Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon ve anksiyete ile engelli raporu alabilir miyim?

anksiyeteve

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Herkese selamlar,

2016 yılından beri ölüm korkusu, devamlı panik hali, depresyon, sürekli anksiyete , temel ihtiyaçları bile görmede zorluk çekme (örneğin evde banyoya zor giriyorum tıkanıyorum, bazen yemek yerken aniden kendimi dışarı atma ihtiyacı duyuyorum, bazen gidip hastane de kalıyorum yatıyorum korkumdan dolayı kendimi orada güvende hissettiğim için) vs bu nedenlerden dolayı tedavi görüyorum.

Yüzlerce kez acil servislere, psikiyatri kardiyoloji poliknliklerine giriş çıkışım var ilaçlar hep raporlu o tarihten beri hem kardiyoloji hem psikiyatrinin verdiği ilaçlar

Kardiyoloji olarak çarpıntı tanısı kondu bir kaç doktor ve acil serviste enabızda Supraventiküler taşikardi diye tanı koymuşlar ama elimde ekg falan yok. Psikiyatri tanıları zaten 2016 dan beri mevcut.
Bu nedenlerden dolayı engelli raporu alabilme şansım var mıdır?

Şikayetlerin anksiyete bozukluktan ziyade "panik bozukluk"gibi görünüyor,anksiyete veya panik bozukluk birbirine benzer bulguları olsada da, panik bozuklukta korku,özellikle ölüm korkusu ve kalp krizi geçiriyorum düşüncesi baskındır.

O yüzden panik bozukluğu olan vakalar hastane de veya acilde kendilerini güvende hissederler, nedeni herhangi bir durumda mesela kalp krizi geçirirsem erken müdahale edilir düşüncesi.

Tedaviniz düzenli ise alacağınız puan %20.. yani çok nadir inatçı bir durumsa bu %40, mevzuatta 40 puan var ancak çok nadir sanmıyorum.

@anksiyeteve,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

teşekkür ederim gerçekten çok büyük işlev bozukluğu yapıyor ama yıllardır normal hayatım yok sosyal hayatım desen o da yok. kilo verdim bi deri bi kemik kaldım yeme içme düzenim bozuldu kilo da alamıyorum

Anlıyorum sizi, psikiyatri ilaçları genelde iştah açar ve kilo aldırır.. siz de tersi olmuş sanırım.

Düzenli kullandığınız ilaçları yazarmısınız?

@anksiyeteve,

@anksiyeteve,
Merhaba anlattıkların hafife alınacak şeyler değil uzun süredir devam eden ve günlük yaşamını ciddi şekilde etkileyen bir tablo var
2016 yılından beri düzenli psikiyatri tedavisi görmen sürekli ilaç kullanman defalarca acil servis başvurularının olması ve hastanede kalma ihtiyacı duyman engellilik değerlendirmesinde dikkate alınan çok önemli kriterlerdir özellikle psikiyatrik hastalıklarda süreklilik ve işlev kaybı esas alınır senin anlattıkların da belirgin bir işlev kaybına işaret ediyor Psikiyatri açısından panik bozukluk anksiyete bozukluğu ve depresyon gibi tanılar uzun süreli olup tedaviye rağmen günlük yaşamı ciddi şekilde kısıtlıyorsa engelli raporunda oran verilebiliyor burada önemli olan tanıların resmi kayıtlarda yer alması kullanılan ilaçların raporlu olması ve doktorun seni işlevsellik açısından nasıl değerlendirdiğidir Kardiyoloji tarafında supraventriküler taşikardi tanısı tek başına yüksek oran getirmeyebilir ancak çarpıntı şikayetinin sürekliliği sık acil başvurularının olması ve psikiyatrik durumla birlikte değerlendirilmesi toplam oran açısından katkı sağlayabilir EKG belgesi olmaması tek başına engel değildir çünkü enabız geçmişi ve acil servis kayıtları da kurul tarafından incelenir
Özetle anlattıklarınla engelli raporu alma ihtimalin vardır ancak oran kimse tarafından net olarak önceden söylenemez tam teşekküllü bir devlet hastanesine başvurman psikiyatri ve kardiyoloji başta olmak üzere ilgili tüm branşlardan değerlendirilmen ve doktorlara günlük hayatta yaşadığın kısıtlılıkları açık şekilde anlatman çok önemlidir
Başvuru sırasında sadece tanıları değil bu durumların çalışabilme sosyal hayata çıkabilme ve temel ihtiyaçlarını karşılama üzerindeki etkilerini mutlaka belirtmelisin Kısacası başvurmaya değer bir durumun var ve geçmiş kayıtların senin için önemli bir avantaj sağlar eğer bu konuda bana ulaşmak isterseniz özelden yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

@anksiyeteve,
Hafta içi derken herhangi bir gün söylenmedi mi?

Dosyayı teslim ettiğiniz heyet odasının orada bekleyeceksiniz,heyet toplantı odasına 2 dakikalığına girer çıkarsınız,bu hastayı görmek adına mecburi.

Umarım olumlu bir sonuç çıkar,bana göre olumsuz gibi görünüyor,sonucu paylaşırsınız.

Psikiyatri 6 aylık takip isteyebilir.

Özelden değilde sorularınızı buradan yazarsanız diğer insanlarda faydalanmış olur.

@OğuzHan112,

cevap için teşekkürler. Hafta içi arayacaklarmış bekliyorum telefonu.
gerçekten geçmişimi ve şuanki durumu inceledilerse vermeleri tıbben ve hukuken uygun olacağını düşünüyorum.
çünkü sadece acil polikliliğini olarak en az 600-700 arası enabızda kayıt var hayatım acillerde geçti panik atak-taşikardi
psikiyatrik muayane tanısı nedeniyle.
normal düzgün hayatım yok liseyi bile kaç senede bitirdim okulda orda burda duramadım gelişimsel olarak yaşıtlarım gibi büyüyemedim.
şu an bir deri bir kemiğim doktora da söyledim kendi gözüyle de gördü. daha dertlerimi hayatımı bozan durumları saysam bitmez. Allah kimsenin başına vermesin. yaşayan en çok zararı görüyor. keşke bunlar olmasaydı da hiç rapor almasaydım.
bakalım hayırlısı olsun İnşallah olumlu sonuç alırım.

Takip isteyebilir ama zaten 10. yılına ilaç tedavisiyle geçiren ve ilaçlara rağmen semptomları devam eden birine
uygun bir durum değil. ancak pratikte isteyedebilir istememesini temenni ediyorum.

Puan için Acil kayıtlarından ziyade düzenli ilaç kullanımı,düzenli kontrol ve poliklinik kayıtları dikkate alınıyor,varsa hastane yatışı vs.

Düzenli tedaviniz varsa elbette puan verilmesi gerekir verilmiştir de zaten, diğer mesajlarım da alacağınız puanı yazmışım.

Ben düzenli tedaviniz yok olarak anladım o yüzden 6 ay takip istenebilir dedim.

Hayırlısı diyelim.

@anksiyeteve,

Üst Alt