Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CPAP cihazını kendi olanaklarımla alırsam engelli raporu çıkarmama engel olur mu?

mami0611

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben şeyi soracaktım ya. CPAP cihazını SGK'dan almasam, kendime ait olsun diye ücreti ile reçetesiz alsam, engelli raporuna başvurabilir miyim?

İlle de cPAP cihazını reçete ile mi almam gerekiyor?

Uyku merkezindeki tetkiklerim ve raporum elimde. Sadece reçete edilen cihazı SGK'dan zimmetli şekilde almak istemiyorum. Bir sefer alıp kendime ait olmasını istiyorum. SGK kullanılmış cihaz verecek veya aldığım cihazın bir bölümünü ödeyecek ama cihaz benim olmayacak. Kendim alsam cihazı yine de devlet hastanesinde engelli raporuna başvuru yapabilir miyim? Tetkikler ve rapor yeterli mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cihazı kendi imkanların ile alırsan ,yüce sgk senelik hortum ve maske parası ödemez ,hersene hortumu ve maskeyi kendin alırsın , sgk eski cihaz vermiyor rapor alırsan belli kısmını sen ödüyorsun kalanını yüce sgk ödüyor , ha param yok deyip yüce sgk ya başvurursan ozaman yüce sgk hz leri diyorki ,seni sıraya alalım birisi vefat edince onun cihazınızı sana veririz , ama orada bile birisinin ölmesini bekleyen 7 veya 8 kişi yüce sgk da sıra bekliyor,engelli raporuna gelince sen yinede hastaneden raporu al adına cihaz reçetelensin değerlerin belli olsun,kullandıktan sonra çıktı alırsın apne ve hipopne değerlerin orada görünür , engelli raporu almaya gittiğinde cihaz reçetesini ve değerlerini gösteren çıktıyı en azından son 1 aylık değerleri görmek istiyorlar
Ayrıca maddi imkanın yok ise kaymakamlığa baş vurup cihaz yardımı isteyebiliyorsun ve maddi durumuna göre kaymakamlık bu cihazı sana alabiliyor ,kesinleştiğinde kaymakamlık diyorki git üç firmadan teklif getir kapalızarf içinde ,en düşük teklifi veren firmadan cihazı alabiliyorsun

Son düzenleme:
Üst Alt