgeleri M ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT][FONT=Times New Roman]ğ) G sınıfı sürücü belgeleri M ve G sınıfı sürücü belgesi[/FONT][FONT=Times New Roman]olarak değiştirilirler.[/FONT][FONT=Times New Roman]"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce motorlu taşıt sürücü sertifikası sahibi olanlar ile sürücü kurslarına kayıt yaptırmış olanlar için de yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır."[/FONT][FONT=Times New Roman]
[/FONT]

Böyle bir madde var burada H sınıfı geçmiyor ,

[FONT=Times New Roman]“H” sınıfı sürücü belgeleri, engellinin kullanmaya yetkili olduğu araç cinsine göre “A” veya “B” sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilir. Değiştirme işlemi sırasında sağlık raporu istenir. Engelli kişinin kullanacağı araçta bulunması gereken özel tertibat, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğe göre hazırlanan listeden belirlenerek kodu ile birlikte sağlık raporuna yazılır.
[/FONT]

Burada'da böyle yazıyor . Ehliyet için başvurduğunuz bir kursa danışın 2016 sonrasına sarkan ehliyet kazanımları için ne olacağı belirsiz

ama benim zaten b ehliyetim var. muhtemelen h yerine var olan ehliyetimle kullanabileceğim, buradan o çıkmaktadır.

@merkaplan Şimdi mevcut düzenleme konusu çok havada ve yoruma dayalı , Mevzuatta kodlardan bahsediliyor ama bunların detayı yok; B sınıfı (Kullanım Kapsamı) gibi ibareler olacak , Yeniden rapor mu istenecek , Maliye nasıl muafiyet sağlayacak belli değil . Kesin olan ise H sınıfı sahiplerinin bu değişim için şuan 5 yıl süresi olduğu ve uygun raporu aldıkları taktirde 13 lira gibi bir ücretle ehliyetlerini değiştirecekleri belki süre dahada uzatılabilir.
Şöylede bir saçmalık var mesela 2015 yılında h ehliyet basım ücreti 127 lira iken kalkmış olan h ehliyet için 2016 ücretini 134 lira olarak belirlendiği .

enteresan bir durum söz konusu şimdi alsam mı daha hayırlı olur alamasam mı?

merkaplan Size sanırım günü veren hastane değil mi ? 2016 Sonrası olduğu içinde sizde yeni mevzuata tabi olacaksınız . Maliye bakanlığı'da mevzuatını inşallah bir hak kaybı yaşamadan sizde araç edinebilirsiniz

inşallah sıkıntı olmadan alabilirim. teşekkür ederim

h ehliyet hakkında

arkadaşlar benim sol ayağımda da ileri derecede derin venöz yetmezliği ve yara mevcut, ayak bileğimde kısıtlılık var. Hastaneden rapor için başvurdum ama rapor olumsuz çıktı. Ben araç kullanırken zorluk çekiyorum neden vermemiş olabilirler konu ile alakalı açıklamalarınızı bekliyorum.

arkadaşlar bende derin ven trombozu ve genetik faktör v leiden, behçet hastalığı var bacağımda uyuşma ve güç kaybı var 2014 yılında bende başvurdum h sınıfı ehliyet için olumsuz sonuçlandı. doktorlara dert anlatmak çok zor ama denemeye devam etmek lazım illaki işini yapan birileri çıkacaktır.

h ehliyet hakkında

arkadaşlar benim sol ayağımda da ileri derecede derin venöz yetmezliği ve yara mevcut, ayak bileğimde kısıtlılık var. Hastaneden rapor için başvurdum ama rapor olumsuz çıktı. Ben araç kullanırken zorluk çekiyorum neden vermemiş olabilirler konu ile alakalı açıklamalarınızı bekliyorum.

doktor tanısı şu şekilde, sol ayak ta ileri derece derin vönöz yetmezliği mevcun eklem bölgesinde yara mevcut.

sol ayağım debriyajı kullandığım zaman uyuşuyo ve eklem bölgesinde yara mevcut linkteki kriter uyuyo 1- Sol alt ekstremiteden, sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden birden kısıtlılığı olmak

şimdi eklem bölgesinde yara olması durumu nasıl bilmiyorum ama hayat boyu devam eden bir yara olmasa gerek. illa ki iyileşir. alt ekstremite kısıtlılığından kasıt bacağın olmaması veya çok kısa olması (pedala yetişememesi) veya olduğu halde felç olması. durum böyle iken sizinki biraz sıkıntılı bir durum. güç kaybına yönelik bir durum yazmamış doktor. o yüzden siz yolda giderken bacağım yoruldu diyemezsiniz. onu raporla belgelemek gerekiyor. bacakta güç kaybı olup olmadığını doktorun yazması lazım. haliyle benim ayağımda yara var ben ötv den muaf olacağım diyemezsiniz.

Üst Alt