Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dedeme Rapor Almak istiyoruz. ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

alikarakas23

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mrb abilerim dedem 90 yaşında beli ve ayağı kırık ayağından ameliyat oldu düzelmedi parkison hastası tansiyon hastası kulakları çok az duyuyor beyninde küçülme var beyin hapı kullanıyor hep bakıma muhtaç biz bakıyoruz ama dedem kuranlı hoca alim bir insan aklı başında namazını kıldırıyoruz kuranını okuyor bilinci yerinde dedeme rapor almak istiyoruz ötv muhafiyet raporu alabilirmiyiz alsakda vasi çıkarmak zorundamıyız beni bilgilendirirseniz müteşekkir olurum teşekkür ederim şimdiden herkezden Allah razı olsun

Dedeniz adına ötv muafiyetli araç alabilmeniz için %90 ve üzeri oranda rapor almanız gerekir.
Vasilik hastanın durumuna göre değerlendirilmekle beraber raporda parkinson hastalığının zikredilmesi vesayet altına alınmasını gerektirebilir.

alikarakas23

Hiç raporunuz yoksa tabi ötv muafiyeti için önce %90 ve üzeri bir rapora ihtiyacınız olacağından önce hastane.
O raporla hastanın işlemlerinin direkt vekaletname ile yapılıp yapılamayacağını noter ve trafik tescilden araştırın, sonuç olumsuz olursa ancak o zaman vasi tayini için mahkemeye başvurun. Mümkün olduğunca işinizi vasisiz halletmeye çalışın noter ve trafik tescil vasisiz olur derse vasiliği hiç karıştırmayın. İşin içine vesayet girdimi iş çok çatallaşıyor ve uzuyor.

Vasilik için mahkeme raporu kabul etmiyor

Merhaba abiler dedem adına ötv den muafiyet için vasi kararı çıkartmak için adliyeye gittim ordaki bayan bana %90 olan raporu kabul etmiyoruz dilekçe yazıp hastaneye gönderecez sizi heyete gireceksiniz dedi bizim raporumuz süresiz yeniden bize rapor mu verecekler anlamadım 150 ₺ de para istedi benden ne yapmam lazım bilgilendirirmisiniz beni.

alikarakas23

Görevlinin işgüzarlığı. Elinizdeki rapor usulüne uygun alınmış ve yeterli orana sahipse hakim kabul edecektir. Böylesi durumlarda Kalem'i geçmek kolay değildir. Hakim de çoğu zaman emrinde çalışanların sözünü dinler... Bir şekilde hakime ulaşıp onu ikna etmek lazım.

Üst Alt