Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çözger raporundan yetişkin raporuna geçişte oranların düşürülmesi!?

Gamze Corlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
4 gün önce kızıma rapor yeniledik 18 yaşına kadar istisnasız tüm raporlarda ağır engelli ileri düzeyde ögv vardır ibaresi vardı 18 olunca haliyle yeni ve süresiz rapor diye heyete girdik 99 olan oranı 75 e dusurduler engelli arac almayı hayal ederken bakım maasından da olduk şimdi itiraz surecındeyız bilmiyoruz nasıl olacak pazartesi itiraz dilekçesi vereceğim bugün de cimer den sikayet olusturdum eskı raporları atıp inceleme talep ettim tabi ise yararsa . Bu durum basına gelen varmı varsa ıtıraz ile düzeltebildi mi

Maalesef son dönemde çok sık yaşanan bir durum. 18 yaş sonrası raporlar farklı kriterlerle değerlendirildiği için, tanılar aynı kalsa bile oranlar idari yorumla düşürülebiliyor. Ancak yıllardır %99 ve “ağır engelli/ileri düzey” ibaresi varken sadece yaş geçişiyle %75’e düşmesi tıbbi olarak tutarlı değil. Bu yüzden itiraz süreci mantıklı ve gerekli. Eski raporların tamamını eklemek ve hakem hastaneye gitmek çoğu vakada sonucu değiştirebiliyor.

İnşallah teşekkür ederim alırsam yine yazarım buraya belkı benim gibi mağdur olup umutsuzluğa kapılanlara yardımcı olur

Üst Alt