Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex beyaz küre endişesi!?

Konular
28
Reaksiyonlar
29
Vücudumda ani halsizlik ve bitkinlik hali mevcut. En son 2 testimde ilkinde 3500 küsür, 2. yani son testte 4 küsür çıktı. Şu an sadece ani başlayan halsilzik ve bitkinlik hakim. Ateşim yok. Sizce acile gitmeli miyim?

Her hastanenin referans aralığı aynı değil..ezbere ne diyelim şimdi?
Wbc sürekli yüksek/düşük çıkıyorsa hematoloji tarafından değerlendirilmende fayda var.

Siz yine de bir acile gidin.

@halistaşdeviren,

Siz bilirsiniz ben önerimi yaptım..beyaz küre dediğiniz yani Wbc düşük veya yüksek çıkması belli parametrelerde bir miktar yükseklik bir miktar düşüklük bunlar o kadar önemli değil.. devam lı böyle çıkıyorsa hematoloji tarafından değerlendirmeniz gerekiyor.

Bildiğiniz gibi burası poliklinik değil.. kendini kötü hissediyorsan önce bir acile sonra dahiliye randevu al..gerek duyulursa hematolojiye gönderebilirler..

Doğru ölçtüysen ateşin normal.

@halistaşdeviren,

Hocam şu an korku hakim. Yanıtlarsanız çok makbule geçer, en azından fikrinizi alırım, bilgilisiniz...

@OğuzHan112, Tamamdır hocam. Teşekkürler..

@OğuzHan112, Hocam son sorum olacak, umarım yanıtlarsınız. WBC'nin en temel ve en kritik belirtisi nedir? Vücut ısısı (ateş) mı?

Yok sıkılmıyorum estağfurullah.
Panik yapmayın lütfen..ani başlayan halsizlik bitkinlik dediniz.

Akut gelişen her durumda kim olursa olsun bir acile gitmeli.

Enfeksiyon kaynaklı wbc yükselebilir ancak bu tek başına yeterli olmayabilir..crp de yüksek olmalı.. bunlar biraz karışık İşler hemogram verip bütün değerleri aynı anda değerlendirmek gerekir bir bütün olarak okey.

Kendini kötü hissediyorsan acile git.

@halistaşdeviren,

@OğuzHan112, Sizi dinleyeceğim hocam, lakin doktorum (doktor demeye 1000 şahit ister, burada doğru dürüst hekim yok) 2 ay sonra verebilirsin demişti 3.5 küsür çıktığında, siz düşünün. Ateşim hep normal çıkıyor, ateşimin çıkmasını veyahut belirteceğiniz başka bir şeyin çıkmasını bekleyeyim mi sizce?

Olsun hekim hekimdir yine.

Ben kötü bir şey olduğunu sanmıyorum.. referans aralığı kaç bilmiyorum her hastanenin referans aralığı değişebiliyor.. ama wbc 3.5.4.6 o kadar önemli değil.

Sadece şunu demek istedim..eğer Wbc devamlı yüksek veya düşük çıkıyorsa ileri tetkikler gerekir.. yoksa herkesin wbc yükselir düşer, önemli olan devamlı dengesiz olması.

@halistaşdeviren,

Üst Alt