Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk ergen psikiyatri servisine yatışım yapılacak :(. Beni neler bekliyor?

obsessedwithyou

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
11
Çocuk ergen psikiyatri servisine yatışım yapılacak :(, orada ne yasak ne yasak değil söyleyebilir misiniz?

Terlik ayağını vurmayacak alırsın.Sigara alabilirsin içiyorsan.
Bilgisayar kesin yasak telefon erenköy gibi yerlerde kısıtlı seyrek.Televizyon veya televizyonlar vardır.Hastahaneye göre zorunlu iğne olup olmaması değişir.Yemekler 3 öğündür.Ara öğünlerde olur.Her gün görüş olur.
Orada parası olmadığından gelen ağır engelliler.Deli raporu almaya çalışan suçlular ve eşcinseller var haberin olsun.Eşofman lastiğine kadar alıyorlar gözlükte yasak.

@obsessedwithyou, Hastahane ismini söylemeden insanların yorum yapamaz en iyi cevabı o hastahanede yatan kişiler cevap verir.
Bu gizlenecek bir şey değil biz yattığın hastahaneyi bilsek ne olacak🙂 adın soyadın belli değil.

@NewDay, Numaralı gözlük takanlar ne yapıyor, onlar da mı gözlük takmıyorlar?

@berke26,

Takılmıyor diye biliyorum.Son yatışta iki hafta sonra bana vermişlerdi.Herkese yan baktım gözlüğü onlar verene kadar.Saldırıya uğradım gözlük varken 8 santimlik dikiş var alnımda.Bi de hemşireler verene kadar kutuya ıslak koymuşlar oksitlenmiş gözlük.Bir insan bu kadar mı iğrenç kötü niyetli olur.

@NewDay, Hastanın göz numarası yüksekse ne olacak, önünü bile göremeyecek.

Ergen bolumunu hatirlamiyorum ama eriskin bolumu berbat. Gozlukleri evet aliyorlar. 3 kusur miyobum, hic rahat edememistim. Bir de bazi hastanelerde eriskin servisinde ciplak kontrol var giriste.

@Samarra,

Kesik var mı diye bakıyorlar.Bir de çıkışta tekrar kontrol oluyor zarar görmüş mü diye.Bir şey olduysa şikayetçi olamıyorsun.İftira atıyorlar adresin bir delinin eline geçiyor süreçte.

@NewDay,

Ayy keşke sadece oyle olsaydi. Ustun koru gecerlerdi. Bildiginiz hapishane gibiydi. O yuzden kimseye tavsiye etmiyorum, ilaclarinizi duzenli kullanin, tedavinizi aksatmayin, elinizden geldigince kendinize iyi bakin ki boyle size 2. sinif insanmissiniz gibi davrananlarin eline dusmeyin. Nahif bir insansaniz hele.

@kara duman,

Hocam ondan değil, dörtçelik psikiyatri hastanesi olarak geçiyor :(

@NewDay,

Çocuk bölümünde de mi var yahu?

Benim kalacağım yarı açık bölümmüş.

@obsessedwithyou, Biraz bakındım
Bursa yüksek ihtisas eğitim ve araştırma hastahanesi bağlı
Dörtçelik Ruh sağlığı ve hastalıkları hastahanesiymiş.

İhtisas hastahanelerinde genelde daha tecrübeli hekimler oluyor.
Hastahanenin fiziki şartlarıda iyi gibi gözüküyor yarı açık dediğin için çok sıkı olmayabilir yalnız telefon yasak olabilir onu yatan birine sormak lazım.

@kara duman,

Hocam peki doktorlar beni taburcu etmemeye çalışırsa tedavi reddi için ailemi nasıl ikna ederim ki? ömür boyu kapatmazlar herhalde.

bir de cumartesi günleri de serviste kalıyor muyum? doktorlar oluyor mu?

@obsessedwithyou, Ömür boyu olmaz merak etme nereden çıkardın onu🙂 devlet hastahanesi orası sen istesen bile bir süre sonra taburcu ederler.

