Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex dozu yükseltince semptom oluşan var mı?

ATA 1881

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
15
1 yıl kadardır günde ( sabah+gece) 100mg kadar alıyordum. son iyi ayda bu doz 200 mg'a çıktı. çok uyuma ve uykuda altıma kaçırma sıkıntısı oldu. vucüt bu doza alışınca semptomlar azalır mı?

@ATA 1881, 100 mg düşük bir doz dozu 200 mg yükseltince uykunun artması normal zaten bu ilaç çok uyutan bir ilaç zamanla vucud alışacaktır ama bu ilacı içip uykuda altına kaçırma olayını duymadım hiç doktorunuza danışın bunu bence.

clonex kullanımında altına kaçırma olayı maalesef oluyor. yatış yaparken de gördüm, kullanırken de tecrübe ettim. ilaçtan ötürü çok sık WC çıkma isteği oluyor abartısız 5 dk da bir lavaboya giriyordum. gece uykusu o kadar derin oluyor ki vücut lavabo ihtiyacı için seni uyandıramıyor bile. tabi bu uzun yıllar kullananda bağışıklık kazandırmışmıdır bilemem. ben 2 bucuk sene kullandım sabah 400 aksam 400 mg şeklinde. eski bir ilaç ve yan etkileri de olan bir ilaç. ama pozitif belirtileri kesiyorsa bir süre idare etmeye çalışın. ben bıraktıktan sonra yeni ilaçlara uyum sağlayana kadar çok çektim. şimdi yepyeni bir ilaca geçtim işime yaradığını hissedersem forumda paylaşırım. geçmiş olsun @ATA 1881,

@Ben_Claudius, Bu yaygın bir yan etki değil sanırım bu ilacın yan etkileri çok yoğun ve ağır çok şikayet duydum ama bu altına kaçırma olayını ilk defa duydum.

Yeni ilacınız inşaAllah yan etkisiz sıkıntılarınızı keser veya çok azaltır Amin.

@kara duman, Abi sen kullanmadığın için bilmiyorsun.Şişkinlik de yapıyor ve ilaçla alakalı sanırım tuvalete çok sık çıkma.Bir şekilde sıvı alımını arttırıyor galiba.

@kara duman, abi sık tuvalete çıkma olayını herkes söyler ama altına kaçırma maalesef ayıp geldiği için herkes söyleyemeyebiliyor. ben o dönemlerimde gizli gizli çamaşır değiştirip çarsaf yorganı makinaya atardım. öyle hergün olan bir olay değil 1 2haftada bir başa gelecek şekilde yaşadım. ama hastane de yatarken clonex kullananların yarısının çarşafı battaniyesi günlük değişirdi. yastık zaten her gün değişmek zorunda salyadan dolayı. bir çok ilaç tecrübe ettim ama clonex kadar adamı yamultan ilaca denk gelmedim. bazı depo iğneler hariç

@NewDay, Kullanmıyorum tabi ama yapılan yorumlara göre yazdım altta kaçırma konusunda yorum okumamıştım.

@Ben_Claudius Dediği gibi utanma durumu var sanırım onun için yazılmamış ama şimdi yazılınca çokta nadir bir durum değil anladığım kadarıyla.

@Descartes Çok uzun zamandır kullanıyorsun sendede oluyor mu bu konuda ki sıkıntılardan?

Yaklaşık 2 hafta kadar önce doktor dozu 25 mg arttırdı. Daha önceden de altıma kaçırıyordum ama haftada 2-3 gün kadardı. Doz yükseldikten sonra her gece altıma kaçırıyorum. Uyumadan önce tuvaletimi yapıyorum ona rağmen altıma kaçırıyorum. Ne zaman vücut ilaca alışacak? Şu an Clonex günde 225 mg alıyorum.

Üst Alt