Ömür boyu artık gerçeklikten tamamen kopmuş topluma ve kendine zarar veren az sayıda hasta için olur.

İyi durumda ki ve tedavi sırasında sorun çıkarmayan hastaları bazı hastahaneler hafta sonu ailesinin yanına verebiliyorlar.

Bu kadar kendini germe tedavine odaklan kimse sana zülum yapmak için uğraşmıyor hapishane değil orası demekki dışarıda tam anlamıyla tedavi olamıyacağın düşünülmüş ki yatış kararı verilmiş.

İnşaAllah buraya iyileştiğine dair mesajınıda yazarsın.

cam olan eşyalar çatal kaşık bardak kemer türü her şey yasak...telefon almazlar içeri emanetçi kasaya koyarsın..yeni hayatlar yeni yüzler tanıyacan ..götüreceğin şeyler plastik olsun hep..

dışkapıyı kilitleyebilirler ihtiyaçlarını ailen getirir Hacettepe de böyle idi

en fazla 5 hafta genelde 2-3 haftada taburcu ediyorlar ha ne yapılıyor dersen genelde ilaçları veriyorlar sabah öğle akşam günde bir sefer tansiyon ölçülüyor tedavide bu şekil fazlabir şey bekleme ha atak döneminde oldunmu atağını güvenli bir ortamda geçirmiş oluyorsun o kadar..akşam 10 yatış saati sabah 7 yedi kahvaltı saati öğlen öğünü saat 13 den sonra günde 2 kerede yarım saat veya bir saat ziraatçi görüşüne çıkıyorsun..

dış kapı kitli tamamen içerdesin görüş saatleri dışında ayrıca drun izin verirse haftasonu iznede çıkarıyorlar...
anladığım kadarıyla obsesif k.b sin düzeyin nedir?

3 haftadan önce taburcu etmiyorlar uğraşı odası tv odası sigara odası sinema günleri oluyordu

sizinki yarı açıksa daha serbest olabilir ben yetişkinde yatmıştım 5 hafta bizimki ünvsite hastanesiydi görüşe girip çıkıldığında aranıyorsun ayrıca getirdiğin bavul ve eşyalarında aranıyor bayan hastabakıcı tarafından rastgele giriş çıkış yok ayrıca benim servis kadın erkek ayrıydı o konuda rahattık..yanında refakatçide götürebiliyorsun o da serbestti..hergün dolap yatak kontrolun falan yapılıyor hemşirelerce dağınıklığa müsaade edilmiyor...ikindede çay saati vardı demliğin oluyor onlar sana sıcak su veriyor hazır sallama çay içiyorsun..kahve yasak.

Bakırköy'e yatışımda çırılçıplak soymadan iç çamaşırı varken kesik izi var mı diye kontrol etmiştiler.

Ama Başakşehir Çam ve Sakura da iki yatışımda da ameliyat önlüğü benzeri bir şey giydirip(amaç önden kontrol eden görevlinin çıplak görmemesi) eğilip kalkmamı istemişlerdi, bunun amacı da hapishane ile aynı, vücuda yasaklı bir madde sokup öyle içeri girilmemesi. Eğilip kalkıldığında saklı olan şey düşer ve içeri sokulmamış olur. Bu olayı geçen sene izlediğim bir Netflix filminde de görmüştüm. Aynı kontrol Avrupa'da da var.

Çok b.kton bir durum yaşayan için ama ben de öyle bir yerde yetkili olsam aynı şekilde bir kontrol yapardım. İçerisi dışarıdan daha sıkıntılı olabiliyor, psikozu ağır olan da var psikopat olan da sosyopat olan da.

Sana tavsiyem sabırlı ol, tedaviyi red etmediğin sürece elbette taburcu edecekler, öyle ömür boyu tutmazlar, ortalama 1-3 hafta, sende psikoz yok dediğine göre.

Üst Alt